Примерна схема за захранване 20

• 29 806
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Мама на Александра / lilcho13 ,

защо я добавяш към пюрето?? Не е задължително, давай я следобед по няколко лъжички преди млякото, после  редувай пюре с каша (когато започне да яде прилично количество каша) и то ще дойде време когато ще хапвате освен на обяд и следобед, тогава ще има примерно зел.пюре за обяд и каша или плод. пюре за следобед (редувай ги)  Peace
Аз следобед сега давам по 50 мл плодово пюре ,с цел да не се запича, и задължително си давам по 100 мл мляко. Беше се запекла от обедните зеленчуци - картоф,морков.

aaaa, добре, аз лично процедирам така. На обяд давах зеленчуково пюре, после вкарах месните, следобед плодово пюре или каша (редувам за разнообразие). Не е необходимо да ги следсваш постоянно за по-хранително, те са си хранителни за възрастта Peace

# 286
Благодаря. А докато захранвам не трябва да прескачам ден без каша или може да прескоча?

# 287
  • София
Благодаря. А докато захранвам не трябва да прескачам ден без каша или може да прескоча?

аз когато въведох кашата (оризова беше, а първо захраних със зел. пюре) я давах около 10дена, после взех да редувам ориз с плод и после редувах каша (различни видове) с плодово пюре. Така че за първата каша я давай по няколко лъжички по-постоянно, но ако прескочиш не е фатално. Ние като ни избиваха зъбчета няколко дена минахме само на мляко примерно Peace

# 288
Е, момичета, ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Много здраве, много любов, много радости с малките ни съкровища!

Аз се поизгубих, че нещо нямам много време покрай празничните гостувания и приготовления, а и не съм чела назад, но сега се връщам да попрочета, а после ще пиша и какво става с нас.

# 289
  • not found
missence, като правиш кашата от ръж , как разбираш колко грама си направила ? Защото овесенатаа каша нали беше 4 ч.л. каша и 100 мл вода, обаче тази не знам , аз все още давам малко , но да знам занапред  newsm78

# 290
  • София
Идвам със стотина въпроса (наистина много се извинявам предварително, че толкова много наведнъж Sad ), че сме на прага на 8 месец и сега са на дневен ред новите неща за 8-10 месеца...

1. Давате ли супа? Самостоятелно или като ядене преди пюрето? Какво количество?

2. Месото всеки ден ли го давате? че аз от днес трябва да давам с 10 грама повече (започва втори месец от въвеждането му) и опрях до следния проблем: месната добавка на Hipp горе долу ми става неизползваема, защото в нея месото е едва 40%. И за да има например точно 25 грама чисто месо трябва да дам много голяма част от цялото бурканче! Което а/заема мястото на зеленчуците; б/като усещане пюрето е едно тричаво и ...абе кофти става! За вкуса и аромата да не говорим - не знам как от Hipp са успели да направят нещо просто като пилешкото месо толкова гадно Confused

3. Следобедната каша - какво е съотношението плод към каша?

4. Към мамите, които не дават попара? Какъв ви е мотивът? Има ли нещо вредно според някого в попарите? Че съм неориентирана, но попарите и без друго ще са ми за след месец...

5. В какво количество се дава маслото след въвеждането му?

6. В какво количество се дава жълтъка при въвеждането му и за какъв период се стига до цял жълтък. Всеки ден ли се дава? В 9 месец ли се въвеждаше това...

7. Кога се въвеждат домати, краставици и лук? ( За Шопска  Mr. Green    Това на майтап, но въпроса на сериозно)

8. Иначе аз нещата дето съм намислила да въвеждам сега за 8-10 месеца са: царевица, телешко, грах, киви, масло, извара, сирене, кисело мляко, жълтък + ще започна да предлагам храни за ядене с пръсти. (Ако някой се чуди защо няма плодове - решила съм не само за плодовете, но и за всички храни - да не въвеждам такива, каквито не се ядат в нашето семейство - като авокади, мангота, папаи и т.н. Ще редувам вече въведените плодове и ако ми изпадне може дюля да вкарам сега се сещам. Ако се сещате други "традиционни" храни - допълвайте)

Как ви се струва?

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 21:34 от Stelfy

# 291
  • София
missence, като правиш кашата от ръж , как разбираш колко грама си направила ? Защото овесенатаа каша нали беше 4 ч.л. каша и 100 мл вода, обаче тази не знам , аз все още давам малко , но да знам занапред  newsm78

аз я смилам на прах (с машинка за мелене на кафе) и после я варя (горе долу в съотношение 1:1,5 вода). Тя става като инстантна каша и започвам като овеса с 1ч.л., после 2ч.л, после 1 с.л. и така до пълното количество около 4 с.л. Винаги я смесвам с друга каша или пюре (така на прах сварена се прибавя лесно към всичко) Peace Варя винаги за 2 дена (напр. за днес и утре и утре накисвам нова около 10-12ч.). Дозата е около една малка кафяна чаша прах, това са 3-4 ч.л. в сварено състояние Peace

# 292
Стелфи, супата аз още не съм давал, моето дете не е за толкова рядка храна,че ще стане ад около него.... месо давам по 2-3 дни после не давам пак по толкова , абе вместо един ден да,един ден не-аз ги редувам по няколко...има инфо за месото и всичко останало тук:
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66
съотношението плод-каша мисля че сама трябв ада си го прецениш при мен е едно към три в полза на кашата.....попара чак сега ще давам, от утре въведам сиренето, аз чак сега давам млячните-за мен вредното в нея е захарта, но аз такава няма да слагам.....ще я давам понеже имам шипки и боровинки в суров вид като за чай, иначе не съм фен...масло давам по една лъжичка от неговите-детските, вече месец го давам и все по толкова
Жълтък при въвеждането се дава по много малко по няколко трошички, за около седмица се достига количество от четвърт жълтък, после прочети в темата по колко беше-един ден се дава, но в деня в който няма месо, на др.ден не се дава
Домати -10 м. много висока киселинност, краставици-опастност от задавяне, лук ще давам др. месец,сега ще давам праз,ама май можеше малко по-рано
За Нетрадиционните плодове и у нас не се ядяха много изброените от теб, но аз реших че имат ценни качества, напр. авокадото има много мазнини, а мангото е микс от витами-като витаминна бомба и освен това от както ги давам и ние ги проядохме Wink

# 293
  • not found
Коя пт вас кълцаше продуктите за пюрето ? Аз направих този опит с моркови и картофи и после на памперса си излязоха пак целички , ако ме разбирате  newsm78 При вас така ли е ?

# 294
Така е, разбира се, докато не им излязат всички зъби да смилат храмата все ще има парчета от нея в акото. Момичета искам да споделя нещо. На моите познати децата са им колкото моето и малко по- големи, но им дават всичко да ядат- шоколади, вафли, кремвирши, салами, луканки и др. Знам, че е много рано и това са много вредни храни за нас, та какво остава за децата, но се изумяват как може аз да не давам на моето. Питам се аз ли не съм добре или newsm78.

# 295
Честита Нова Година!
Много здраве и щастие пожелавам на вас и семействата ви!

sirena_si, много си си в ред. Онзи ден водих жесток спор с една приятелка, защото ми обясняваше как вредя на детето че не му давам захарни близалки  Shocked Страдало, разбираш ли, като гледало другите как ядат Laughing Питах я, е как страда, като не знае какво е на вкус. Както и да е. Не обръщам внимание отдавна.
Golden*Carnival , аз кълцам - все още излизат доста цели,  не се тревожи
Stelfy, аз давам попара - не виждам в нея нищо вредно - правя я с препечен хляб /доста често домашен/, сирене, масло и вода. Много обича.
Съотношение каша - плод - давам 50 на 50, но се води от детенце. Супи не давам - течни консистенции не уважава. Краставица още не съм дала - вече не е в сезон и ще изчакам. Домат дадох 11 ти месец, заради киселиноста и червения цвят.
Масло давам по около 5 гр. сутрин в попарата.
И все забравям да ти благодаря за линковете на СЗО   Hug

# 296
  • София
Аз пак ще питам предлагащите хляб на детето какъв точно дават? Мойто диваненце пак почти спря да яде не-кърма - само понякога банан или гризе корички хляб.

# 297
а колко време трябваше да се изчака сиренето да узрее, един комшия ми направи много хубаво сирене преди около 20 дни...майка ми каза,че било по по-специална технология според която можело да се яде веднага...аз го извадих днес и то е мекично, много се чудя да го давам ли?? newsm78

# 298
Зелено, давам си от нашия си хляб, не купувам специален, той толкова и яде, повечето неща падат по дрехи, земя и т.н.. Знам, че е бъкан с разни гадости, но...  Blush

Еспа, аз пък да ти кажа, съм донякъде съгласна с твоята позната  Mr. Green Да не ме емнете сега - съгласна съм само до там, че може да му се прииска да яде. Просто любопитството им е много силно сега и не е нужно да знаят какво е на вкус, за да искат да го ядат. Оня ден моят малчо облиза едно киви - ей така както беше необелено  Sick Физиономията му беше, меко казано, на отвращение, но пак тръгна да го ближе  Crazy. Но! Предпочитам да му е малко кофти, че не опитва нещо, отколкото да яде захарни близалки, луканки и прочие "хубави" нещица  Peace Тия дни и аз даже водих подобен спор с нашите. Как трябвало вече всичко да яде, да яде от общата храна, бъкана с подправки и продукти с не дотам ясен произход.. Верно, че сме доста назад със захранването поради ред причини, но все пак...

Супи и аз не давам, случвало се е няколко пъти манджата да е с по-рядка консистенция.. Еми голяма мъка и много разливане  Mr. Green Домат още не съм дала, че моето е с мноого чувствително стомахче, което много бавно се приспособява към твърдата храна и продукти дето причиняват дискомфорт, съм ги отложила във времето. Попара не съм пробвала.

# 299
ее вие пък пак се вързахте на тия глупости, ама като сме почнали с такива истории,свекито,дето 100 хиледи пъти й е обеснявано ,че детето се захранва много внимателно без захар и др. глупости оня ден ме пита защо да не му дам да опита ендо кексче пълно с Е-та и шоколадови парченца Shocked Shockedами на мен вече не ми се и обеснява, добре че майка ми е на моя страна, че ако и на нея трябваше така да обеснявам......по-добре без обръщане на внимание на тия нещица
а ето какво имам за супата от КОсе Босе:
Супата се дава по два начина:
1. Основно хранене = пасирани или намачкани зеленчуци с или без месо, с добавка на високовъглехидратна храна за калоричност (сухар, ориз, картоф, нишесте за сгъстяване и т.н.). Може да се добави и сирене или сварен жълтък за допълнителни калории и хранителна ценност.
2. Преди хранене = до 40-50 мл преди основното хранене, подготвя храносмилането и събужда апетита, удачно допълнение към обедното или вечерното меню след 9-10 м.

Общи условия

Активация на акаунт