Примерна схема за захранване 20

• 29 799
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Аз да се включа за хлаба, защото моята принцеса пак е в неядящ период, та със захранването пак сме до под кривата... Embarassed
Аз го правя по подобен начин, ама слагам 1/3 бяло, 1/3 ръжено и 1/3 типово брашно, но добавям и трици /овесени, или пшенични/, зародиш и ядки - пак овесени, или пшенични + всичко, останало както го е написала Espa и става вълшебен хляб. Мммм, аз само че го правя на малки питки за по едно хапване и така има много и хрупкави корички. Извинявам се за офф-а, ама ще напиша още нещичко... Още преди да забременея четях доста за здравословно хранене и в една книжка ми попадна интересна идея за дълголетни хора и те си правят хляба като смилат всичките му съставки /брашно, трици, зародиш и ядки/, та много се впечатлих и от тогава по друг начин не правя домашен хлаб.

# 331
  • София
СЗА, не съм сигурна, чесно да ти кажа- може и да има пшеница в тези сухари...Аз не съм взимала, само ги гледах, че са ръжени в магазина...
Нека зеленкото да каже от тях ли е давала и ръж ли съдържат само..
За % в пюрето знам, че щом не е упоменат колко % са, значи количеството е незначително. Аз въведох домат с домашно направени буркани първите 2 дни, след това- купешки консерви и ги досварявам...
Кажете какви купешк пюрета има хубави за нашата възраст- аз съвсем го отдадох на домашно приготвени и забравих, че мога да улеснявам понякога.
А, 10-11 месечните, какво сте планували да им въвеждате на този етап?

# 332
Норчи, пратих ти пак схемата
Окич, аз сега почнах с млечните, ще давам домат, боровинки и шипки на чай-за попара, агнешко, в края на месеца и нач. на др. риба, праз лук, за др. месец леща, киноа илии амарант, и не помня др. неща
Силве, аз вече не се съобразявам с това да се въвежда храната само сутрин и към 3-4 след обед си въвеждам, ако е към това ядене...то преди като беше само едно ядене по-лесно но постоянно  да му се сменят яденетата,че все сутрин да се въвежда мисля,че е излишно...а и мисля,че ако до сега децата ни не са появили някаква реакция към храната е по-малка вероятността за напред Wink но това си е мое мнение може някои все още да си въвеждат само сутрин храната

# 333
SZA, новата храна я давам по лъжичка-две без нищо друго преди обяд. Ей така между другото. Третия ден съм давала и към 3 часа, когато е по-голяма дозата.  И моят малчо си измести храненето по-късничко
Относно царевичния хляб, всички рецепти, които намерих и са без глутеново брашно са с яйца и прясно мляко – пак не стават.
Тони, аз съм запланувала да правя хляб с естествен квас, без мая, но не знам кога ще смогна, че тоя естествен квас му трябва поне седмица за да се направи и хубаво пълнозърнесто натурално брашно, което не знам от де ще намеря, може би в някой био магазин

# 334
  • София
ох,

момичета ние пак акаме по-рядко, вече се вманиачих с този глутен  ooooh! Чудя се да не е пък от зъб, миналия път като изникна зъб, беше така  newsm78

# 335
Espa, с домашен квас става още по-хубав, ама и на мен ми отнема много време.  Embarassed Затова по бързата процедура го забърквам с мая, днес обаче нямах и сложих сода с малко кисело мляко. Подсети ме ти за тези питки... Откакто Рая се роди съм правила само 3 пъти... Rolling Eyes

# 336
  • София
Зелено човече, тези ръжени сухари като царевичните ли изглеждат? Как да ги разпозная?

Ръжени сухари в БИЛЛА, марка CLEVER - при другите сухари са. Аз за други не съм писала май. Твърдички са обаче, да знаеш, не са като царевичните. Опаковката е от бяла хартия, ако помня правилно. Съдържанието е: ръжено пълнозърнесто брашно, готварска сол.
Иначе Калин дъвче с радост коричка хляб и отхапва сам банан, въпреки че няма зъби. Това му е и яденето напоследък  Mr. Green

Искам да питам колко е важно сиренето. Определено Калин не го хареса, въпреки че специално му донесоха от "златното" сирене Маджаров... И нещо за желязото в плодовете?

# 337
Важно значение имат и плодовете, съдържащи желязо под формата на сложни органични съединения, които се усвояват лесно от организма. Усвояването на желязото се улеснява от съдържащите се в плодовете витамини С, Р-активни вещества и органични киселини. Основни източници на желязо са ябълките, крушите, кайсиите, прасковите, сливите, черешите и други. Освен желязо плодовете съдържат и други елементи (кобалт, мед, манган), които вземат участие в кръвообразуването.
А сиренето пробвай в различни комбинации-овесени ядки,попара,каша,зеленчуково пюре.
По-нататък може и да го хареса.А важно доколко е-ами ако си поема достатъчно мляко,мисля,че не е кой знае какъв проблем ако не иска сирене.

# 338
Спокойна и щастлива 2010 и от нас! Simple Smile
Исках да ви питам за кашите - наистина ли ги изхвърляте след 3-4 седмици /какъвто е срока на повечето/? Аз винаги имам две-три отворени и не можем да ги изядем за толкова кратко време, а пък честно казано, не виждам какво може да му стане на ориза или елдата например  Thinking

# 339
Понякога и повече време са стояли кашите и не сме имали приблеми. Е, гледам да не е прекалено много все пак.

# 340
Бебето ми е в 4месец лекаркта ми каза че трябва да започна захранване.С какво да започна? newsm78

# 341
  • София
Стаси ,

мисля, че е раничко. Лекарките го карат по едновремешната метода. Ще си позволя за те посъветвам да изчакаш поне до 5-5,5м. Ако все пак си си взела решението има много момичета, които са споделили схемите си. Можеш да започнеш със зеленчук (картоф) или оризова каша.

# 342
Бебето ми е в 4месец лекаркта ми каза че трябва да започна захранване.С какво да започна? newsm78

На 3 или 4 навършени, че не разбрах? Ако е на 3 - много рано. Ако е на 4 - пак е рано, но не чак толкова Wink. А защо те съветва да започнете захранване? Има ли проблеми някакви?

Аз те съветвам да се водиш по бебето, т.е. да почнеш със захранването когато то е готово. Ето и признаците, че вероятно е готово да бъде захранено (не е нужно да са налице всички наведнъж Wink):

1. То може да седи само
2. Може само да взима предмети и да ги слага в устата си;
3. Гледа ви как се храните и проявява любопитство;
4. "Иска си" от вашата храна (като издава звуци и гледа настойчиво, как се храните);
5. Отваря широко уста, когато ви вижда да отваряте уста по време на хранене, и ви имитира, как ядете;
6. Може да показва и да "си каже". Около 6-месечна възраст, бебетата могат да поискат храна, като посегнат към нея, или да я откажат, отвръщайки глава настрани. Понякога може да не разберете, какво иска да ви каже бебето ви. Тогава му предложете храна, но не го насилвайте, ако не я иска.
7. Бебето ви се струва гладно, скъсява интервалите между храненията, и няколко дни на често кърмене не помагат. (Обикновено, ако става въпрос за период на по-интензивен растеж, след 3 до 10 дни кърмата ви се увеличава и задоволява нуждите на бебето.)

# 343
  • София
SZA, мерси за подробния отговор! Simple Smile Особено за точка 2 и 3! Grinning

Missence, не ми се вярва това да е реакция към глутена. Пренаплашени сме с цьолиакията, а тя най-вече се предава генетично или се проявява ако въведеш глутен преди 6 месечна възраст. Това са 2те неща с най-голяма тежест. Иначе е малко вероятно да се придобие непоносимост към глутена.
Може ти да си яла нещо разхлабващо и да си го предала с кърмата или някоя от съставките в твърдата храна да е била по-разхлабваща. Дай нещо запичащо (ориз, ябълка, морков, банан..) и проследи.

Change, аз също употребявам кашите повече от 3 седмици след отварянето. Те реално не могат да се развалят както пюретата, проблема с тях е, че като се изложат на въздух някои от съставките им се окисляват и се прецакват. Но не мисля, че е болка за умиране... Sunglasses

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 11:22 от Stelfy

# 344
  • София
На вашите деца стига ли им храната за 3,5 часа (петкратно хранене) ?
Моето 2 - 2,5 часа след пюрето иска да суче Sad Аз естествено му давам, но се питам защо се получава така, при положение, че храната му би трябвало да е достатъчно засищаща - понякога и 3 лъжички АМ слагам, кашичка или картоф (или и двете) и е 200 мл гъстичко пюре + около 50 мл водичка..
Незнам дали от жажда не суче - ама пък памперса след пюрето е сериозно мокър - тоест поел е изобилно течности...

Вие както правите ако ви огладнеят децата по-раничко?

Общи условия

Активация на акаунт