Отговори
# 690
  • Балчик
Днес и аз видях този надпис в пощенския клон, но забравих д апитам. А бях отишла там с известие да си взема едно кашонче малко от fragrancedirect- нищо не ми поискаха да платя. Peace

# 691
Здравейте,малко да побутна темата с едно огромно питане.Става въпрос за пратки от страна извън ЕС и таксите,които ми взимат в нашата поща (Етрополе).За всеки малък препоръчан пакет,който получавам от Китай ми взимат 1,50лв такса.Говорих лично с митницата и от там казаха,.че такова нещо няма,поне не е митническа такса,както ми обясни служителката.Моля ви някой сблъсквал ли се е с този проблем и как го е решил? Praynig

# 692
Тази такса е за пощите.

# 693
mam4e_Gabi, погледни върху пакетите какво пише. Китайците са хитри и пишат GIFT, ударено с печат. За каква сума обикновено пазаруваш оттам? На пакета винаги пише по-малката, нали? Пусни жалба тук - http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=10&document_id=118

# 694
mam4e_Gabi, погледни върху пакетите какво пише. Китайците са хитри и пишат GIFT, ударено с печат. За каква сума обикновено пазаруваш оттам? На пакета винаги пише по-малката, нали? Пусни жалба тук - http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=10&document_id=118
Е, за какво да пуска жалба?Да вземат да я накарат да даказва стойността ли ?
Тази такса е за пакет не подлежащ на облагане с ДДС т.е. под 15 евро.
Тъпа е ама е регламентирана.

# 695
Пакетите са винаги под 10 долара и са много под 500грама като тежест.Не мога да си обясня защо само и единствено тук ми взимат тази такса.Но следобед ще отида и ще питам и ако се оправдаят с митницата дупе да им е яко,понеже преди малко говорих с жена от там и тя каза,че пакети под 30лв и 1кг не се облагат с такси,каквито и да е. Peace

# 696

Това къде го пише, мила?!

# 697
Пакетите са винаги под 10 долара и са много под 500грама като тежест.Не мога да си обясня защо само и единствено тук ми взимат тази такса.Но следобед ще отида и ще питам и ако се оправдаят с митницата дупе да им е яко,понеже преди малко говорих с жена от там и тя каза,че пакети под 30лв и 1кг не се облагат с такси,каквито и да е. Peace
Не те се таксуват по 1,50лв ,а другите по 3,50 или 4,50 лв.

# 698
понеже преди малко говорих с жена от там и тя каза,че пакети под 30лв и 1кг не се облагат с такси,каквито и да е. Peace

Точно така е! Нали затова беше цялата патардия, заради таксата от 4 лв. дето я плащахме така на халост.  #2gunfire

# 699

Не си ли получавала досега пратка на митницата ?

# 700
Iliana, получавала съм десетки пратки от митница и поща. Отдавна не плащам на пощите НИЩО. Искам да ми кажеш откъде цитираш тези такси на пощите и за каква услуга точно ги събират?

# 701

Не си ли получавала досега пратка на митницата ?
Аз не говоря за пратки на митница,а такива,които ми идват в пощата и ми искат такса 1,50лв господ знае защо.Затова и говорих със служетелка в митницата и тя каза,че за пратки под 30лв и 1кг НЕ трябва да се искат никакви такси в пощата.

И на мен ми е интересно защо ги събират,но след малко ще отида и лично ще попитам...... #Cussing out

# 702
Iliana, получавала съм десетки пратки от митница и поща. Отдавна не плащам на пощите НИЩО. Искам да ми кажеш откъде цитираш тези такси на пощите и за каква услуга точно ги събират?
Ами имаш разни таблици и всички плащат поне в темата за АЙхерб .Искаш да кажеш ,че стоки извън общността не плащаш никакви такси на пощата ?
mam4e_Gabi в пощата никога не са ми вземали нищо независимо откъде е пратката.

# 703
Ами имаш разни таблици и всички плащат поне в темата за АЙхерб .Искаш да кажеш ,че стоки извън общността не плащаш никакви такси на пощата ?
Там е работата,че на мен ми взимат!!!

# 704

На мен също не ми искат никакви такси. От Китай и САЩ става дума. От Китай на поща, никога не са ми искали пари каквито и да е. От САЩ ходя да плащам ако трябва Мито и ДДС , но те са съвсем друго нещо.

Е, за какво да пуска жалба?Да вземат да я накарат да даказва стойността ли ?

На мен това не са ми искали. Сигурна ли си че има такъв закон? Последната ми пратка от Китай беше за 10 долара, т.е. под 15 евро. Може да съм минала между капките. Макар че и за над 15 не са ми искали.

Общи условия

Активация на акаунт