Отговори
# 705
Kristinda ако е пристигнала на митница тази ти пратка би трябвало да ти я вземат таксата .

# 706
Преди малко говорих с пощенска станция София 0бласт за тази такса от 1.50лв и от там ми казаха че това е : Такса ценности и се плаща абсолютно навсякъде в БГ,което определено не е вярно,защото досега само аз се оплаках от подобно нещо.От нашата поща ми казаха,че имат писмена заповед за тази такса и не могат нищо да направят.Моля ви дайте ми съвет към кого да се обърна,благодаря! Praynig

# 707
# 708
  • София
Обади се на Бг-пощи. Имат тел за рекламации и ги питай (виж на сайта им)

# 709
Точно в БГ пощи ми твърдят,че тази таска е задължителна за цялаБългария.Не знам,ако подам жалба да не вземат и на вас после да таксуват,че ще стане едно тъпо........... newsm78

# 710
Защо реши, че само ти я плащаш? В Пловдив също ни взимат по 1.50лв за колет извън ЕС, който е под 15евро. В темата ставаше въпрос за пари, които се взимаха за пратки в рамките на ЕС. Както знаете, след като сме в една общност има свободен трансфер на пратки и нямат право да взимат такси. Но за страни извън ЕС е друго.  Peace

# 711
Защо реши, че само ти я плащаш? В Пловдив също ни взимат по 1.50лв за колет извън ЕС, който е под 15евро. В темата ставаше въпрос за пари, които се взимаха за пратки в рамките на ЕС. Както знаете, след като сме в една общност има свободен трансфер на пратки и нямат право да взимат такси. Но за страни извън ЕС е друго.  Peace
Ами не съм го решила,просто в темите за тези сайтове ,от които пазарувам (китайски предимно) аз съм единствената таксувана.А там има хора от цяла България.И писах тук,защото не намерих подобна тема за страните извън ЕС. Peace

# 712
  • София
Точно в БГ пощи ми твърдят,че тази такса е задължителна за цяла България.Не знам,ако подам жалба да не вземат и на вас после да таксуват,че ще стане едно тъпо........... newsm78

Аз не ти говоря за София-област, а за София-Централното управление.
'Щото и на мен в Н-ти клон в София град ми се караха "чакайте си разписката", но от телефона за рекалмации ме светнаха е разписката не е Задължително условие за получаване на пратка.

Единственото нещо, за което съм/сме плащала/и на гише в Н-тия Софийски клон е, когато се е налагало упълномощаване (на гърба на известието се попълва) - 0,40 лв.

Свържете се с нас!

За клиенти:
02/949 3280 или *7678 (*post)
Е-mail: info@bgpost.bg

Рекламации
Вътрешни пратки
02/ 949 31 59
02/ 949 33 29
Mеждународни пратки
02/ 949 31 30 - изходящи пратки
02/ 949 33 76 - входящи пратки

За да се свържете с Централно управление.

ул. "Академик Стефан Младенов" 1, блок 31, 1700 София
Факс: 02/ 962 53 29

# 713
  • Плевен
mam4e Gabi, не се жалвай никъде, а се радвай ,че минаваш само с таксата от 1,50. За пратките извън ЕС, по закон се плаща ДДС, ако са над опредлени суми в зависимост от юридическо(15 евро) или физическо лице(45 евро) ги получаваш без никакво значение дали е подарък. Имат право да отворят пратката и да я оценят по цените тук, ако нямаш фактура. А също така имат право и на много места го правят, да ти искат разпечатка на поръчката и ако там сумата ти е над тази за ДДС, ще ти начислят и него. Какво пише на пакета няма значение, фактурата е важна. А таксите са 1,50 ако нямаш начислено ДДС и ако имаш, варират от 3,50 до 6 лв. Съветвам те да не се разправяш,защото така или иначе,ако започнат да си изпълняват задълженията както трябва, няма да ти хареса изобщо.

# 714
mam4e Gabi, не се жалвай никъде, а се радвай ,че минаваш само с таксата от 1,50. За пратките извън ЕС, по закон се плаща ДДС, ако са над опредлени суми в зависимост от юридическо(15 евро) или физическо лице(45 евро) ги получаваш без никакво значение дали е подарък. Имат право да отворят пратката и да я оценят по цените тук, ако нямаш фактура. А също така имат право и на много места го правят, да ти искат разпечатка на поръчката и ако там сумата ти е над тази за ДДС, ще ти начислят и него. Какво пише на пакета няма значение, фактурата е важна. А таксите са 1,50 ако нямаш начислено ДДС и ако имаш, варират от 3,50 до 6 лв. Съветвам те да не се разправяш,защото така или иначе,ако започнат да си изпълняват задълженията както трябва, няма да ти хареса изобщо.

Много добре съм запозната с нещата,които сте изброили.Запозната съм и с това,което ми казаха от митницата,че за суми под 30лв и 1кг тежест не се дължат такси.Таксата от 1,50лв си е сложена от пощата и колкото и пъти да поискам обяснение ми се дават различни отговори за тази сума.Пакетите ми са с ниска стойност,много под 15долара и въобще не минават през митницата,за да ми искат разпечатка за плащането или други подобни.Просто се дразня,че в повечето други градове никой не плаща ,само тук е така ..... #2gunfire

# 715
mam4e_Gabi таксата си е за пощата под 15 евро е 1.50 над 15 евро е 3.50лв /в Русе/.
Не е само в твоя град така .
От първа страница разбирам ,че това май е такса за представяне пред митницата.

# 716
  • Испания
И аз да се намеся,в пощата в Добрич съм получавала може би 7-8 пратки от Хонг Конг,две от които ми донесоха  направо в къщи,всяка за по максимум 6-7 долара,никога не съм плащала каквото и да било, единствено,когато получих телефона си,платих ДДС / върху обявена стойност от китайците 23 долара/ - 6 лв.и нещо +3,50 лв някаква такса   Peace

# 717
И аз да се намеся,в пощата в Добрич съм получавала може би 7-8 пратки от Хонг Конг,две от които ми донесоха  направо в къщи,всяка за по максимум 6-7 долара,никога не съм плащала каквото и да било, единствено,когато получих телефона си,платих ДДС / върху обявена стойност от китайците 23 долара/ - 6 лв.и нещо +3,50 лв някаква такса   Peace
Ето това ме дразни,че едни плащат,други не (нищо лично  Peace)

# 718
  • София

Да, но докато не разпечатат и не го играят представител пред митници НЯМАТ право да взимат нещо допълнително. Изпращачът е платил ВСИЧКО за пощенските разходи.

Извинявай, нади_миши, но били ми казала вземат ли ти за всяка пратка допълнително пари в Плевен?

# 719
Понеже свекърва ми и девер ми работят към пощата,а градът ни е малък реших да не се заяждам повече,но от тук нататък ще пускам пакетите си в друг град,на адреса на баща ми в София.Ще пробвам с един пакет и ако там не ме таксуват ще продължа. Peace

Общи условия

Активация на акаунт