Желано забременяване след раждане

• 34 002
  • 211
  •   1
Отговори
# 180
Аз също пих хапчета за спиране на кърмата,лохии около 20 дни,след което на следващия месец ми дойде цикъл,малко по обилен и дълъг,родих края на февруари ,първия ми цикъл дойде април,след което следващия ми дойде след 38 дни ,а не както обикновено на 31-32,но после се оправи

# 181
В болницата ме тъпчета с бромокриптин сутрин и вечер и така една седмица нямах признаци да ми дойде кърмата.когато ме исписаха ми дадоха рецепта за... ох сега ги забравих две хапчета са и струват 24лв.Да ама като се напълних с кърма щях да гръмна и звънах на мойто АГ-който ми проследяваше бремеността.Той ми каза да се поизцедя и стегна малко и ми каза пак да си купя бромокриптин пих го....може би 3,4 дена и за сега съм добре.Вече бях на преглед 15 дена след раждането общо са минали 18.Агето ми каза че матката още не ми се е прибрала съвсем,но каза че било нормално след всичко случило се и след около две седмици пак съм на преглед.много ми е интересно обаче какво се случва с кърмата в гърдите която не изтича Thinking. Трябваше да питам доктора ама ... Иначе физически се чуствам добре,психически се подготвям за нова бременност,защото много силно желая да имам бебче...Доктора ми каза сега да се пазя да сваля килца и есента ще направим необходимите изследвания и каза че ще ми каже кога да почнеме с опитите.Прегръщам ви всичките който ми давате надежда и исказвате съпричастност с болката ми! Hug Hug Hug

# 182
jarence съжалявам за детенцето ти. Знам колко е трудно и каква болка изпитваш в момента. Аз преживях същото преди около 6 месеца. Знам, че сега ти се вижда невъзможно, но живота продължава мила. Не губи надежда, тук си попаднала на точното място, когато аз започнах да пиша разбрах, че няма други хора на света, които да ме разберат, както момичетата тук, които са преживели същата болка. Пиши тук излей си мъката. Никога няма да забравиш какво ти се е случило, но с времето ще се научиш да живееш с болката. Сега гледай да се възтановиш физически. За да можеш след няколко месеца да започнеш нови опити за бебче.  Hug
diana_val4eva аз също пих Дуфастон този месец, заради кистата, която ми откриха, но моят беше задържан фуликул. На теб колко време след като го спря ти казаха, че трябва да ти дойде. Аз го спрях миналия петък и още не ми е дошло
Успех на всички.
Здравейте - бих искала да се включа по въпроса за Дуфастона.
Аз след като родих ми дойде на 50 ден точно на същия ден, когато ми беше и последния цикъл.
Много се учудих, че са минали толкова месеци и цикъла ми дойде на същата дата.
Лекарката ми каза веднага от следващия месец да почна Дуфастон ( него го бях пила и преди да забременея за регулиране на цикъла). И така  от 16-ти ден - 10 дена сутрин и вечер и ми идва точно на деня следващия месец - няколко дена след като спра да го пия. Не е задължително да ти дойде веднага след като го спреш - зависи на колко дни ти е цикъла.
Нямам някакви странични ефекти - малко задържам вода, но според мен като дойде цикъла тя се изхвърля. Не съм забелязала и да пълнея от него, както се смята.
Надявам се да съм била полезна.

# 183
Бромокриптина в нашите случаи е задължителен. Просто кърмата трябва да се спре. Пила съм го в продължение на 2 седмици, като го започнах от 3-я ден на раждането, тъй като оттогава започнаха да ме болят гърдите и на практика тогава дойде кърмата.
Правила съм два мамографски прегледа, на 15-и и 68-и д. от раждането, като втория го направих защото гърдите все още бяха напрегнати и при проверка имаше леко изтичане. Доктора каза тогава, че това е напълно нормално. Кърмата просто постепенно престава да се произвежда. Гърдите се успокоиха и възвърнаха нормалния обем 3 месеца след раждането.
По отношение на цикъла, след като минаха лохиите, дойде на 29-я ден. Тези възстановителни процеси обаче при всеки протичат различно. 
Сега от опит си мисля, че тези 6 месеца възстановителен период след раждане не ги дават случайно. Физически се възстановявах 3 месеца, а после поне още толкова психически и да укрепне и заздравее организма. Но само ние си знаем този период какво ни коства.

# 184
Здравейте момичета,нещо започнах да се изнервям вече,бях ви споменала,че имам поликистозни яйчници и този месец ми закъсня.Почнах да пия Дуфастон за 10 дни по 2 табл на ден и изненада днес на третия ден ,приела съм само 6 таблетки  и ми започна кървене,цял ден ми е лошо, гадими се ,болиме главата.Мислех си да топло ,задушно  ,но сега вече знам защо е било това неразположение.Нямах и най малка престава ,че в момент , в който пия Дуфастон ще започне цикъл и ето утре пак при доки ,че това май не е нормално .

# 185
Здравейте и от мен. На мен лохии ми текаха 20 дни след като родих, след 10 дни ми дойде цикъл. Аз пиех Достинекс за спиране на кърмата и общо взето от него много бързо ми спря. След това започна да ми идва редовно, но цикъла ми много се удължи стана 34-37 дни. Дадоха ми да пия Дуфастон заради задържани фуликули 10 дни по 2 таблетки и след това трябвало да ми дойде, обаче вече 11 дни и още не ми е дошло. В понеделник съм на лекар да видим каво миима този път.  Sad

# 186
Здавейте милички....
Аз лека по-лека се възстановявам...Имам едно въпросче към вас.Аг-то ми каза че преди да започнеме с опитите за друго бебче първо трябва да сваля излишните килограми,а те не са никак малко-15кг.Сега правя упражнения,гледам да хапвам по здравословно,но се чудя вие горе долу за колко време си върнахте старите килца...да знам че при всеки е различко и все пак искам да си създам някаква представа за време....

# 187
  • Варна
Jarence ами при всеки е различно с килограмите. Аз загубих моите бебета в 6-ти месец, бях качила около 15 килограма и излязах тогава от болницата на килограми по-малко, отколкото когато забременях. Едва след около година си възстанових моите си килограми, сега единствено трябва малко да си постегна коремчето, но това да ми е проблема.
Успех със свалянето на килограмите и дано скоро се похвалиш с  EFP

# 188
Имах качени 9-10 килограма. Точно на третия месец от раждането се приведох в старите килограми. През този период правех физически упражнения - коремни преси, клякания и разни други. С тръгването на работа свалих още два килограма, та сега се опитвам да ги възстановя, защото вече ме питат защо толкова съм отслабнала.

Успех и от мен.

# 189
Аз качих 17 кг. до 9 месец.Загубих моето момиченце в 37 г с .Сега 2 месеца след раждането съм свалила 14 кг. от тези 17кг които качих през цялата бременност.НО това се дължи на много лишения.Този месец започваме нови опити за бебче.

# 190
Oх дано да ги сваля по- бързичко за сега съм минус 12 за 1 месец,но още 15,20 как ще ги сваля нз... smile3511

# 191
  • Варна
Здравейте, аз качих 15 кг, като родих свалих 10, откакто родих съм си в нас, не ходя никъде вече минаха 7 месеца, но вместо да свалям качих още 2 Embarassed няма как да ги сваля.

# 192
  • Варна
Момичета, искам да Ви попитам милчки, тези  родили със секцио-докторите  след колко месеца ви казаха, че може да се пробвате за бебенце отново?

# 193
  • на дъното
Намери специалист лекар на ехограф и той ще ти каже,важно е как върви заздравяването шевовете на матката.На нас ни дадоха зелена светлина след 10-я месец.Успех мила и скоро да имаш повод за радост HugА Дени е заченат точно година след секциото.

# 194
  • Варна
благодаря ти за съвета  silviayo, незнаех, че с ехограф може да се види шева на матката, дано всичко е наред. Чесно казано толкова искам да имам дете, че изобщо май не мисля за рисковете Sad, но ще почнем след месец пък то не  е казано че ще стане от първия път (отне ни 6 месеца докато си направим Йоанчето) Hug

Общи условия

Активация на акаунт