кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 63 407
  • 479
  •   1
Отговори
# 240
Има едно малко списанийце,което се казва аз и моето бебе.Там намерих примерни менюта от ранна детска възраст до 3 год. Пише всичко за пюретата,рибата,месото,зеленчуците и как сам да си приготвиш храна за детето.Другото списание което ми помогна се казва Първите 365 дни.Него ми го дадоха от родилния дом.И

# 241
всеки сам си решава какво,кога и как да храни детето си Peace аз сьм за кьсното захранване захраних на 5 навьршени с зеленчуци а сок дадох след 6 месец,кисело млчко след годинка,сина ми не е отказал нищо до сега,Успех на захранващите Peace

# 242
  • София
всеки сам си решава какво,кога и как да храни детето си Peace
Това е така, но нали на база нещо-си трябва да решиш кога и как да захраниш. Както и наличие на малко акъл  Peace Иначе ще се повторя - аз съм за късното захранване. Малката опита сок на първия си рожден ден и не мисля, че е пропуснала нещо жизненонеобходимо. Да чукна на дърво - боледувала е 2 пъти откакто се е родила и е изключително жизнена и енергична  Grinning

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 09:08 от tonkabonka

# 243
всеки сам си решава какво,кога и как да храни детето си Peace
Това е така, но нали на база нещо-си трябва да решиш кога и как да захраниш. Както и наличие на малко акъл  Peace Иначе ще се повторя - аз съм за късното захранване. Малката опита сок на първия си рожден ден и не мисля, че е пропуснала нещо жизненонеобходимо. Да чукна на дърво - боледувала е 2 пъти откакто се е родила и е изключително жизнена и енергична  Grinning
Откога наличието на акъл се измерва със захранването на детето?
Не съм убедена, че факторът едно дете да е здраво е че е опитало сок на една година. Имунитетът е съвкупност от много фактори, и е несериозно да се твърди, че пиенето на сок има решаващо значение при липса на боледуване. Не, не е несериозно, крайно е и въвежда в заблуждение. Аз като съм пила сок  на три на години за първи път и съм захранена късно съм се съдрала да боледувам....

# 244
  • София
Откога наличието на акъл се измерва със захранването на детето?
Не съм убедена, че факторът едно дете да е здраво е че е опитало сок на една година.
Изобщо не твърдя, че ранното даване на сок е в дъното на всички злини. Ранното даване е само една малка предпоставка. Затова и писах, че трябва и малко акъл - защото нещата не опират само до единия сок  Wink

# 245
Моето бебе е на 3 и половина месеца и е на кърма ..аз сега започнах да ми давам да опитва сок от ябълка и морков на навършени 3 и половина месеца и след две седмици като станем на 4 ри месеца мисля да започна да давам сок да си пие по 40-50 мл. Аз мисля да давам сок защото имаме запек, а сока действа разхлабващо а и имам домашни ябълки и круши, иначе купешки сок не бих рискувала толкова рано. Но в никакъв случай сока не трябва да замества млечно хранене до 6 месечна възраст, ако детето не иска или не му харесва го отложи за след 7-8 месеца.

# 246
  • София
Но в никакъв случай сока не трябва да замества млечно хранене до 6 месечна възраст, ....

За това пък изобщо не може да става дума.  Peace

# 247
Защо повечето почват да дават кашички и пюренца при захранване?Нали се почва със сокчета от моркови,ябълки?Ние след 3 дена ставаме на 4 мес. и мисля да почвам със сокчета както мисля,че е правилно.

# 248
  • Mediterraneo
Защо повечето почват да дават кашички и пюренца при захранване?Нали се почва със сокчета от моркови,ябълки?Ние след 3 дена ставаме на 4 мес. и мисля да почвам със сокчета както мисля,че е правилно.

И аз така мислех, но преди десетина години, когато нямаше никаква достъпна информация. Нещата не са еднозначни. Имаш достъп до най- голямчата база данни по въпроса  Grinning- Форума- сядай и чети. Пък после ще решиш дали се започва със сокчета и то на 4 месеца.

# 249
Просто не се дава!  Naughty Освен ако нямаш изрично добра причина, като силен запек например и не искаш да блъскаш с лекарства, какъвто беше нашият случай...

# 250
Разбира се, че е правилно. Много добре си решила. Само, че правилото е да се дава сокче след навършени 2 месеца( 60 дни) и винаги се дава разделно поне 1 час след кърмене (хранене) и поне 1 час преди следващото кърмене (хранене). Проблема е , че някой бебета не се събуждат между храненията и тогава аз изпивах приготвения сок, защото не може да стои повече от 15 минути, дори и в хладилник не може. Сока не се счита за захранване! 
Прясно изцедените плодови и зеленчукови сокове не причиняват никакви стомашни проблеми, колики, алергии. Съдържат незаменими витамини, които ги няма в кърмата ( АМ) или ги има в недостатъчно количество. Децата ми на 6 месеца вече пиеха по 120 мл прясно изцеден сок от домати, краставици, грозде, диня и много други. Пасиран банан са яли също на 6 месеца.
На 1 годинка децата вече ядат целите плодове, нарязани или настъргани, затова няма нужда да се  правят на сок. На моите съм давала на 1 годинка ягоди, малини, къпини.
Всички бебета обожават сокчета ! Не ги лишавайте от най-големия дар от природата !!!

# 251
  • Mediterraneo
Поздравления за изчерпателния отговор! Много е важно уточнението, което си направила в началото, за правилото  Crazy

Направо не вярвам на очите си като видя някой да бълва подобни простотии и то да си вярва!

# 252
Глупости за виЗшите мами newsm20
СФС се изказа не и противОрЕчете Naughty,

# 253
  • Mediterraneo
Глупости за виЗшите мами newsm20
СФС се изказа не и противОрЕчете Naughty,

СФС  newsm78 Бъркаш щатите ми се струва...

# 254
Разбира се, че е правилно. Много добре си решила. Само, че правилото е да се дава сокче след навършени 2 месеца( 60 дни) и винаги се дава разделно поне 1 час след кърмене (хранене) и поне 1 час преди следващото кърмене (хранене). Проблема е , че някой бебета не се събуждат между храненията и тогава аз изпивах приготвения сок, защото не може да стои повече от 15 минути, дори и в хладилник не може. Сока не се счита за захранване! 
Прясно изцедените плодови и зеленчукови сокове не причиняват никакви стомашни проблеми, колики, алергии. Съдържат незаменими витамини, които ги няма в кърмата ( АМ) или ги има в недостатъчно количество. Децата ми на 6 месеца вече пиеха по 120 мл прясно изцеден сок от домати, краставици, грозде, диня и много други. Пасиран банан са яли също на 6 месеца.
На 1 годинка децата вече ядат целите плодове, нарязани или настъргани, затова няма нужда да се  правят на сок. На моите съм давала на 1 годинка ягоди, малини, къпини.
Всички бебета обожават сокчета ! Не ги лишавайте от най-големия дар от природата !!!
Ягоди на една годинка?
Всички бебета обожават сокчета?....... Особено тези с коликите. Mr. Green
Соковете не предизвикват колики и алергии?

Общи условия

Активация на акаунт