Примерна схема за захранване 20

• 29 943
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Ако сега започвате захранването - пробвай с оризова каша или плодово пюре, а със зеленчуковите опитай пак по-нататък. Друго не ми идва на ум Rolling Eyes

Яде от месец и десет дни и пак повтарям всичко пробвах.

# 436
Благодаря ви за честитките! Hug
change of heart,честито и на вас! Да е жива и здрава малката принцеса! Голяма тръпка е – вярно е
Гунди, синът ми към 10 мес тежеше около 10 кг, сега не ми се мисли колко е. Ама е много.
amanita, сега сезонните не са много – моркови, зеле, броколи, карфиол,червено цвекло, репи, праз. Но според мен и те вече не са си баш в сезона
anelia_zlatanova, ако си въвела тиква и нея я яде, можеш да пробваш да мешаш с нея. Друго не ми хрумва, мисля че сте малки още за ядене на храна с ръце, за да пробваш така. Другото, точно защото сте още малки, подходи с търпение, колкото иска – толкова. На вашата възраст Шуши едва изяждаше 4-5 лъжички морков. Сега яде като разпран

# 437
Espa, много благодаря   bouquet

# 438
  • София
campanula, благодаря! Няма що, закъсах го с картофите значи, те нашите домашните са все покарали...
anelia_zlatanova , нашият не само зеленчуци, нищо не иска; стиска уста и се хили или пък мрънка така, без да отваря...  Crazy Нямам идея как да го убедя, просто чакам да му уври главата някой ден...

# 439
Момичета, имам няколко тъпи въпроса  Blush
1.Кои са сезонните плодове и зеленчуци сега?
2.Дали е възможно на селото на мъжо, където са свекърите да имат картофи (запас) и ако да - дали бих могла да ги ползвам, за да правя пюре от тях? Става ли им нещо, ако стоят?
Благодаря  Embarassed

би трябвало да имат запас и от есенните ябълки и круши  Simple Smile

# 440
  • София
момичета днес пробвах пак със закуска (каша със сирене) и пак неуспешно Embarassed Чака си млякото Sad
Дайте идеи?!?

# 441
  • София
И аз на юруш с тези плодови дуети с извара, да не остана по- назад и след това видях, че пише пълномаслено мляко- на Бебевита. На Хип не видях да пише- явно наистина с много дребни букви е било упоменато... А на Гербер не видях, явно не навсякъде ги зареждат.
Еспа и Change of heart, да са ви живи и здрави дечицата! ЧРД със закъснение  Tada

# 442
мишенце, можеш ли да опишеш по-подробно кое точно те притеснява? А пробвали ли сте храни за ядене с пръсти?

# 443
  • София
Ivy ,

на обед и следобед ядем без проблем с лъжица, даже не смогвам да давам. На обяд хапва цяло пюре (зеленчуково или место), следобед цяла купичка с каша или пък цяло плодово пюре. Той няма проблем с яденето като цяло, но сутрин твърда храна отказва. Преди 2 седм опитах попара с оризови сухари- не пожела. Днес опитах каша със сирене- пак не иска. Пие мляко и толкова, а на обед и следобед си яде с апетит . Чудна работа newsm78

# 444
мишенце щом си хапва добре на обяд и следобед, вероятно няма от какво да се притесняваш. Все пак детето яде твърди храни, а и предполагам ти си го кърмиш през останалото време. Има много бебета, които на тази възраст тепърва прояждат. Ако детето си се храни ок през останалото време, то най-вероятно не е готово да хапва твърди храни за закуска и в това няма нищо лошо. Можеш да предлагаш периодично различни варианти и когато е готово ще те изненада приятно някой ден. Дайте си време и се наслаждавайте на още малко мързеливи сутрини заедно  Hug

# 445
  • not found
Аз защото съм повече от мързелива не мисля да му въвеждам все още сутрин храна  Peace
Мисенс ,ти още ли даваш ръжени ядки ?

# 446
  • София
Аз защото съм повече от мързелива не мисля да му въвеждам все още сутрин храна  Peace
Мисенс ,ти още ли даваш ръжени ядки ?

дам, сега вече ги смесвам с ечемични. Минаваме на ечемик Peace

Ivy ,

май така и ще направя. Явно сме си още за млечни хранения. Той човекът каквото и да яде, млекцето си е задължително  Peace
Затова в началото на 8-я месец бяхме 10кг 280гр,. След 2 дена ще видим как вървим  Wink Не е да не наддава, затова не ми е толкова притеснено, но ми е странно и ме е страх да не закъснявам със сиренето и маслото  т.е. попарата newsm78

# 447
  • not found
Ечемичените пак ли са като ръжените ? И тях мелиш ли ги , киснеш ли ги , вариш ли ги ?

# 448
мишенце нито маслото, нито сиренето ще избягат, ако го следваш, той вероятно най-добре ще те напътства
голдън всяко едно от изброените е вариант  Peace

# 449
  • not found
А м/удругото защо не му слагаш в зеленчуковото или месното пюре масло ? Аз така правя от около седмица  Peace
Утре отивам да търся ечемичени ядки  Peace

Общи условия

Активация на акаунт