Отговори
# 720
  • София
mam4e_Gabi, ако искаш да не плащаш трябва да се "заяждаш" иначе докато хората си мълчат ще им вземат неправомерно такси.

# 721
  • Плевен
mam4e Gabi, всички пратки извън ЕС, минават задължително Митница или поне така трябва да бъде. Някои не минават все още ,но ако насочим вниманието към това нали се сещате какво ще се случи. Това , което сполетя поръчките от iherb и Ягодка.
Desem, моите поръчки извън ЕС основно са от iherb. От няколко месеца задължително минават през Митница Г.Оряховица и си ги получавам в Пощата в Плевен, но плащам ,ако има ДДС+3,50 такса или ако няма ДДС само такса от 1,50.
А относно таксите митничарите в Г.Оряховица нещо се бяха объркалии искаха доста по-големи, много разговори проведох с тях, и явно и други хора са звъняла,защото таксите станаха като в София и повечето други градове.
И защо са неправомерни таксите, след като ги има в тарифата на БГ пощи?

# 722
Понеже свекърва ми и девер ми работят към пощата,а градът ни е малък реших да не се заяждам повече,но от тук нататък ще пускам пакетите си в друг град,на адреса на баща ми в София.Ще пробвам с един пакет и ако там не ме таксуват ще продължа. Peace
Ами пакета ти ще попадне на митница /поща ще искат разпечатка /ако няма обявена стойност на пакета/ и пак ще те те таксуват .
Ами самонавивайте се ,те си четат форумите и скоро ще започнат наистина да изпълняват всичко по книга/закон.

# 723
  • София
Мислех да пускам нова тема за моя случай, но ще използвам тази. Знам, че се чете от доста хора  Wink
Имала съм проблеми с Български пощи, но някак все минавах между капките, т.е. нещата се оправяха- със забавени и забравени да стоят някъде със седмици пакетчета, с колет от Амазон, който поне имаше тракинг номер и се намери, но след издирване и смешни обяснения, че съм била ходила да го търся в друга пощенска станция  ooooh! Имам преди време и изчезнала някъде по трасето пратка от Ла Редут, добре че сайтът е коретен и ми възстановиха сумата.
Но вчера получих писмо, от чужбина, препоръчано. Каква беше изненадата ми, когато го отворих и не намерих това, което очаквах. Външно изглеждаше непокътнато, с подписа на подателя и всички марки по местата си. Просто нямаше как да е отлепвано и залепвано наново. Но като поразгледах подробно, ми се изясни. Искам да покажа и на вас, та да си имате едно на ум къде и какво да гледате. Ето как изглежда писмото , ето и по-отблизо . А ето откъде е направен малък разрез и е бръкнато вътре. След това толкова хубаво е пригладено и замаскирано, че ми отне доста време да разбера как е станало. За съжаление снимах писмото, след като открих дупката и на снимката стои леко надигнато, но в момента на получаване беше като ново.
Друго, което ми направи впечатление беше, че получих известието в събота на обяд, когато пощата затваря и нямаше как да го взема тогава и остана чак за понеделник, което си е доста време  Rolling Eyes
Та...изводите, които си направих:
1. Да оглеждам добре на място всяка пратка при вземане от гишето.
2. Да режа пликовете отстрани, а не да ги разкъсвам (това го правя винаги между другото).
3. Да слагам това, което пращам (или подателят праща) в един плик и след това в още един, за да не може да се измъкнат.
4. След почивни дни (празници) да съм още по-внимателна при получаването Mr. Green
5. Да пускам жалба, а не да чакам кражбите да си продължават до безкрай.
Надявам се да съм била полезна, всъщност това беше целта на моя пост, а не толкова да се оплаквам или да се чудя как да процедирам, макар че не бих отказала и някой друг съвет  Simple Smile

# 724
Емчето, благодаря за съветите. Много са полезни. Ех, хитро пипат наште бай Ганьовци. Хитро! Ще те послушам, защото сега чакам пратка от Англия от 5 май. Днес е вече 17 и я няма, та ще вдигам скандал и аз.

# 725
Здравейте, някой има ли повече инфо, какво се е случило в пощите с нашите пратки около 11. 05. разбрах че в общия товар е имало някаква пратка, за Стара Загора, която съдържа някакво масло, което се е разляло и колетите ни са подгизнали  Sick Аз имам една пратка от АСОС от 04.05 и по моите изчисления вероятно е била там  #Cussing out. За момента е пълно мълчание....и пратката ми закъснява.... Една мама от София вчера е получила вече пратката си от злополучния курс и е прочела протокола за инцидента, от нея разбрах че  е имало прогизнали пакети и има вероятност стоките да са повредени...... Какво следва тогава  #Cussing out Защо не ни уведомяват, защо мълчат? ако са съсипали стоката, пощите ли ще ни поемат разходите newsm78

# 726
  Момичета, когато нямам тркинг номер на колет от Англия, а пакета още го няма в нашия клон, какво да се оплаквам на телефона на рекламации? Там ми искат такъв номер, за да ми отговорят каквото и да било.
  И изобщо, колко е нормално да се забави колет от Англия. Моят е шипнат на 04.05, а сега е 18.05?

# 727
  Момичета, когато нямам тркинг номер на колет от Англия, а пакета още го няма в нашия клон.
  И изобщо, колко е нормално да се забави колет от Англия. Моят е шипнат на 04.05, а сега е 18.05?

Пиши в сайта, от който си поръчала и обясни, че пратката ти я няма. Те ще направят проверка и ще ти отговорят. Ако са коректни, ще ти върнат парите за поръчката. Вече ми се е случвало няколко пъти. Аз също чакам от 05/05 пратка от Англия, но както писа Вълчица, имало е проблем, а си траят големите бели птици в пощата. Може пак да се разходя в обедната до моята 1309.  #Cussing out А в петък ще питам и за останалите два пакета от 11 и 13 май!

# 728
Аз им писах на мейла за контакти, на пощите де, (божее, и те имали такъв)  hahaha и вижте, какво ми отговориха:

Уважаема госпожо Танева,

Без да е посочен номер на препоръчана пратка не сме в състояние да направим справка за нейното движение. Ако ни представите номер ще Ви отговорим дали същата е получавана в България и къде се намира, ако все още не сте я получили. Действително имаше случай на заляти с масло пратки, но след преопаковането им и придружени с необходимите документи пратките са изпратени до получателите. Ако и Вашата пратка е била между тях би трябвало вече да сте я получили.
Все се надявах че може да се се размотава между станциите, но това писмо....но като ги знам как отбиват номера, дано този служител да отговаря така защото знае че са шипнати от централен клон София, а за другото изобщо не си е направил труда да провери...дано е така  Praynig

# 729
Вълчица, проверявала съм в митница такъв загубен пакет. Без трекинг номер. Казаха, че ще го получа, но не уточниха защо се е забавил. Гадовете! После наистина дойде в пощата, но преопакован, връщан до Франция пак. Уж, теглото не му било измерено вярно. Дрън-дрън! Такива ми ти работи. След месец и половина го получих. А сумата беше към 200 евро. Изобщо, без трекинг сме за никъде!

# 730
Някой може ли да ми каже какъв е нормативния документ, който определя В КАКВО можем и в какво не можем да си пращаме пратките в чужбина?
Днес се оказа, че в полиетиленов самозалепващ непрозрачен и без надписи плик(тип куриерски) не мога да пратя нещо до Щатите. Можело само в картонен кашон или в хартиен плик. Да, ама пратката ми е обемна - в плик не влиза, а кашоните тежат близо 300гр и ми оскъпяват много доставката.
Пращал ли е някой досега в такива полиетиленови пликове тип куриерски? И къде пише дали може или не може в такъв плик??
Писах на БГ пощи, разбира се, и чакам отговора им, но ще се радвам някой да сподели опит и информация.

# 731
Кокошчица, Код "Червено" е най-високото ниво на контрол и сигурност в пощите според европейската категоризация за сигурност. Това е от миналата година. Факт! Ще видим новия министър какво ще реши за бъдещето на БГ пощи.

# 732
Какъв е тоя код червено   Rolling Eyes Не разрешава ползването на полиетиленови пликове ли   newsm78
Ще изчакам отговора им, интересно ми е има ли такъв нормативен документ, с който се ограничава вида на опаковките  newsm66

Получавала съм нееднократно пратки в такива пликове, не виждам защо да не мога и аз да пращам в такива?? Защо трябва да плащам за доставката на 300гр кашон  newsm78

# 733
Хм, имали фейсбуки и те - http://www.facebook.com/BGPost

Пратката ми от 05/05/2011 още я няма. Днес ходих. Служителката каза, че нищо не може да се направи, нямала съм трекинг. Да чакам!  #2gunfire

Вълчица, пуснах и аз един мейл да видя дали ще бъде еднакъв с отговора към тебе.  Joy

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 15:10 от big pufana

# 734
  • Варна
кокошчица, не знам дали в някой нормативен документ пише за опаковките, на сайта пише: " Опаковката трябва да бъде подходяща за тежината, формата, естеството на съдържанието и транспортирането до местоназначението на международните колетни пратки." http://www.bgpost.bg/?cid=47
Пробвай в друг клон да пратиш пратката с плика и им искай обяснение ако не ти я приемат.

Общи условия

Активация на акаунт