Данни за БР в протокола от съдебното заседание за допускане на осиновяване!?

• 6 592
  • 31
  •   1
Отговори
  • космополитно
И така... От соц работници  и юриста от ОЗД по местонахождение  на Дома навремето не получих никаква информация за БР! Дори отказаха да споменат бащиното и фамилното име на детето (това била поверителна информация).!?...
 При прочита на соц доклад на детето чух само, че ББ е неизвестен и възрастта на БМ. Нямам инфо и дали жената е имала и други деца (т.е . в неведение съм за бологични братя  сестри)...

Четейки тук и там по темите на форума преди време срещах, че някои от Вас имат в протокола от съдебното заседание за допускане на осиновяването НЕ САМО ИМЕНАТА НА БМ, НО И ЕГН-то й!?

Искам да Ви помоля да погледнете в този токумент и да споделите каква информация имате в него за БР?

Чудя се какво ли  пък означава липсата на каквато  да е информация за нашата БМ? Дори  името и го няма споменато (извежда се от бащино и фамилно на детето по рождение)?
Моля, юристите от форума да ми отговорят с възможни предположения на последния въпрос!

# 1
  • София
Отиваш в съда и пускаш молба за копие от документите по делото за осиновяване - ти си страна по него и трябва да ти ги дадат, но трябва да пуснеш молба в архива на съда. Там ще помолиш да ти дадат копие от социалния доклад на детето - в него пише всичко, което искаш да знаеш.
Не мога да разбера, как си попълнила декларация за детето, без да знаеш второто и третото му име, както и какво сте писали в молбата до съда  newsm78

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 07:12 от Фоксче

# 2
Всичко пише в съдебното решение - ЕГН-та, номера на лични карти, дори тези на био-бабата и био-чичото. Но аз имах информацията преди това, защото отидох в деловодството и си снимах всички документи по делото.

# 3
  • у дома
Само имената на  БМ и възрастта й.
Пуснах молба да ми се даде копие от соц.доклад-получих с резолюция,че това е поверителна информация и никъде не се дава по закон

# 4
А сега, след като е минало толкова време от осиновяването, мога ли да пусна молба до съда? Не за друго, но много ме мъчи, че има братчета или сестричета, а не знам дали са добре?

# 5
  • София
В социалния доклад няма да пише, дали са добре - там пише само кое по ред дете е. Мисля, че още можеш да пуснеш молба до съда, но както виждаш - не на всякъде я уважават.

# 6
Целта на тази тема каква е - да попитате имате ли право на достъп до информация за БР или за това имате ли право на достъп до информация за произхода на детето...

Не съм юрист, но публикуването на правни анализи от неюристи (пък и от юристи, които не познават конкретиката на случая), само ще навреди на четящите. Фоксче, няма такъв ред - да пуснеш "молба за копие" до документите по делото. Можеш за пуснеш молба за препис от съдебното решение. Освен това, като гледам авторката  е осиновила преди повече от година - значи делото вече не е в документите на състава, а архивирано. Недейте обърква хората...

Страхувам се, че с темата ще объркате много кандидат осиновители, на които предстои съдебно дело

Най-малкото ... има разлики в производствата, в които БР се призовават и в които не се призовават.

# 7
Ужасно се изразих - понякога си представям, че двете деца живеят с майката, понякога си представям, че и те са дадени в дом... Не знам дали би имало такава информация в социалния доклад?

# 8
Целта на тази тема каква е - да попитате имате ли право на достъп до информация за БР или за това имате ли право на достъп до информация за произхода на детето...

Не съм юрист, но публикуването на правни анализи от неюристи (пък и от юристи, които не познават конкретиката на случая), само ще навреди на четящите. Фоксче, няма такъв ред - да пуснеш "молба за копие" до документите по делото. Можеш за пуснеш молба за препис от съдебното решение. Освен това, като гледам авторката  е осиновила преди повече от година - значи делото вече не е в документите на състава, а архивирано. Недейте обърква хората...

...

Целта на форума е взаимопомощ. Слава богу, тук пишат и юристи, надявам се да се включат. Но не това им е работата. Те самите , като осиновители и осиновени са се нагледали в различия  на практики, документи.

Молба за копие от съдебното решение- да, никакъв проблем да го получиш дори и от архива. А какво правим като няма интересуващите ни данни( в моя случай- по памет само имената на БМ имаше)?Изключенията, като това по-горе са редки.
На мен ми отговориха, че за копия от всички документи се иска специално разрешение, без да ми обяснят точно какво и от кого, т. е. трябваше да се подава друга молба, вероятно. Но на мен не ми потрябваха копия. Въпрос на късмет.

А разглеждане само(без копиране) на документите по делото не би трябвало да откажат.

# 9
  • София
Ами, какво да кажа, Бррръм, аз си взех копие от всички документи - това лято, две години след първото заседание и година и половина след осиновяването - написахме молба, мъж ми я занесе някъде, плати някаква такса и ни ги дадоха документите, така че не заблуждавам никого.
И освен това бих те помолила, да ме четеш изцяло, стига да не ти е проблем. Аз написах ето това
Отиваш в съда и пускаш молба за копие от документите по делото за осиновяване - ти си страна по него и трябва да ти ги дадат, но трябва да пуснеш молба в архива на съда.

А на кандидат - осиновителите бих препоръчала да разгледат документите по делото, след като бъдат внесени в деловодството преди самото дело - имат абсолютното право на това като страна по делото.

# 10
  • Вън от пространство и време
Достъп до протокол от съдебно заседание не сме имали. Не съм знаела, че мога да си разгледам документите по делото и не съм го направила. От доста време планирам да отида поне да ги прочета, ако не дадат да ги копирам и да си запиша важните неща, но тъй като нашите дела не бяха в София все не намирам време. А то след като са в архива вече сигурно ще трябва да подам молба и след няколко дни да отида да проверя дали ми разрешават или не.  newsm78

В едното решение по делото има само трите имена на БМ и ББ. В другото няма никакви данни. Знам само презимето и фамилията на детето отпреди да го осиновим. Сведенията са ми предимно от първите срещи със социалните, когато ни запознаваха с данни от доклада. Аз задавах доста въпроси, но не на всички пожелаха да ми отговорят.

# 11
Дако не дадат да ги копирам и да си запиша важните неща, но тъй като нашите дела не бяха в София все не намирам време.
Като Щирлиц - можеш да си снимаш страниците с GSMa Simple Smile
Много удобен метод...
Иначе и аз само толкова инфо имам, което е естествено, защото сме отпреди ерата на социалните доклади.

# 12
Нашето съдебно решение е три страници и всъщност в тях е описано съдържанието на всички документи, касаещи детето - цялата история по изоставянето му в болницата, настаняването в дома, после намирането на био-то и вземането на отказа. Което е добре, защото ако някой не знае, че може да си види документите в съда преди делото, така му се предоставя цялата информация.

# 13
Мисля, че такъв документ не сме имали...
На делото гледах умно, нищо не чух побутнаха ме когато трябваше да кажа "да". После, за да си приберем децата отнесохме един запечатан плик до дома. След като получих актовете за раждане накъсах един документ, за който си мисля, че беше решението. Там мисля бяха упоменати имената на жената, родила децата ми, но за егн нямам спомен.

# 14
Нищо не зная Sad Зная само трите имена на малката и нейното старо ЕГН. Бащиното и фамилното име са на БМ, така че от тях зная как се казва.

Тази тема обаче ме провокира да издиря и аз социалния доклад на детето, та дано науча нещо повече. Всичко, което знам е от разказите на социалната работничка. В действителност - ужасно приказлива и разказа доста, но кое е истина newsm78

Общи условия

Активация на акаунт