Отговори
# 75
  • При елфите ...
Искам да направя бонбони трюфели и моля за изпитана рецепта.   bouquet

# 76
Rumya, аз винаги я задушавам тиквата преди това със захар, досега не съм пробвала със сурова.
Бонбони никога не съм правила досега, последният път гледах в Била трюфели за 4.50 и обикновено предпочитам по-лесния вариант Embarassed
Чудя се какво да готвя, почти всички варианти с филе, картофи и гъби привършиха, супи също, втръсна ми всеки ден да мисля идеи и до Коледа комай ще наблегнем на сандвичи, баници, сладкиши и бонбони Sunglasses

# 77
  • Sofia
Някакви предложения за нещо сладко включващо и ядки, че имам 2кг лешници и бадеми и освен да си ги рупам сурови друго не се сещам какво да ги правя.

# 78
Аз искам да ми кажете как да изпека джолан...Миналата вечер мъжа ми купи от един ресторант печен джолан с кожата . Беше фантастичен . Просто не съм яла такова нещо  Grinning Като че ли беше мазан с мед или някаква марината с мед и подправки , но кожичката беше перфектно изпечена .
В резултат днес награбих от Метро 3 джоланчета  Rolling Eyes и сега ми трябват идеи  Praynig

# 79
Някакви предложения за нещо сладко включващо и ядки, че имам 2кг лешници и бадеми и освен да си ги рупам сурови друго не се сещам какво да ги правя.

В коледната тема има много рецепти за коледни сладки и почти всички съдържат ядки. Можеш да си избереш от там рецепта. Иначе можеш да ги слагаш в кекс, торта....

# 80

Мятай ги на сладкиши - лешниците на бонбони Рафаело, бадемите на нещо друго (аз последно слагах на шоколадови бисквити.) А и 2 кг. хич не са много, дори само с хрупане, пак ще свършат бързо.

# 81
# 82
  • При елфите ...

Петя, много ти благодаря! Интересува ме само сладкарска течна сметана и течна готварска сметана, растителни или животински трябва да са?

# 83
Петя, много ти благодаря! Интересува ме само сладкарска течна сметана и течна готварска сметана, растителни или животински трябва да са?
Каква всъщност е разликата межди двете /освен произхода/?

пеп-4o благодаря ти   bouquet

# 84
  • Sofia
Мятай ги на сладкиши - лешниците на бонбони Рафаело, бадемите на нещо друго (аз последно слагах на шоколадови бисквити.) А и 2 кг. хич не са много, дори само с хрупане, пак ще свършат бързо.
Те са по 2кг от вид, на мен много ми се виждат.  Crazy
Сега я намерих тази коледна тема и точно в Рафаелото се загледах, тъй като я почнах от зад на пред естествено да я чета.  Mr. Green
Благодаря, че ме насочихте.  Grinning

# 85
  • При елфите ...
Каква всъщност е разликата межди двете /освен произхода/?

Сладкарската течна сметана е подсладена и е за сладкиши, а течната готварска сметана, не е подсладена и се използва за готвене.

# 86
но аз предпочитам готварската за сладкиши, по хубава ми става. Просто си добавям захар.

На въпроса за животинска или растителна - ако не постиш, слагай по добре животинска - тя е по хубава. С кравичка на нея  Laughing може да се ориентираш по кутията.
Но ако няма не е проблем и с растителната - лично на мен ми е ......... абе по-постна ми е.
А мисля, че разликата е в по големия %  масленост на животинската.

Аз искам да ми кажете как да изпека джолан.............
В резултат днес награбих от Метро 3 джоланчета  Rolling Eyes и сега ми трябват идеи  Praynig

ето този джолан на Илианка е страхотен.

Друг начин, както е с кожата /ако е / нацепваш на квадрати кожата, осоляваш на вкус. Приготвяш си марината от соев сос, мед, бяло вино и подправки на вкус. Поставяш джолана в голям найлонов плик с маринатата, завързваш и в съд в хладилника. От време на време го въртиш, за да се овкуси по добре.
След като престои поне 12ч. вадиш и печеш - завитт във фолио, накрая отваряш фолиото и зачервяваш.

# 87
  • При елфите ...
но аз предпочитам готварската за сладкиши, по хубава ми става. Просто си добавям захар.

На въпроса за животинска или растителна - ако не постиш, слагай по добре животинска - тя е по хубава. С кравичка на нея  Laughing може да се ориентираш по кутията.
Но ако няма не е проблем и с растителната - лично на мен ми е ......... абе по-постна ми е.
А мисля, че разликата е в по големия %  масленост на животинската.

пеп-4o, много ти благодаря за изчерпателния отговор!   bouquet

# 88
Момичета от къде във Варна мога да си купя домашно прясно мляко newsm78
Писна ми от купешките #Cussing out

# 89
Dani_Di, аз не знам, но питай тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=453622.180   Peace

Общи условия

Активация на акаунт