От баницата изтеглих късметче - здраво, сладко, ЮНСКО бебче!-7

• 25 630
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Аз най-вече заради това се притесних.Знам ,че в първите седмици е възможно да предизвикат аборт,ами сега...4ти месец..Има ли как да се доберат до плода и да стане нещо?! Sad
Казах на сестрата,че имам съменение за гъбички,е тя само се подсмихна и каза почти всички имат. Божеее що за грижа е това  Shocked
Мисля утре да ида май на частно поне да ме прегледат.
За твое успокоение отиди да те види някой лекар и по възможност да ти изпише нещо против гъбички.
Аз мисля че вече бебето е добре защитено и не могат да достигнат до него, но все пак е добре да се лекуват и да не се подценяват.

# 571
  • Обетованата земя
Здравейте и от мен! Simple Smile Малко съм изненадана, защото подписът на профила ми изведнъж е изчезнал.  Thinking Аз утре съм на късния БХС, стискайте палци! Нямам търпение да видя мъничето, защото напоследък странно си усещам корема, като отделен от мен, не ме боли, ама ми е странно, дано всичко е наред!  Praynig

# 572
  • Обетованата земя
Ах, не е изчезнал, объркала съм се!  Mr. Green

# 573
Аз най-вече заради това се притесних.Знам ,че в първите седмици е възможно да предизвикат аборт,ами сега...4ти месец..Има ли как да се доберат до плода и да стане нещо?! Sad
Казах на сестрата,че имам съменение за гъбички,е тя само се подсмихна и каза почти всички имат. Божеее що за грижа е това  Shocked
Мисля утре да ида май на частно поне да ме прегледат.

Това е добро решение с частния преглед, за да може да се успокоиш и да не се притесняваш. А колкото до реакцията на сестрата не се учудвам, и моя доктор реагира много спокойно на бялото ми течение и каза, че му било време вече. По принцип всяка бременна е силно предразположена към такива неща. Важното е да се хващат и лекуват навреме.   bouquet

# 574
Да, и аз знам, че по време на бременност какви ли не течения ти се появяват. За гъбичките...и аз си ги влача от началото. Отиди ако искаш на преглед за твое успокоение, но избери лекар, на който да имаш доверие (за лекарството, което ще ти изпише, де, наистина да става за бременни). Дори и да изчакаш до 13-ти пак е вариант. Аз имах от 7г.с. и чаках до 13-та докато почнем лечение.

# 575
Здравейте,

Ула и всички останали, благодаря, че сте се сетили за мен.
Ула, Софи, стискам палци за утре!

Връщам се от преглед при доц. Томова. Много е внимателна, много обяснява - през цялото време не спря да обяснява какво точно гледа. Всичко е наред. Огледа цялата система около сърцето - да не ми се смеете, че не назовавам нещата както трябва - но камери, аорта и т.н., пулс - всичко е нормално, глава и бедро са в норма, отговарят точно на седмиците, има носна кост, устни, всичко, бъбреците са наред и функционират нормално, всичко, което огледа беше в норма. Заключението й е, че няма индиректни маркери за хромозомни и генетични аномалии. Според нея рискът ми от втория БХС - 1:580 е съвсем в норма. Разбира се, не се нае да ми каже със 100% да не правя амнио, каза, че това е мое решение, но думите й бяха - с този преглед вероятността от Даун при вас пада на 1:20000 примерно. При амниоцентеза рискът от спонтанен аборт е 1:500. Амниоцентезата ви дава 98% достоверност, моя преглед ви дава 80% достоверност. Каза - "разбира се, ако искате да сте напълно сигурна, може да направите амнио, но ако наистина имаше поне едно нещо, което да не е в ред, аз лично щях да препоръчам, а за момента няма нищо нередно."

Ще изчакам утре независимото мнение и на доц. Димитрова, за да взема крайно решение. За момента се поуспокоих и мисля да не рискувам за амнио.

Аааа, да, и казах на таткото да започва да се ориентира към някой модел пушка, защото  май ще имаме още една девойка.
Утре ще видим Димитрова ще потвърди ли.

# 576
Благодаря мами за бързите съвети... една позната ми каза,че е чакала близо месец за час ,че чак тогава е започнала лечението.Поуспокоих се,ама все пак утре ще ида на лекар.
мартеа дано всичко бъде наред и наистина Спокойно!!

# 577
Здравейте,мамета! Честита Коледа и от мен - да сме здрави ,а 2010 година да е най-щастливата за нас!  Hug  Видях,че коментирате хремата и се питате за капки за нос. Аз си имам хроничен синузит и от години използам Xylomethazolin и имах неблагоразумието да НЕ кажа на докторката ми ... изобщо не си дадох сметка за това. Изключително глупава постъпка от моя страна... Сега ми остава само да се надявам да не съм навредила на бебчо ...

# 578
мартеа, стискам палци и утре да ти кажат същите добри неща

# 579
  • bulgaria
здр момичета днес сам много притеснена защото се подхлъзнах и паднах върху дупето си. сега много се притеснявам нещо да не е станало на бебето. утре ще отида на преглед ама до утре мога да полудея.

# 580
И аз да се присъединя макар и малко късно, Весела Коледа навсички.Мамчета можете ли да ми кажете кога е най-добре да се отиде на 4-ри измерен, тъй като всеки различно ми казва.

# 581
здр момичета днес сам много притеснена защото се подхлъзнах и паднах върху дупето си. сега много се притеснявам нещо да не е станало на бебето. утре ще отида на преглед ама до утре мога да полудея.
Надявам се нищо да не се е случило с бебока ти. Аз съм говорила с мойта гинеколожка по тази тема и тя ми каза, че по принцип няма опасност, тъй като околопродните води го предпазват. Не се притеснявай стискам ти палци че всичко ще е наред

# 582
Елибели, аз също съм с гъбички, лекарят ми ми изписа Гинопеварил - двуседмичното лечение с 50милиграмов препарат. Каза, че не е нищо притеснително, просто трябва да се лекуват. Лекувам ги от една седмица, като преди да забременея не съм имала проблем - преди бебеправенето си направих пълни изследвания и всичко ми беше на 6.

husi, не се притеснявай, наистина утре отиди на лекар, за да си спокойна. Само да ти кажа моят лекар какво ми каза, когато при миналата бременност катастрофирахме - аз бях в 4ти месец - тъй като от удара се извъртяхме на 180 градуса, аз бях на задната седалка - без колан и не помнех дали не съм се ударила в областта на корем и кръст или при рязкото изместване да не е станало нещо - та той ми каза, че бебето е защитено като с въздушна възглавница, дори да е имало удар в корема, нищо не му е станало.
Но при всички случаи - нека си те види твоят лекар.

# 583
  • bulgaria
благодаря ви момичета за успокоителните думи. утре след прегледа незабавно ще ви пиша

# 584
И аз да се присъединя макар и малко късно, Весела Коледа навсички.Мамчета можете ли да ми кажете кога е най-добре да се отиде на 4-ри измерен, тъй като всеки различно ми казва.

19-23 г.с. - ако имаш предвид Фетална морфология. Това изследване е много важно, самото то се прави на двуизмерен ехограф, а 4д се включва за да видят родителите триизмерно детето си в движение в реално време.

Общи условия

Активация на акаунт