Отговори
# 225
Момичета днес е Св.Даниел-ако имаме празнуващи да са живи и здрави!
Аз всяка сутрин си пия кафенце със сметана.За сега знам,че не е проблем,но не знам за после ако кърмим дали ще може?А и ми казаха,че ако кърмя трябва да забравя за газирано,а аз въобще не съм фен на сокове.

# 226
  • София
Каро, за жалост цялата какафония продължава не по-малко от 2 часа, през които дори не можем да си полафим както трябва. Затуй идеята е след това да се съберем на обяд някъде наоколо, ама ти щом имаш ангажимент в 12, то става доста трудно... Не че не моgеш да дойдеш и да си тръгнеш по рано, но ми се струва, че си губи смисъла.

Кафе пия едно сутрин, с много мляко, но то е доста силно и като количество не знам колко е едно. Май е по коректно да река, че пия една чаша кафе с мляко.

Жалко...  Confused...и този път ще ви изпусна...здраве да е...дано поне се засечем с теб на секциото... Laughing

Кафе пия едно по обед - 3 в 1, че е по-слабичко... Wink Даже, вчера за пръв път забравих да си го изпия и веднага ме затреска канчето, ама аз си мислех, че от хремата, щот съм със синузит...

Честит празник на именяците...   bouquet

При кърмене не е проблем да се пие кафенце, но трябва да има интервал от 2 часа между кафето и следващото кърмене.
Освен за газирано, трабва се забрави за бобови, зелеви, чеснови, лучни, пикантни и други такива храни дразнещи стомаха и предизвикващи газове... за да се спи спокойно нощно време... Wink

# 227
  • София
Едно време и в къщи са раждали, не съм съгласна с теб!!!
Не, не си ме разбрала...
Баба ми е родила баща в обор понеже не стигнала линейката на време. Сега е друго, знам това. Сега и храната, водата, въздуха и режима на живот са коренно различни.
Имах предвид,че понякога някои от нещата,които наричат задължителни по време на бременност или забранени са преувеличени.

Наистина някой неща може и да са преувеличени. Просто ми прозвуча по друг начин, защото много се дразня някой като каже едно време нямаше такива неща пък си отгледахме децата, за какво ще купуваш това или онова.

# 228
Наистина някой неща може и да са преувеличени. Просто ми прозвуча по друг начин, защото много се дразня някой като каже едно време нямаше такива неща пък си отгледахме децата, за какво ще купуваш това или онова.

Абсолютно съм съгласна с теб. Аз също много се дразня така. Мъжа ми много често ми я цитира тая реплика.  #2gunfire
А майка ми даже онзи ден вика,ама за какво вика ти е този кош за колата.  #Crazy И аз : бебе как се превозва от болницата вкъщи и обратно, та и навсякъде другаде. И тя: ми на ръце...Викам й така ли било едно време и тя ми да  #CrazyИ пратих да си гледа работата Laughing

# 229
  • York
la vida loca, моето мамче също много се вълнува. вчера и говорих какво съм си харесала из сайтовете да си поръчам и тя каза, че ще поеме цената на една поръчка в началото.  Mr. Green Mr. Green

Относно витамините аз продължавам да пия английските Pregnacare, които имат и фолиева киселина (11лв струват 19 компонента). Дават ги, че са и за кърмачки, така че ще продължавам, живот и здраве, след раждането да ги пия.
А кафе еспресо си пия всяка сутрин. Не съм го спирала въобще. За моя радост отказах напълно газираните безалкохолни, към които сякаш се бяхме пристрастили у дома.  ooooh!

Според мен не трябва да се забравя за нищо, а просто да се ограничава долколкото е възможно консумацията.

Видях, че и за шезлонг сте си говорили. Аз и от това спестявам. Ще използвам на племенника ми, който спеше в него като англече до 4-5 месеца.

# 230
  • offshore & overseas
При кърмене не е проблем да се пие кафенце, но трябва да има интервал от 2 часа между кафето и следващото кърмене.
Освен за газирано, трабва се забрави за бобови, зелеви, чеснови, лучни, пикантни и други такива храни дразнещи стомаха и предизвикващи газове... за да се спи спокойно нощно време... Wink
За кафето е вярно, но донякъде -- трябва да провериш дали и как влияе на бебето (шокото също трябва да се провери, преди да се "прилага" редовно). Аз пиех кафе и кърмех едновременно, то при изключително кърмене няма как иначе, или просто го отказваш, ако установиш лоша връзка. Wink

За всичко останало няма възбрани, това са остарели схващания, но пак с уговорката, че ако усетите нередност, започвате тестване на поетите от вас храни/напитки, една по една (чрез отказ от съответната храна и следене на бебето, за да се види дали поради консумирането й е възникнал проблемът). Имайте предвид, че всяко поето от вас в-во се изчиства напълно от организма ви в рамките на две седмици.

Алкохолът и цигарите обаче попадат в друга категория, там трябва наистина предпазливо да се действа.

Колкото до новите продукти, нека да живеем в мир, истината е по средата, естествено. Дайте да дадем възможност на момичетата сами да си добият опита и да си извадят/неизвадят съответните изводи. Колкото и да се дава предварителен акъл, всичко ще е в стил, що си пееш, Пенкеле.

Каролинке, май натам вървят нашите съдби.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 14:14 от Мяуче

# 231
  • София
Аз не пия абсолютно нищо, ама май ще трябва поне за някакъв магнезий да помислим с дофтура, че нещо ми зачестиха контракциите  Sad Иначе бебка си расте супер и без витамини. Кафе, газирано и "натурални" ooooh! сокове и преди да забременея не пиех, така че само от алкохолеца съм се лишила, и от разните му сурови сирена, яйца, риби.

Лелееееееееееее, ужас,  това, дето е изброено са ми все любими храни. Че то без лук и подправки манджа ли е? Как ще я карам, не знам Sad Надявам се на чавенцето да му е здрав стомаха като моя, та да не го притесняват всички тези пикантности.

# 232
Здравейте момичета Hug
Днес освен че е св.Данаил празнуват всички настощи и бъдещи майки,така че празника ни е всеобщ и моля да се почерпим дружно. . . .  Ето ви е една хубава питка ,че така се правело на този ден ,почерпете се ъа мен Hug Hug Hug

м-у другото мен тези дни така ме еразмързяло,че направо не ми се става от леглото,но нщма как. Вчера ходих при моя си док. и бебо се е ъавуртял пак напреко,което не му хареса ,но има още време и искрено се надявам да оправим позицията,иначе всичко си ни е наред bowuu И така хубав ден и тези които им се мзръелува могат да се присзединят към мен.

п.с. И на мен по 12лв ми взимат за запис в МД  newsm78/ странна работа

# 233
Мяу, жива и здрава да си  Heart Eyes и аз щях да цъфна в 10:00

Именниците и те да са живи и здрави!!!

# 234
  • София
Влизам само за отчет и пак отлитам, че от шматаросване не свърших половината работа.  Embarassed
Микробиология и урина - перфектни  Shocked ХБ 116 /беше 119/ и продължавам с Феро Фолгаммата до края пак ми повтори док.
Утре ще идваме на лекцията заедно с Готиното със сигурност значи /Силвъри, мерси  Heart Eyes/, ако малко закъснеем, моля имайте ни предвид с две места, благодаря предварително.
Изчезвам, довечера ако мога ще ви настигна.
П.П. Пих кафе с две мацки, раждали в Шейново, такава реклама му направиха, че да ти иде да родиш утре /и двете са имали много леки раждания/.  Laughing

# 235

Честито на всички именици! Да са живи и здрави!   bouquet

Слънчо, много ми харесваш на аватара ти!  Hug

Чета ви редовно, ама така ме мързи да пиша. Само лежа, спя по много и отвреме на време готвя по някоя бърза манжда...

Виждам, че ви тресе треска за покупките на бебоците, което е нормално де. Аз си имам всичко от Стилян и смятам да си използвам. Просто са толкова запазени, че няма да купувам нищо ново. Естествено само дрехи, шишета и такива лични нещица  Sunglasses.

Пия по едно кафе със сметана на ден - преди да забременея пак толкова пиех.

Относно къде да раждаме, от моя скромен опит бих казала, че много няма значение от мястото, важното е господ да е с нас и всички да сме живи и здрави. Иначе гадости могат да се случат и при най-големите светила в областта. Имам такива приятелки, раждали при едни и същи много добри лекари, но при едната нещата бяха перфектни, при другата останаха с поражения при бебето. Така че нека господ да ни закриля!

# 236
  • offshore & overseas
Лелееееееееееее, ужас,  това, дето е изброено са ми все любими храни. Че то без лук и подправки манджа ли е? Как ще я карам, не знам Sad Надявам се на чавенцето да му е здрав стомаха като моя, та да не го притесняват всички тези пикантности.
Най-вероятно няма Naughty, виж  по-горния ми пост. Единствено прясното мляко е по-притеснително (сега се сетих), ама ако пиеш промишлени количества от него.

Ники, ний понеже не пихме кафе, та мойте Фалби не важат, тъй ли? Айде, утре може и да се появи Пепеляшка. Laughing

Честит имен ден, Дани!! Да ти е живо здраво името и да го славиш навред по света!!

Уф, наместо да хвана парцала, аз съм на път пак да яхна метлата, уморих се вече от това летене на дръжка, което няма нищо общо с Трибестан, разбира се, мъжете знаят защо...

# 237
Дани, честит имен ден!!!

Ама колко хора сме се събрали този път за утре  ooooh!! Браво, най-накрая да се съберем (евентуално) повечко  Heart Eyes.

Излязох днес в 8.30 днес, пуснах кръв и урина. Резултати утре преди лекцията. После ходих до централна поща да изпратя колет до Франция. Е, повече казвам ви, няма да си го причиня. Толкова неуредено е всичко, нямам думи. Връщат те 100 пъти, препращат по гишета и т.н, нямат кутии за колет...Изгубих 1ч.30, ако щете вярвайте, за нещо тоооолкова елементарно...Ама ако искам...

Шезлонг ще вземем.
Кафенце с мляко си пийвам по едно на ден.
Витамини не съм и няма да пия докато съм 2 в 1  Grinning. Само Нутри маг си жулвам по 1 на ден, ама и от него няма много смисъл. Контракции си имам чат пат, но не си спрях дългите разходки. Докитата ми казаха да се разхождам, че по-добро от това няма. И аз се чувствам страхотно така  Peace.

Довечера моят възлюбен е на концерт на Хадауей, за първи път на концерт без мен, ама няма как...Догодина ще си наваксам, а той ще гледа беб вкъщи  hahaha Flutter

Ооох, отивам да си мажа ПАК тумбатааа...

П.П. Гласувах за нормално с екип в държавна болница (Шейново), апропо  Wink.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 15:16 от Ralipo

# 238
Честит празник на именниците ! Да са живи и здрави  Grinning !

Опитвам се да ви изчета от обяд ( тогава станах  Blush), но имах едно излизане ( на вън е прекрасно  Heart Eyes) , така че ще наваксам сега  Crazy !

Пеперудке, радвам се, че  вече си добре  Hug !

Гласувах в анкетата ( Мемо    bouquet ) - Частна болница - секцио ( или поне плановете ми са такива  Rolling Eyes ) !

Да видим сега какви ги бистрите  Heart Eyes!

# 239
Моя мъж пък е на коледен купон Party ...а аз съм запланувама да преям с онова роле с кашкавал и шунка и да се тъпкаляяям на дивана

Общи условия

Активация на акаунт