Отговори
# 660
  • София
Здравейте! Какво знаете за бутербродните изделия? С гугъл нищо конкретно не намирам. Информацията ми е необходима за курсова работа на сестра ми. Благодаря ви!   bouquet

Бутерброд (вид сандвич).
Класиката е голямо хлебче, разрязано на две. Вътре - 60 г пилешко, 2 парчета сирене, малко домат, маруля, пресен зелен лук и горчица.

# 661
Момичета   chef, понеже си имам формичка за печене на донъти и си търся рецепти от чужди форуми ... има една съставка "Buttermilk"
която си я превеждам като мътеница, цвик или суроватка  Crazy ...
та доста се порових и пише, че може да се замени с кисело мляко с вода ... или разредена заквасена сметана или прясно мляко с малко лимонова киселина  Rolling Eyes
случайно някой да може да ми каже в какво съотношение и какво мляко да търся  и кой вариант е най точен да се ползва ?
  bouquet  bouquet  bouquet

# 662
Бътермилк се заменя като на една чаена чаша прясно мляко сложиш една чаена лъжичка оцет.

# 663
Бътермилк се заменя като на една чаена чаша прясно мляко сложиш една чаена лъжичка оцет.

много ти благодаря   bouquet

# 664
Здравейте! Какво знаете за бутербродните изделия? С гугъл нищо конкретно не намирам. Информацията ми е необходима за курсова работа на сестра ми. Благодаря ви!   bouquet
   Будетрброд е сандвич,обикновено не покрит с друго хлебче отгоре.

# 665
  • забравих си мисълта...
Butterbrot не означава нищо друго освен филийка хляб с масло. Какво още сте прибавиш е въпрос на фантазия. Може да са всички възможни комбинации от сирене, колбаси, риба, извара, месо (варено, печено) и т.н., гарнитурата може да е също всичко възможно: чушка, чесън, крумид лук, кисела краставичка- може и прясна, домат, праскови, сливи, киви, портокал и т.н., подправки (чубрица, магданоз, див лук, чесън, крумид лук, черен пипер и т.н.)

Ето ти и една рецепта за фалшиви  Butterbrotchen       Kekse - '"Butterbrote mit Schnittlauch"  /&n … и масло с див лук"

# 666
Venetta,права си!Буквално преведено бутерброд си е точно филийка с масло.Аз казах с какво значение се употребява в Русия. Simple Smile
  Там често можеш да чуеш :"будерброд с маслом"(колкото абсурдно и да звучи  Laughing ),"бутерброд с сьІром","колбасой" и т.н..

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 10:33 от Селма

# 667
  • София
Не мога да намеря рецептата за едни въздушни малки питки с дупка по средата....май скоро ги гледах...АМА КЪДЕ....Моля ви,че не се справям?!
 Намерих ги,намерих ги newsm44

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 10:33 от мм

# 668
  • При елфите ...
Момичета имам въпрос: Може ли готварската растителна сметана /Хопла/ като й се прибави захар, да се разбие на крем за сладкиш, както се разбива сладкарската такава?  newsm78

# 669
  • Разград
Момичета имам въпрос: Може ли готварската растителна сметана /Хопла/ като й се прибави захар, да се разбие на крем за сладкиш, както се разбива сладкарската такава?  newsm78

Може,но ще е по-добре пудра захар,си мисля.

# 670
  • При елфите ...

Може,но ще е по-добре пудра захар,си мисля.
max-mama, благодаря ти!

# 671
  • София
Някой знае ли 100 грама кристална захар на колко грама пудра захар се равняват ?

РЕДАКТИРАМ СЕ !

Всъщност неправилно съм си задал въпроса - естествено е, че пак ще са си 100 грама. Исках да попитам една чаена чаша кристална захар на колко пудра се равнява.

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 21:51 от дядо хаджия

# 672
Написах нещо в което не съм сигурна, затова го трия.

# 673
Някой знае ли 100 грама кристална захар на колко грама пудра захар се равняват ?

РЕДАКТИРАМ СЕ !

Всъщност неправилно съм си задал въпроса - естествено е, че пак ще са си 100 грама. Исках да попитам една чаена чаша кристална захар на колко пудра се равнява.

1ч.ч. кристална захар = 200г
1ч.ч. пудра захар = 190г

Ако това ти е въпроса де newsm78.

# 674
  • София

РЕДАКТИРАМ СЕ !

1ч.ч. кристална захар = 200г
1ч.ч. пудра захар = 190г

Ако това ти е въпроса де newsm78.

Поли не трябва ли да е обратното, щото пудрата захар заема по малко обем и трябва да тежи повече, пък кристалната поради фомата си заема повече обем с по-малко тегло.

Общи условия

Активация на акаунт