Примерна схема за захранване 20

• 29 786
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
  • not found
Мен все ме е страх някой така да не му даде нещо да яде докато ме няма  Close И после не мога и да разбера  Close  #2gunfire Извинявам се за офф-а , обаче не сдържах  ooooh!

# 301
  • Видин
Мен все ме е страх някой така да не му даде нещо да яде докато ме няма  Close И после не мога и да разбера  Close  #2gunfire Извинявам се за офф-а , обаче не сдържах  ooooh!
Просто ги предупреди за начина,по които отглеждаш и захранваш детето си. Ако има изцепи - няма да го видят повече и толкоз  Laughing

# 302
  • not found
Е те знаят , ама няма да дойдат да ми се хвалят  Crazy Дадох на детето ти мандаринка  ooooh!

# 303
  • София
Аз съм нахокала профилактично цялата фамилия за еретични помисли, камо ли за действия! Mr. Green
И така съм ги фрустрирала, че плахо-плахо питат това-онова въведено ли е, само дядото на Коледа се пробва с надежда: "Стеле, а бебето вече шоколадче яде ли" Laughing

Гунди, Еспа, мерси за отговорите!
Еспа, дано справките от СЗО да ти свършат някаква работа, аз нещо не ги ползвам май май..

# 304
Момичета,някой да има впечатления от тази марка и продуктите им  http://babysun.de/  .Пише,че са изцяло био   Thinking

# 305
Нещо подобно ми се случи - излязох за малко то стаята, баща му седнал на лаптопа и му обърнал гръб, бебко дръпнал покривката на масата на земята заедно с чинията с баница, влизам и го виждам хванал едно парче и сладко си похапва, по-скоро си посмуква от плънката  smile3511 smile3511 newsm45 Баща му нищо не видял и не разбрал. Толкова внимавах със захранването досега и изведнъж... Баница с яйца, сирене, намазана с майонеза  Cry И най-интересното е, че на който и да се оплаках, всички казват - ми той е голям вече, я си му давай на детето.

# 306
Офф какво да кажа,уж не смеят да му предлагат много храни,ама все ме питат и ме подканват да му дам това онова и много ме дразнят като заповтарят ,че нищо не му давам и го държа гладен... #Cussing out
А на коледа лелята на мъжа ми му набута набързо стафида в устата,и след като реагирах и я извадих моментално ми се разсърди,яяя...................

# 307
  • София
Golden*Carnival , аз съм инструктирала  и двете роди, а и мъжът ми следи и той стриктно роднините си Peace Досега го храня аз и мъжа ми. Винаги когато питат "защо не му даваш жълтък (например)", отговарям "защото така преценявам, ще му дойде времето" и готово. В крайна сметка ти си му майка и ще си го храниш както искаш.
mama_gali , от толкова малко няма да му стане нищо, синът ми смукна покрай Коледа портокал от парченце.
gundie - за сиренето мисля, че поне 1-2 седм.
Z.Ivanova - мн хубави неща пише в сайта, но в БГ не съм ги виждала иначе бих ги пробвала. Ти някъде видяла ли си ги???
nor4y аз съм ги понаплашила, че от неправилно захранване има много сериозни алергии, които са много опасни и те не смеят.

# 308
Момичета,някой да има впечатления от тази марка и продуктите им  http://babysun.de/  .Пише,че са изцяло био   Thinking
това не са ли Сънвал,био са да и са хубави

# 309
  • Видин
Определено не са Сънвал

# 310
  • София
не, не са Сънвал, просто надписът БИО е същия, но той се слага не от производителя, а от надзорен орган и е един и същ за всички храни, отговарящи за съответните изисквания Peace

# 311
Оф, аз успях на изчета всичко е сега да се изкажа по някои въпроси Simple Smile, пък после ще питам и аз...

Зелено човече, тези ръжени сухари като царевичните ли изглеждат? Как да ги разпозная?

Що се отнася до ядките, специално ръжените задължително се варят, овесените може и без варене. При пасиране наистина не става гладко пюре и затова ги мини през цедка - така люспичките ще се прецедях и ще стане гладко. Missence, аз също меля ръжените ядки сурови, после направо ги варя с вода, без да ги кисна предварително и става ОК. Но добавям към други каши, не съм давала самостоятелно.

Минерална вода след 3 годинки. Стелфи, водата не се преварява заради стерилността Simple Smile, а за да се неутрализират някои от съставките, които съдържа (като например варовик).

Норчи, от грах, фасул леща и царевица бих дала само грах и царевица, другите бих оставила за по-нататък. Вариш, пасираш и минаваш през цедка - специално царевицата, тъй като люспичките й са по-твърди и дразнят стомахчето, грахта има финни люспички и може да не се прецежда.

За дъвченето: И мен живо ме интересува въпроса, въпреки че Ники вече дъвче горе-долу. Двам на малки парченца банан от ръката ми, или бисквитките на Плазмон натрошени на малки парченца... И така - да се учи да дъвче. Слагам му ги отстрани в устичката или отпред на зъбките. Но мойто гардже има 10 зъба и мен повече ме притеснява отхапването, затова ме е страх да му дам нещо да си гризка по-голямо.

Усмихнатото, обривът не е типична реакция към глутена, само диарията е. Няма алергия към глутена, а непоносимост (и въпросната болест цьолиакия), така че обривите не са типични в този случай. Пшеницата е алерген, но тук става дума за ръж. По-рядкото ако не е проблем, проблем е ако има диария (т.е. мече към течно).

Missence, аз мисля, че сметаната е разхлабила, а цветът е от спанака. Изчакай със сметаната и дай по-нататък пак и наблюдавай.

Хляб още не предлагам, че съм въвела само овес и ръж.

Stelfy, ето от мен по въпросите ти:

1. Не давам супа в типичния вид, а от говотите на пюрета - те са просто с по-течна консистенция, но в никакъв случай не са по-течни, просто по-редки, но пък с малки парченца.

2. Месо давам два дни, един давам зеленчуково. Не съм увеличавала количеството на самото месо, тъй като давам готови и Ники си увеличава сам количеството на цялото пюре. Месните пюрета имат 40% съдържание на месо - т.е. можеш едно бурканче да го разделиш на две и да даваш два поредни дни, после един пропускаш (или ако искаш - два). Така ще го оползотвориш цялото Simple Smile Ами гадни са на мирис, но Ники като усети месо и се втриса от кеф, така че явно са му вкусни.

3. Аз давам каша сутрин, като редувам един ден каша, един - попара. Следобед някой път също се случва да дам каша, но по-често е или кисел, или плодов дует (с извара). Иначе като съотношение кашата е около 100 гр., плодовото - около 60 гр.

4. Ами аз давам попара, но според мен попарата може да се замени с каша със сирене и масло - въпрос на вкус на бебето и на майката Simple Smile

5. Мисля, че беше по половин чаена лъжичка на ден, като постепенно увеличаваш до 5 гр. на ден.

6. Жълтък по препоръка на педиатърката ще въвеждам след годинката, иначе се дава по трошичка първо, после увеличаваш до 1/4, после до 1/2 и така до годинката (ако си въвела преди годинката).

7. Домат днес дадох за първи път в готово пюре, суров след гонидката. Краставица също след годинката, тъй като с едава само в суров вид. Лук съм въвела вече като част от пюретата, варен, но суров - може би към 1.5 г., тъй като е лютичък в суров вид.

8. Бих изчакала с кивито, киселото мляко, жълтъка... Но ти си преценяваш.

Ей че дълго стана, е - отчетох се за неписането от дълго време Simple Smile

# 312
  • София
SZA,

днес ака нормално, явно си е от сметаната. Избързах аз с нея, знаех си Embarassed

за ръжените ядки и аз като теб, само че ги и кисна, нищо, че са на прах.

# 313
Усмихнатото, обривът не е типична реакция към глутена, само диарията е. Няма алергия към глутена, а непоносимост (и въпросната болест цьолиакия), така че обривите не са типични в този случай. Пшеницата е алерген, но тук става дума за ръж. По-рядкото ако не е проблем, проблем е ако има диария (т.е. мече към течно).

Мдааа, язък дето съм чела за цьолиакията  ooooh!  Whistling. Мисе, извинявай, теб съм подвела най-вече  Blush

# 314
  • София

Мдааа, язък дето съм чела за цьолиакията  ooooh!  Whistling. Мисе, извинявай, теб съм подвела най-вече  Blush

няма проблем, нали затова сме тук, в дискусията се ражда истината Peace

Общи условия

Активация на акаунт