Примерна схема за захранване 20

• 29 942
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Golden*Carnival ,

добра идея, ще опитам  Peace

ечемичните лесно се варят, но аз пак кисна във вода и стривам на прах с машинката. Да ти кажа имат и по-хубав вкус  Peace

# 451
  • not found
Моето прасенце всичко мачка / да чукам на дърво / и ръжените ядки много ги хареса  Laughing давам му ги със съвсем малко банан / да сгъсти сместа / или малко киви да разнообразя да не е еднакво всеки ден и в тази връзка тези дни ще въвеждам някакъв плод, след ечемика де .. та да видим какъв ще е  Crazy

# 452
  • София
аз пък ги прибавях към кашата или пюрето следобед  Wink

# 453
Добре де ... какво пък й е толкова ценно на попарата? Аз тъпа ли съм или какво?  Embarassed Не разбирам защо педиатърката ми казваше, че едното от храненията трябвало да е попара със сирене и масло .........

Embarassed Ако ме убедите с аргументи ще съм благодарна, но не обещавам да ги приема ей така набързо аргументите ...

А може би имам кофти спомени с попара от моето детство - в градината бях плиснала купичката по "другарката" (тогава) ...

P.S. Дъщеря ми също не приема почти никак зеленчуците, и давам повече плодове ... а ако е пюре, в него пробутвам малко зеленчуков сок.

.... и се успокоявам с това  hahaha http://mamamemi.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=6140

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 04:40 от bibona

# 454
Бибона, и аз не мога да проумея ценностите на попарата  Rolling Eyes. Има си и по-полезни начини да се дава сирене и масло.. Единствено за разнообразие бих могла да давам, но още не съм. А аз лично хич нямам кофти спомени, напротив, много я обичах  Wink. Но наистина не виждам кой знае какъв смисъл да се дава.. А тая статия много ме развесели  Laughing донякъде  Thinking

Мойто дребзи пък е 9 кила  Rolling Eyes. И си стои на толкова от 2-3 месеца, че и повече дали не е.. Е, качва по около 100-тина грама на месец, но пък аз вече не се притеснявам за кг-те.. в началото си ми беше достатъчно  Stop  Peace

# 455
  • Видин
Аз не обичам попара  Sick И като се сетя, че трябва да му давам и на него в някакъв период ми се гади.Имам кофти спомени, но не са ми достатъчно бистри.Но имаше нещо....

# 456
Оо аз НЕ давам, и ако не успеете да ме убедите вие - няма и да дам! Ама няма да успеете вероятно  Joy

# 457
И какво е попарата - мокър хляб  Sick Ми гадно ми звучи, а пък и педиатърката, и джипито като си настояват за нея... Мисля да давам попара по следния начин - овесени или други ядки, сирене и масло, но да му кисна хляб... че и захар да слагам... засега отказвам  Grinning

# 458
  • Варна
Привет от мен, дето малко се позатрих.  Embarassed
По препоръка на гастроентеролог трябва да следвам с малката диета, която да съдържа: домати, зеле, броколи, карфиол, лапад, лук, грах и други разслабващи храни. Във фризера имам още малко запаси броколи, но станалите зеленчуци трябва тепърва да набавя. Купих карфиол от Пикадили (какъвто - такъв!), взех и някакви български домати, които сигурно са нитратни мутанти. Все още има и зеле.

Молбата ми е за съвети от къде да набавя останалите неща и как да приготвя зелето и доматите. Зелето предполагам варя много и пасирам. Но доматите? Как процедирате с люспите и семките? Има ли някаква безопасна за бебета готова консервирана форма?

Пишете за Бондюел - добри ли са наистина или е само реклама? Имам някакъв спомен за разочарование от техен продукт, но не помня кой ... може би консервирана царевица да е било.

И последно  Embarassed : Къде в София могат да се намерят кашите Био Бамбини на Сънвал? Във Варна никъде ги няма! Ако е в район Гео Милев още по-добре.

# 459
АА то аз нищо от това, което са ми казали, не давам!!!

Вместо попара - няква каша, включително на СЛЪНЧО, които са с краве мляко вътре, а аз кашите ги разтварям в кърма, така че сухото мляко за компенсация на сиренето и маслото. А и в първото сирене вероятно ще бъка от транс-цазнини. Иначе сирене (за да опита вкуса) яде под формата на пица (когато и аз ям).

Обедното хранене трябвало да е зеленчуково пюре ... то хубаво ама дъщеря ми от глад ще умре ако чакам да си изяде зеленчуковото пюре  #Cussing out

Следобяд кремче или кисел ... .... ...  от детската кухня .... ДААА БЕ с рафинирано нишесте, кристална захар и краве мляко! Как ли да стане ... Пак каша в кърма давам, най-често елда с плодове на хип, защото я хяресва. А и елдата е с добър аминокиселинен състав, много близък до този на кърмата: http://www.hort.purdue.edu/newcrop/afcm/buckwheat.html

Ако "сутрин" кашата не е на СЛЪНЧО, значи е овесена или оризова с пасирано месо. Ама за нас може да е сутрин в 12 нощеска де ... както тя си реши, на мен ми е все едно.

Аа и освен това давам всичко, което аз ям, за да го опита. Включително и неща, от които не би трябвало да допусна да изяде количества, по-големи от 1-2 грама (пушени меса, шоколад, бъркани яйца, цитруси, и каквото още се сетите забранено). Разбира се и краве мляко - всеки път, когато аз го ям/пия.

На майка ми някога са й давали съвети по старата схема. И тя не ги е слушала, имала е хиперлактация и се е радвала на "желанието" ми да й помогна. Ами не е изгубила от това, което природата й е подсказала ... На мен пък като чета ми е смешно как така точно на еди каква си възраст ще захраня, щото някъде някой бил казал така ... Ами щом има протегнати ръчички към "човешка" храна - ОК, тогава и човешка храна  Joy

# 460
Mise, моето дете в началото на 9 м също си искаше млякото и не мислеше дори да замества това хранене с друго, после първия ден на 10 м си започна с кеф яденето с лъжичка Wink, чакй и пробвай переодично.

# 461
Попара не обичам и не исках да давам, но се сдобих с шипки и боровинки, които имат ценни витамини и само заради тях давам по малко. Междудругото-аз не слагам захар- става вкусна все пак.

# 462
Бухта, не знам дали ще ме разбереш, но българския пазар е достатъчно неконтролиран, и някои плодове/зеленчуци са по-безвредни консервирани, отколкото пресни от неконтролирания пазар. Доматите по принцип не натрупват нитрати, но оранжерийните се третират с не до там законни пестициди и се предлагат и по времето, когато има карантинен срок и не би трябвало да попадат на пазара (просто контролът е МНОГО скъп, а в БГ изобщо не е приоритет). Та консервираните домати е твърде вероятно да съдържат следи от пестицидите в допустими граници, докато пресните често ги превишават.

Зелето освен пестициди е застрашено и от нитрати, но пък не се консервира - нямаш избор. Ако евентуално в някой хипермаркет можеш да намериш с известен (и проверен) произход ... ама сложно ...

# 463
  • София
Къде в София могат да се намерят кашите Био Бамбини на Сънвал? Във Варна никъде ги няма! Ако е в район Гео Милев още по-добре.

Аз съм виждала в Бейби Мол-а - ж.к. Люлин след тунела, мога да дам упътване за стигане с кола, трамвай и метро  Mr. Green Но по-добре някой да потвърди, че все още ги има, де... Наистина рядко се намират. В едно магазинче зад БИЛЛА, където си поръчвах разни неща индивидуално, не можаха да ми ги доставят - а за пюретата Сънвал БиИО БАМБИНИ нямаше проблем.

За попарата, аз лично пък много обичам. Без захар, само с масло и сирене  Peace
На Калин обаче не предлагам, защото той се научи да си дъвче корички хляб по време на (опитите за) хранене, сирене определено не харесва и то остана маслото. Масло слагам в кашата му  Peace

Гунди, а тези шипки и боровинки какво пречи да ги даваш без попара, щом не я одобряваш като храна  newsm78

За неяденето на зеленчуци, да се запиша и аз. Не, че яде особено другите неща, но пък зеленчуци отказва... Макар че в началото хапваше, де повече, де по-малко... Последните месец-два само хвърлям....

# 464
ами нищо, но това ми е и разнообразие в храната-иначе трябва пак каши, Виктор вече хич не ги иска тия каши, а му допада да яде солена храна и така с попарата си хапва още едно солено ядене...исках да кажа,че въпреки че не исках да давам попара се понрави доло горе и освен това има някакъв смисъл от нея , за моя изненада

Общи условия

Активация на акаунт