кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 63 018
  • 479
  •   1
Отговори
# 255
Сока на нас ни причини колики.До 6-тия месец кърмата  стига и на витамини и като храна - това го казва СЗО,ААП и всички институции.

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 20:01 от Vivi

# 256
  • София
Сокът не се води захранване - страхотна мисъл, откъде я преписа? Ягоди на една годинка - браво бе, чудесно, те изобщо не са един от най-силните алергени  Naughty

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 20:02 от Vivi

# 257
  • София
Сещам се за отговора - откъде се чуват тези неща - ами от болшинството педиатри или от някоя книжка от '60 до '80 година  ooooh! Следвани от неопровержимото доказателство - всички ние сме захранени по този начин, пък на, хора сме станали, че и деца имаме  Tired Най-лошото е обаче, че като влезе някое прясно и нашашкано мамче, прочете строгите наставления и започва веднага да стърже ябълки и да ги стиска през марлята  Thinking щото да не би да лиши детето си от незаменимите витаминки в нея... И после пуска теми - Какви капки против колики давате?, Какво се прави при атопичен дерматит? Детето ми има алергия - препоръчайте ми хомеопат... и подобни.

# 258
  • София
Атти, нали знаеш, че не е задължително детето непременно да развие алергия или да го мъчат колики. Повечето "компетентни" майки се хващат именно за тази сламка. Като отсекат "Аз съм му давала всичко, а на детето нищо му няма" и ходи наливай акъл после  Wink . На мен това ми звучи като третиране на детето като опитно зайче.

# 259
  • София
Така е, права си  Peace Пък като/ако се объркат нещата, какво правим после... Ако е след 5 дни, може и да проблесне нещо в подкорието, ама ако е след 5 или 15 години... ходи му търси края.

# 260
Атти, нали знаеш, че не е задължително детето непременно да развие алергия или да го мъчат колики. Повечето "компетентни" майки се хващат именно за тази сламка. Като отсекат "Аз съм му давала всичко, а на детето нищо му няма" и ходи наливай акъл после  Wink . На мен това ми звучи като третиране на детето като опитно зайче.
Тонка Бонка, А какво ще кажеш за - АЗ нищо не съм му давала, но то е с алергия, болнаво, и прочее.
Но явно тази страна на проблема не се обсъжда. А че е мръсно навън.....,че всеки ден дишаме боклуци, тонове прахоляци, изгорели газове, отпадъци от разни производства....като захраниш късно и не дадеш сок, каква ползва след като детето ще се сблъска рано или късно със свинската околна среда и боклуците за ядене?
Аз не твърдя, че сокът няма вина, твърдя че е изключително тенденциозно да хвърляш всички здравни проблеми на него и да не отдаваш внимание на главния виновник за алергиите - кочината в която живеем.
децата боледуват от мръсния въздух и мръсната околна среда,  тя е главния виновник за отключването на алергиите, не сока.
Бих добавила и оня емотикон за край -  Wink , но е прекалено серипозна темата за да се отдавам на евтина ирония.

# 261
Dementia Peace...това се опитавам и аз да кажа.... Mr. Green ама с евтина ирония Mr. Green

Не може да твърдиш нещо за всеобщото,само от твоя балкон Peace
И  да заклеймяваш..и обиждаш.
Всеки сам определя..... Hug

# 262
  • София
Dementia, споделям виждането ти, вярно е, че живеем в замърсена среда и си носим негативите от това, ама защо пък трябва и да помагаме на неблагоприятните условия.

Имам позната, която миналата година роди второто си детенце, но явно още с първото не си беше научила урока. Още бременна твърдеше, че няма да има кърма, защото е нормално жените да нямат след 20-я ден, другото са редки изключения, след като роди, ме застрелваше редовно с някоя идея от типа - то се обрина от сокчетата, ама мама ми е пратила чиста домашна масчица и аз си го мажа с нея, ама знаеш ли колко е чиста, съвсем бяла е... ползваме само козметика на Мустела, защото детето е чувствително и алергично... сега ще му топна биберона в мед, защото не го иска иначе. Опитах се да я насоча да се информира актуално, без да натрапвам нищо, деликатен човек съм и не мога да си позволя агресия, тя обаче скачаше и избухваше на всяка дума - откъде съм знаела, че това, което я съветвам, е правилно, най-вероятно не е, защото майка й я е гледала по този начин и тя затова така гледа децата си. Престанах да давам непоискани съвети... в един момент открих, че ме е изтрила от скайпа си, други контакти не поддържаме. Е, да е жива и здрава... и децата й също  Peace

# 263
  • София
Аз не твърдя, че сокът няма вина, твърдя че е изключително тенденциозно да хвърляш всички здравни проблеми на него и да не отдаваш внимание на главния виновник за алергиите - кочината в която живеем.
Joy
Dementia, а пък ако ти си беше направила труда да ми прочетеш поста от предната страница, сега нямаше да се вълнуваш толкова  Wink

За да не те затрудня допълнително, ще се самоцитирам...
Изобщо не твърдя, че ранното даване на сок е в дъното на всички злини. Ранното даване е само една малка предпоставка. Затова и писах, че трябва и малко акъл - защото нещата не опират само до единия сок  Wink

# 264
  • Once there was a Hushpuppy...
Атти, нали знаеш, че не е задължително детето непременно да развие алергия или да го мъчат колики. Повечето "компетентни" майки се хващат именно за тази сламка. Като отсекат "Аз съм му давала всичко, а на детето нищо му няма" и ходи наливай акъл после Wink . На мен това ми звучи като третиране на детето като опитно зайче.

Ти ли си тази която дава или налива акъл?
Да знам ако ме вълнува нещо за в бъдеще да питам.

# 265
Ще дам 3 източника:

1) Световна здравна организация  (http://www.who.int/features/qa/21/en/index.html)

Превод: Бебетата трябва да бъдат изключително кърмени т.е да получават само мляко, през първите 6 месеца от живота си , за да достигнат оптимален растеж,развитие и здраве.Изключителното кърмене е дефинирано да не се дава никаква друга храна или напитка-дори и вода освен кърма.:

оригинален текст:

A: Infants should be exclusively breastfed – i.e. receive only breast milk – for the first six months of life to achieve optimal growth, development and health. "Exclusive breastfeeding" is defined as giving no other food or drink – not even water – except breast milk.

2)http://www.homemade-baby-food-recipes.com/giving-baby-juice.html

Превод:

И двете Американската Асоцияция на педиатрите и UK Foods Standards Agency  твърдят че не трябва да давате на своето бебе сок преди то да е станало на 6 месеца.До тази възраст то получава всички необходими за него хранителни вещества за да расте здраво  и се развива от кърмата или АМ.Даването на сок може да причини то да се засити и да намали млякото което ще го лиши от ценни хранителни вещества.

оригинален текст:
Giving baby juice before 6 months of age

Both the American Academy of Pediatrics and the UK Foods Standards Agency state that you should not give your baby juice before he is at least 6 months of age.
Up to this stage, he is getting all the nutrients he needs for healthy growth and development from breastmilk/formula. Feeding baby juice can make him feel full and cause him to accept less milk, which will deprive him of these essential nutrients.

3)AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS:
The Use and Misuse of Fruit Juice in Pediatrics

..Предлагането на сок може да доведе до замяна на млякото което може да причини намален прием на протеини,мазнини,витамини и минерали като например желязо,калции и цинк....
че не ми се превежда целия доклад може да се види тук :
http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;107/5/1210

There is no nutritional indication to feed juice to infants younger than 6 months. Offering juice before solid foods are introduced into the diet could risk having juice replace breast milk or infant formula in the diet. This can result in reduced intake of protein, fat, vitamins, and minerals such as iron, calcium, and zinc.37 Malnutrition and short stature in children have been associated with excessive consumption of juice.4,3

# 266
и о6те 1 линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=505634.msg15603248#msg15603248

http://www.wholesomebabyfood.com/early-solid-food-feeding.htm

As with any evolution, the evolution of medicine and the science of dietary nutrition and infant nutrition has taken quite some time. In the past, there was not a wealth of research to suggest that an infant's gastrointestinal system was unable to properly utilize, absorb and process solid foods. Early introduction of solid foods that were not full of proper vitamins, minerals and other nutrients, robbed babies of crucial nutrients needed to sustain their rapidly developing systems.

While it maybe true that your Grandmother or your Mother grew up "fine", it may also be possible that their nutritional status' were less than optimal. Vitamin and mineral deficiencies were common in infants years ago as were illness and higher infant mortality rates. As science progressed, infant mortality rates began to drop as infants began receiving the proper, optimal nutrition for their growing bodies.

# 267
Виждам, че предния ми пост е изтрит.
 tonkabonka вълнувам се да, и как не, става въпрос за сериозни неща, и затова не ме избива на евтина ирония. Всяка майка има право на собствено мнение, дори И ако  се е запознала с огромното количество материали предоставени по темата за захранването, и въпреки тях е подръжник на ранното захранване. Да, аз познавам такива жени, чудно ми е защо практикуват такова захранване, но това е тяхно право. Не бих квалифицирала мисленето на тези жени с епитети, нито бих се опитвала да им "наливам акъл", единственото което мога да направя е да се чудя и да приложа аргументи в подкрепа на моята теза, въпреки че  ефекта е спорен, не променям нагласата им.
Безспорния факт обаче,  е че децата боледуват въпреки добрите практики на хранене (кърмене, захранване, тук влиза и каляването), защото мръсотията го провокира. Колкото до малкото акъл, той не може да предотврати замърсяването на храните, водата и средата. Малкото акъл, може да те накара да приложиш добрите практики, от които аз лично не виждам ефект. Не твърдя, че не трябва да ги прилагаме, твърдя че не виждам осезаем ефект върху себе си.И точно наличието на малко акъл ме прави малко  толерантна към инако мислещите, колкото и погрешни да ми се струват вижданията им.

# 268
 ooooh! Пак ли се бистри вечната тема за сока
не съм давала, ни на 3, ни на 13 месеца  Naughty
Винаги съм давала плод, а не сок, но не на 3 месеца де
Това правих с моето дете. И досега любимата му напитка е вода. Coк не заобича
Акъл не наливам, само се чудя на някои мами  Whistling
Hо всяка мам да си решава за нейното си дете/бебе  bowuu

# 269
  • Mediterraneo
...не може да предотврати замърсяването на храните, водата и средата...

И понеже така или иначе всичко е замърсено, дай да даваме на невръстните тримесечни бебета сок, да усетят както трябва тази мръсотия...

Общи условия

Активация на акаунт