Отговори
# 75
  • София
Здравейте и от мен!
Светле, радвам се, че си отново сред нас! Стискай кълки, никакви декемрийчета не щем в темата.  Hug А иначе мнението ми за частните болници и на мен ми е такова - там само ако 1000% съм сигурна, че всичко с бебето и мен е наред.  Peace

Пеперудке, някакъв вирус е явно, но трябва да отидеш на лекар.  Hug
Радвам се на всички ви за добрите новини!

Така, сега да ОВ във втора градска - на мен ми допадна. Старшата акушерка наистина ни обърна много внимание, отговори на всички въпроси, които и бяха зададени и които и бяха в компетенцията. Ако някоя от вас не е решила къде да ражда, не е зле да отиде на едни ОВ там да види /и чуе/.
В отделението всичко е ремонтирано, всички бяха усмихнати и любезни. Правят впечатление, че много държат на естественото раждане и кърменето.
Бебето го дават след 6 часа на майката при нормално и след 24 при секцио. Въобще след секцио се стои 24 часа в реанимация, която си е част от отделението - една стая с две легла.
Секциото го правят с пълна упойка, който иска спинална си плаща 200 лв. на касата.
След нормално раждане те настаняват в коридора за интензивно наблюдение и после се местиш в стаята си.
Има и ВИП стаи, не видях разлика с обикновените, освен самостоятелния санитарен възел, аз определено ще съм в нормална стая /всички стаи са с по две легла/. Засега няма телевизори.
Бебетата са при майките си, във всяка стая има кантар и място за смяна на памперси, добра идея.  Peace
Няма посещения по приницип. Веднага след раждането обаче пускат таткото да види жена си и бебето, това му е виждането за целия престой.

Велв, кърпите трябва да си ги носим ние. Може и халат или нещо връхно, на кой както му е удобно. Багажа да е малко, в найлонова торбичка, една торбичка.

Ако имате въпроси питайте, защото инфото е много и детето ме дърпа, та може и нещо да изпускам.

# 76
1.silvery
2.Ника
3. Рали
4. bobi_ko
5. sashkova
6. Плами

Аз не съм се записала още, ама ще пробвам утре Wink

Упс, щерката си прави килим, като къса големи парчета от тапетите в коридора и ги разстила върху мозайката.[/color]
Joy Има усет за уют и красота детето  Joy
Добре, че не е като едно познато дете, дето беше разкрасило целия коридор с рисунки, нарисувани с акита   hahaha

# 77
  • София
За записа на тонове - във втора гр. струват 25 лв. Общо взето трябва да се ходи след 36 г.с., те казват колко често да се правят като видят първия запис.

# 78
Записче!Данке за темата и до утре!

# 79
Ника,
Много благодаря Hug  bouquet Като гледам май, май и ти ще си натам Grinning Само жалко, че няма да се засечем, но пък то не е хич сигурно Mr. Green
Това за бащата е супер- аз си мислех, че хич не го пускат, ама ето на - броят го и него за човек, нали душа носи Joy
Аз все още се чудя за петъка, дано пък в последния момент да се натутам, па барем дойда да се видим, че после не се знае знае ли се:)

# 80
  • София
Велв, ела в петък, голяма агитка се оформяме.  Laughing Лекциите са бозичка, но после ще си прекараме приятно някъде на топло и вкусно.   chef Аз честно казано, после не виждам кога ще се съберем до лятоска с ремаркетата.  Laughing

На мен старашта ми каза да отида 15 дни преди термина в някакъв приемен кабинет, от там ще ме пратят на офталмолог и ще ми кажат кога да постъпя в патологията за да чакам там всички изследвания. някъде около 10-ти се виждам да раждам.  bowuu

# 81
Ника,
Ще дойда значи Mr. Green Само утре да се запиша:)
Към 10.01. ще съм 36 г.с  Mr. Green та мога и да се понапъна Mr. Green Шегата настрана - 10.01.2010. много ми харесва като дата.
Абе когато и да е - само да сме живи и здрави и всичко да си мине по реда си Praynig

# 82
  • София
Велв, и да не се запишеш, не се притеснявай! Миналият път половината бяхме незаписани, просто трябваше да изчакаме всички записани да влезнат и ни пуснаха. но пък от нашата група имаме записани, което означава, че ще запазят места и пак ще сме си заедно.  Laughing Не мож ни преметна февруарки, голяма мафия сме.  Twisted Evil

# 83
Здравейте !

Да кажа и аз:  вчера като излизах, и то за малко, на връщане към вкъщи, така ме присви корема, и ми се втвърди, абе контракция си беше, но добре, че не беше болезнена! Затова днес никъде не смея да мръдна, освен до магазина, лежа и пия но- шпа, и магнерот!

Всички ,които имат някакви оплаквания, момичета дръжте се, почивайте си повече, и всичко ще бъде наред!  newsm53

А днес мъника не е спрял да ме рита, почти цял след обяд!   newsm03

# 84
Здравейте, мацки.
Едва ви изчетох - честито за добрите новини и мерси на Мемо за темата.  bouquet
Не споменавам имена, за да не пропусна някого. Hug
За Втора градска и аз да си кажа краткия отчет, макар че Ника е била достатъчно подробна в обясненията.
Аз лично съм доволна, старшата акушерка е малко странна птица, със собствени възгледи, базирани на 39 години стаж и си има мнение, жената, по всички въпроси. Няма лошо. Wink
Условията в болницата също ме устройват чудесно - чисто е, новичко и спретнато и най-важното - спокойно - я, се родят три бебета на ден, я, не. Този факт никак не е за пренебрегване, като се има предвид, че родилките имат крещяща нужда от спокойна обстановка, вместо някоя друга истеричка да им крещи на главата. Това, което ми хареса също е, че отделението не прилича на болнично и не мирише на лекарства. Rolling Eyes
Минусът за мен днес беше, че не пускат татковци и дечица на оглед заради съответните съображения, но това не касае родилките, а онези, колебаещите се.
Ами, това е - изборът ми окончателно е тази болница. Не, че си бях оставила вратичка за друга, но посещението днес ми беше от полза и затвърди вече взетото решение.
Приятна вечер на всички!
И "Чао" на Никата и Мяу, че не можахме да си кажем. Grinning

# 85
  • До Балкана
И аз да се запиша, докато не се е презполовило мероприятието. Заглавието е супер, както винаги! Hug Успех на всички ви! Пеперудке, пожелавам всичко да е наред!!! Praynig

# 86
а за лични принадлежности във 2-ра градска какво искат...нощници примерно от там ли дават или и ние да си носим...
защо не пуснем 1 анкета за кой към коя болница има повече предпочитания и колебания...  newsm78

# 87
  • София
Ради, лични принадлежности - превръзки за родилки, бикини, четка, паста, чехли ... такива неща. Нощниците са техни, дрехите за бебето също са техни. Може да се носи нещо връхно или халат ако на някоя мама и е студено, въпреки, че хората вътре работеха по къси ръкави и според мен си беше топло в отделението.

# 88
мале...съвсем се побърках вече  ooooh! уж колебанията ми се свеждаха между Шейново и МД а вие сега сериозно ме накарахте да се замисля...а за епидурална упойка-казала ли...смисъл цена и дали нямат против-ако си поискам-дали няма да ми откажат..

# 89
Няма да ти откажат, ако сметнат за необходимо. Grinning
Плаща се 200 лв. за обезболяване на раждане след това.

Общи условия

Активация на акаунт