Отговори
# 615
  • област Софийска
И аз в микровълновата ги правя  Peace

# 616
аз правех допреди 2-3 години  пуска и старец /дядото / - накълцано месо, сол и подправки. Стареца събираше по 10кг месо Blush  . Вече нямаме толкова много месо, а с купено не искам.
Солта е 25гр/на килограм месо.
Не мери на лъжици, по-добре отдели сол и ако нямаш /ти или съседка/ везна, помоли в близкия магазин да ти отмерят.  Аз лично имам 3 вида супени лъжици, пък според един мой познат никоя от тях не е супена.
Благодаря пеп-4о  bouquetЗначи все пак трябва повече от 100 гр сол.Точно така ще направя-ще отида да ми отмерят в магазина.
А реших да правя,защото верно,че месото не е домашно,но поне ще е без торове Laughing
Продавача от който купих днес пуската ми предложи и подправка със селитра и сума ти Е-та вътре.
Аз си купих подправките и точно такова ситни нарязано месо и подправки само ще сложа.

# 617
Благодаря на labrex и всички , които ми отговориха
Ето какво остана от баницата:

Душистая...

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 17:58 от Aнна - мърморана

# 618
Аз някъде съм писала, ама не си намирам мемоарите  Laughing Laughing

Да не го напълниш веднага? Той се "омесва" 3-4 дни в съд /тип леген/ , чак тогава се пълни. После завяхва от двете страни - обръща се - пуската и след това затиска - много добре - пак 4-5 дни. На 10 кг. старец поставях обикновено 50л. мях с вода /нямах по-тежко/, може да прецениш наполовина, но по-малко от  15кг тежест не.

# 619
Еииии,добре,че ми каза.Мислех да  пълня още тази вечер.Кой ти знае,че престоявало месото.Направо специално образование си трябва за тази работа Laughing
Много,много ти благодяря  bouquet

# 620
  • на Земята
може ли да ми дадете рецепта за сладкиш с компот?

3 яйца, 1 ч.ч захар, 1 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, 1 компот

Разбиват се продуктите. В тавичка разтопяваш масло без да се пържи и нареждаш плодовете. Върху тях изсипваш сместа. Печеш на предварително загрята фурна на 170-180 градуса. След изпичането се сиропира със сока от компота, но не целия, че е много, аз разпределям равномерно сок с помощта на лъжица. И по желание поръсваш с орехови ядки.

Чувала съм, че карамелизират захар, върху карамела редят плодовете от компота и после както съм писала по- горе, но не съм пробвала още този вариант.

Аз намазвам дъното на тавичката обилно с масло,върху него редя изцедените плодове от компота,може и с орехови ядки да се поръсят и после сместа,която съм правила и с 4 яйца(като останалото е същото).След изпичането обръщам сладкиша върху поднос и поливам със супена лъжица от сока на компота,без да прекалявам.
Много благодаря момичета  bouquet

# 621
Момичета, къде в София мога да намеря марокански кус-кус?

# 622
Направих забравените сладки на Сладка Хапка (дано не бъркам).
Обаче тая сътрин като ги погледнах - ми те са супер меки и кашкави.
Какво да направя сега.
Включих фурната да се загрява пак на 180, за да повтарям процедурата, ама вие искам да ме посъветвате какво да направя.
 Hug Hug Hug

# 623
Поизсуши ги във фурната, но 180 град са много, някъде на около 100 ги остави да поседят във фурната. Сладките са на Котка.  bouquet

# 624
Момичета, моля Ви за изпитана рецепта за фрикасе, че аз си правя едно, но нещо малкия не го харесва много, а за довечера имам подготвено месо, което искам да направя точно така.  Предварително благодаря Wink

# 625
Момичета, моля Ви за изпитана рецепта за фрикасе, че аз си правя едно, но нещо малкия не го харесва много, а за довечера имам подготвено месо, което искам да направя точно така.  Предварително благодаря Wink

Ето една рецепта, от нета е, но ми харесва:

Продукти :

• 30 гр. брашно
• 30 гр. кр.масло
• 0,5 л. бульон ( или 1 кубче подходящ бульон разтворено в 0,5 л. вода )
• 3 жълтъка
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• сок от 1/2 лимон
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне :

С маслото и брашното правим светла запръжка , която разреждаме със студен бульон, и бъркаме докато се сгъсти . прибавяме лимоновия сок ,сол , черен пипер и оставяме да ври на слаб огън 15 минути , след което снемаме от огъня . Разбиваме отделно жълтъците с киселото мляко и като се бърка непрекъснато , бавно се изсипва в соса . Отново го слагаме на огъня , бъркаме непрекъснато и щом кипне го сваляме .

Соса е подходящ за птици , агнешко и телешко месо .

А още повече харесваме вкъщи фрикасето с кисело мляко на Бордовски, виж как ще ти се стори. Но е много вкусно, ям го само него с лъжичка. Embarassed

За около 6 порции гозба

· 1 кофичка кисело мляко

· 3 с.л.зехтин (краве масло по изключение)

· 3 с.л.брашно

· 450 гр.вода

· 1 жълтък

· сол на вкус (кубче булъон).

Запържваме брашното в мазнината до златисто, добавяме останалите съставки, разбиваме с пасатор и варим около 5 мин.с постоянно разбъркване.

# 626
Благодаря ти Лабрекс, копирах си ги и довечера ще докладвам Wink

# 627
Мерси Лабрекс   bouquet
Станаха  Heart Eyes
Много са вкусни  Hug

# 628
Мерси Лабрекс   bouquet
Станаха  Heart Eyes
Много са вкусни  Hug

Щом всичко е свършило добре.........  bouquetСамо се чудя защо не са се опекли през нощта newsm78. Преди време доста често ги правех и винаги сутрин бяха готови за хапване.

tinta, дано ви хареса!  bouquet

# 629
Здравейте мили кулинарки,
хубаво, че я има тази хубава тема за бързи въпроси, та да си питам аз: Можете ли да ми предложите рецепта за някой лесен сладкиш, с не много  продукти.
Мерси !   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт