Примерна схема за захранване 20

• 29 863
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
абе на вашата възръст няма проблем според мен и по едно киви да даваш....аз давам по половин, но то нали се сещаш колко фира дава

# 151
  • not found
Да ви питам леща кога ще давате ?

И сиренцето с обедното хранене ли го давате или трябва да е за закуска ?
Аз още нямам заместено хранене и му давам на обяд зеленчуково пюре или месно , следобяд в 15 часа му давам най-често каша с плод и двете хранения са по 125 гр и дохранване с кърма  Peace

# 152
ами леща между 1- и 12 месец червена предимно, чее по-лека за стомахчето...искаш ли по-подробно инфо?
Сиренето, според мен сама си реши-аз още не съм го въвела, но не мисля да давам много попара, така,че ще го давам към зеленчуковото пюре повечко...е и малко с чай.

# 153
  • not found
Аз бях чела за лещата от 8-10 мес  newsm78 но ако може още информация няма да е зле  Peace

А сиренцето и аз не мисля още да давам закуска  Embarassed Сутрин трудно ставам  Embarassed

# 154
8 м. със сигурност е рано ,ето виж това:
Леща

Въвеждане
- Единият вариант е около 10 м. Това е например според американските схеми на захранване.
- Другият вариант е категорично след 15 м. – тогава лещата и другите бобови се включват в менюто като основна храна. За опитване може около 12 м. Лещата се предлага почистена от обвивката или такъв сорт - за периода 15-18 м. Не се прави разграничение между различните видове бобови храни. Това е според повечето европейски схеми.

Колко често
Когато се въвежда като основна храна, лещата се редува с месото поради високото съдържание на протеини (въпреки че не са равностойни по хранителна ценност). Предлага се 1-2 пъти седмично до 3-годишна възраст.
В началото проблемът е не толкова в обвивката на зърната - лещата е високопротеинова храна, при това богата на целулоза.
Отлична храна за малки деца, стига да е в подходящото количество.

Алергии
Лещата е слаб хранителен алерген (с изключение на специфични случаи в Испания, които са свързани точно със захранването). Участва в кръстосани алергии с фъстъците.

# 155
Какво ще рече кръстосани алергии с фъстъците?  Rolling Eyes

# 156
  • София
Че ако си алергичен към лещата, може да си алергичен и към фъстъци, и обратно.

# 157
  • София
Зеленко, не се чуди, ами опитай...
Рая яде риба с тиква и ябълка с друго не ще и това е.
Тези нашите са си лика-прилика двамцата... все едно на един ден са раждани. ooooh!

Абе да ти кажа, свате, може би наистина има нещо с нашите деца  Mr. Green Калин прояде месо с.... ябълки от вчера  #Crazy newsm78

По този повод нещо някой да каже за желязото в плодовете (ако има) и  съчетаването им с месо  newsm78 newsm78  newsm78

Сънвал имат ябълки с манго - много уважавано у дома пюре  Mr. Green Да подчертая, че в техните плодови пюрета от 125 гр. има само плодове, а в 190 гр. - и ориз  Peace За съжаление не навсякъде ги има, вкл. в Козлодуй и в Панагюрище въобще няма...

ВЕСЕЛО ПРАЗНУВАНЕ  Nature Snowman santa2 Nature Snowman

Последна редакция: чт, 24 дек 2009, 17:41 от зелено човече

# 158
ВЕСЕЛА КОЛЕДАААА!!! Drunk

# 159
  • Видин
Честита Коледа! Здраве и щастие за вас и семействата ви  Nature Snowman Close-mas: Nature Snowman

# 160
Честита Коледа на всички! Много сладко хапващи и здрави бебоци на доволни мами... Grinning

# 161
Честита коледа, момичета  Hug

# 162
  • София
ВЕСЕЛА КОЛЕДА, МОМИЧЕТА!!!!

С благодарности за помощта ви   bouquet

# 163
Весела Коледа и от нас santa2

# 164
  • вече Пловдив
Весела Коледа, много любов и здрави папкащи бебета, момичета!  Close-mas:

Общи условия