Коледа пристига вече,а мама узнава какво е МАЙското човече №11

• 23 113
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Сладки сънища сладурки и стомахчета  Hug

# 496
 Blush  И аз да се разпиша, че тези дни само си чета. Вчера ходихме на фетална и сме много щастливи с таткото, че бебко е перфектен както каза докторът, но искам да минава времето и да го видим какъв ни е хубав. Докторът изтреля толкова много неща, че аз само чувах перфектно, нормално, без проблеми и ми направи 25 снимки, чак се учудих, не , че различавам всичко де, но отделно снима бубата не знам защо  Heart Eyes . Питах го дали бебко е по-малък, понеже нямам корем, а той каза, че коремът няма значение и по-добре , че нямам  Rolling Eyes Бебко тежи 325 грама и се зачудих, че е много. Ето една моя снимка с коремчето http://kremenaks.snimka.bg/family/bremennost.429586.16514303, не , че се вижда много де.
Браво на всички, които са разбрали пола на бебетата и скоро всички ще го знаем   bouquet. Исках да попитам някой има ли болки в ребрата, ужасно ме болят, особено като кашлям, но и като се движа, все едно съм натъртена, а не помня да съм се удряла.  Crossing Arms Цункам ви и лека нощ засега от нас  Hug Hug Hug

# 497
Относно количките, аз също бях против триколките - изглеждаха ми нестабилни някак си, но влязох в един магазин и ги "разходих". Установих, че триколката ми е много по-удобна и е много по-маневрена. При мен няма разбити улици и дупки, само хубав тротоар до южния парк. Това, което не ми харесва в триколките е, че са по-тежки за вдигане от тези с 4 колела.

# 498
 Добра вечер от нас:) Честито на всички мами, задоволили любопитството си относно пола на бебоците:) Аз пък до такава степен бях убедена,че ще е момченце, че даже като купувахме едни ботушки на Бела преди месец и нещо и ги взех да са неутрални като цвят,че евентуално да се носят и от момченце:)
 Тия дни много коледни купони, чудно направо. Само дето наблягам на яденето... пийвате ли по малко алкохол? Аз пийвам по малко червено вино от време на време, ама много малко- един пръст... Празници са, ама... Как ми беше студено преди малко и така се замечтах за малко греяна ракийка Mr. Green
 Бела и тя видя Дядо Коледа,че и подарък получи. Имаме много хубава традиция с мартенките от форума и редовно по поводи си правим събирания. И сега се събрахме в Таласъмчетата на Плиска, поръчахме си дядо Коледа, разменихме подаръци..те децата още много-много не разбират, та не е ясно кой повече се радваше- ние или децата ни Mr. Green Това ни е хубава традиция и живот и здраве и с вас може да си правим подобни партита някой ден. Поздрав от моето малко хибридче между еленче и джудженце:)
http://kikiniki.snimka.bg/children/koledno-parti-20-12-2009.455202.16492917

# 499
  • София
И аз ще чакам някоя мама да каже как се справя с детенце и куче,че и ние имаме (аз от скоро де,от как живея при мъжо Mr. Green ) нащо много се скубе обаче.Померан е и е с толкоз козина,че...  ooooh!

# 500
  • T"A
2 часа съм ви чела, за да мога да се включа  Laughing

АниК, честито, страхотна новина  Hug

Кременакс, според мен, ти отслабваш  Grinning Възможно ли е или от снимката така ми се вижда?

animal037 За куче и бебе - нямам опит, но имаме приятели-две семейства с куче, съответно и с по две деца вече... Едните много се стараха да направят всичко така, че кучето да не ревнува после и да не направи някоя беля... Докато бебето беше в болницата с майката, бащата беше донесъл на кучето някаква дрешка, която бебето е носило, за да се запознае с миризмата. После, като се прибират вкъщи, първо влиза бащата, а майката с бебето в кошчето за кола е изчакала отвън на площадката, той е изкарал кучето да подуши столчето и крачетата на бебето и тогава са влезли всички вкъщи. След това, когато бащата пътуваше, ние взимахме кучето, защото майката не можеше да извежда бебе и куче, но става дума за малко дивичко куче, та за това. Другите ни близки пък нямаха никакви трудности, обаче тяхното куче е много дисциплинирано ...  Peace Няма да ви казвам каква любов са с кучето сега. Даже едната бебочка беше на година и нещо и, когато искаше внимание или помощ от някой (напр. сутрин някой да я извади от леглото), викаше първо майка си, после баща си и, ако никой не реагира - викаше кучето  Joy

# 501
  • Sofia
Добро утро, момичета! Голям гърлобол ме мъчи тази нощ  ooooh! Сега съм си направила компрес с ракия, че през нощта ме домързя да ставам за това Embarassed Дано го пресека  Praynig
Аз мисля, че повечето кучета възприемат добре децата - даже имат инстинкт да ги пазят. Все пак ако имах някое от тия "лудите" (питбул, дого, ротвайлер...) бих се притеснявала. Кофти е с хигиената - вярно, не е нужно децата да растат в стерилна среда, но пък и като знам как космите са навсякъде ...  Rolling Eyes С извеждането сутрин и вечер трябва да се заеме таткото, а през деня, ако кучо е послушен, може да си върви вързан за количката. Аз обаче имах далматинец и това би било "мисията невъзможна"  Crazy

Креми, мъничко ти е коремчето, но важното е, че бебо е добре  Peace Изобщо стига сте се притеснявали, момичета, за размера на коремчетата   bouquet Hug
KikiNiki, голяма сладурка, ще я изям с тези рогца  Heart Eyes Ние също се събирахме много редовно с другата отчетна тема, а за Коледа задължително до миналата, когато на партито отидохме само 5 майки  Confused Аз бях от организаторите и имах поне още 10 потвърждения, но на всеки нещо му беше попречило в последния момент. Наложи се да си поделим цялата сума по партито и тази година не се събрахме  Crossing Arms Въпреки, че аз пак бях на линия...само още 1-2 майки се включиха. Като ни поеме ежедневието...тези неща остават на заден план Sad
змейче, хи-хи мъжа ти ще има проблем с дъщеря ревнивка  Grinning По-добре да вземеш овлажнител, но се радвай, че нямате влага. Ние всяко лято ремонтираме заради мухъл, вече какво ли не пробвахме - имаме всякаква изолация, специална боя, климатици, подово, конвектори, взехме и влагоабсорбатор, който не може да смогне... абе ужас просто  ooooh! Просто от 5 години насам правим нещо срещу влагата - това лято ремонтирахме даже терасата на съседите отгоре  Crazy
Mentha, през уикенда от скука гледах готварските теми - ти направо си корифей   bouquet И desex я засякох там Wink Аз обаче само снимки гледам и цъкам с език  Joy

Вчера на прегледа Димитрова ми каза, че плацентата ми била ниско (на 19мм от нещо си), но ще я чакам да се вдигне Wink

# 502
Беборанче, и ние сме с куче, той е малък но е диване, в смисъл - не прави бели но много лае по съседите като се мърдат по стълбището та малко съм притеснена да не крещи така че да не може бебето да спи. Иначе сега с мъжа ми имаме разделение - аз го извеждам сутрин а той вечер, но като се роди бебе, ще трябва той да си го извежда а аз много обичам да се разхождам с него  Rolling Eyes Иначе си мислех да го водя с нас по парковете обаче той не може да се разхожда без каишка защото е отраснал в двор и е доста асоциален относно другите кучета и като го викаш хич не те слуша и не идва а да го вържа за количката и той да вземе да се дърпа по някое куче малко ми се вижда рисковано, така че засега мисля че ще си седи вкъщи през деня и без това е свикнал само сутрин и вечер да излиза, а ако не съм сама на разходките ще го взимам. Не се притеснявайте момичета за хигиената, косми има ама то и прах има и всякакви други замърсители а кучетата наистина имат страхотен подход към децата имат и инастинкт да ги пазят и колкото да мачка едно дете куче то стоически издържа а ако голям човек вземе да го мачкоти веднага бива порицан  Laughing
Весел ден на всички, на мен днес хич не ми се работи ама айиде за последно преди Коледа.........   bouquet

# 503
Аник   Честити розови гащи  stork-girl Според мен твоята комбинация на батко и малка принцеска е повече от страхотна ... Само да са ти живи и здрави   bouquet  Hug

По отношение на кучетата, моето е Голдън Ретривър, изобщо нямам притеснения за това как ще приебе бебо, и т.н., наистина нещото което ме притеснява до извесна степен е именно хигиената вкъщи. Асно е, че сигурно ще има период през който кучето дори няма да припарва до стаята в която ще е бебо, но след това какво правим?! Имаме едни съседи с Бигъл, които казаха че първите няколко месеца са отделяли бебо от кучето и после вече започнали да ги събират и всичко било окс. Но наистина основното ми притеснения са именно космите.  Confused

Иначе аз освен кръста закъсах и със зъб Sad Наду ми се един венец, и чак сливиците и лимфните възли ми се надуха и не мога да преглъщам. Снощи ходихме на зъболекар, каза че може и да е възпален венеца, а може и да е гранолом на зъба, но тъй като не може да ми се направи снимка, за сега само ще гадаем. Кюретира мястото, и сега се нядаваме да отмине, защото зъба е с коронка и е жив, ако трябва и да ми омъртвява зъба, при положение че не може да ми сложи и упойка направо не ми се мисли  Cry

# 504
Нашето е дакел, всъщност го виждате на снимката на аватара ми. Не се притеснявам аз по този въпрос, защото кучето е малко, късокосместо и послушно. Братовчедката на мъжа ми си роди детето с две кучета вкъщи - лабрадор и мопс и то така си расте сега, без никакъв проблем. Зависи от кучетата бих казала, но като цяло няма проблем.

# 505
Добро утро мацки!

Анииии честити ти розови гащи, много се радвам за теб и за бебчето и че всичко е ок. Hug

·•● milkinis ●•·˙ , много кофти това със зъбчето наистина, дано да ти се размине.Аз преди две седмици си минах по реда , но имах само да ми се запълва малка част от паднала пломба, но и това е много за мен .Може да ви е смешно , но така както съм на 31 като чуя само машинката и сълзите ми сами текват.Елементарна пломба ми я правят с упойка, а този път изтърпях геройски направо bowuu newsm62
Относно домашните любимци, ние сме имали преди още да се омъжа винаги - и коте , и няколко кучета, но незнам какво ми стана и като забременях първия път и още повече след като родих станах доста гнуслива.Преди като видех кученце или коте все гледах да го погаля и да му се порадвам , а сега не ми иде отвътре просто.Като си помисля за космите и направо ми се надига нещо в гърлото Sick, а иначе си обичам животинки newsm53.И сега Вики като го отидем някъде където има куче или котка съм като някой цербер около него и постоянно го карам детето да се мие, ама какво да се прави... smile3506

# 506
МОМИЧЕТА, ДОБРО УТРО И ОТ МЕН!!! МИНАВАМ ДА ВИ КАЖА, ЧЕ НА НАС ДЯДО КОЛЕДА НИ ДОНЕСЕ ЕДНА ПРИНЦЕСКА! А ТАТКОТО Е НА СЕДМОТО НЕБЕ ОТ ЩАСТИЕ! ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВЕСЕЛА КОЛЕДА И МНОГО ВЪЛШЕБСТВА.....   bouquet

# 507
vasi79 , хайде честито ти и на теб  stork-girl
Аз като една мъжка майка ще се радвам на вашите момиченца  newsm53

# 508
  • Под кленовите дървета
vasi79 честита розова радост Simple Smile И аз мисля като danly, че мъжките майки ще се радваме на вашите момиченца Simple Smile

# 509
  • Sofia
herzog, никой нищо не каза за тези Т.Vaginallis - чета аз в нета, но инфото не е много. Ти нали преди НГ ще си заминеш за Щатите, по-добре там да започнеш лечение, че тукашните провинциални лекари не ми вдъхват много доверие (то и на Софийските да се чудиш дали да се довериш  Rolling Eyes). Другият вариант е да се консултираш по телефона с лекарката от Щерев  Peace С предишната ми бременност без никакви симптоми и без да съм правила някога преди това микробиология (аз и на гинеколог не ходех, з'то мразя  Embarassed Embarassed), имах Гарднерела Вагиноза  Shocked Леле, голям шок ми беше, но след 16г.с. я излекувах с 1 курс Флажил и някакви свещички. На моят лекар от Шейново му имам голямо доверие за лекарствата  Peace
˙·•● milkinis ●•·˙, ужас е това със зъба  ooooh! Аз имам един мъдрец, който периодично се възпалява и го дренират. Сега само се моля да ме изчака докато родя  Praynig Хич не искам да си поглеждам зъбите  Confused - още в първите месеци ми се появи кариес в една пломба, но от тогава май няма друго (поглеждам все пак Wink ) Знам, че след раждането ще трабва тотален ремонт и оставям всичко за тогава. Поне с Габи бях така  Rolling Eyes
danly, и аз станах така с животните - имахме 2 сиамеца, а след това и далматинец. Кучетата продължавам да ги обичам, въпреки че съм много внимателна с хигиената, но котки не искам да погледна. Те са лоши животни, отделно и влачат сума ти болести. Баща ми е ветеринар, отиде да живее на село и понеже много обича животни, когато някой намери бездомно, го пуска в нашия двор, з'то знае, че баща ми ще се погрижи  ooooh! Пфу, как ги мразя тези котки, постоянно напиращи да влязат вътре  #2gunfire
Габи искаше братче, сестриче и малко кученце. Засега съм отложила кученцето за лятото, за да може да живее на терасата Wink Естествено се надявам да забрави какво е искал  Mr. Green Хубаво е да расте с животно в къщи, но знам на кой ще падне грижата по това животно  Rolling Eyes

Четито розово щъркелче   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт