кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 63 015
  • 479
  •   1
Отговори
# 270
...не може да предотврати замърсяването на храните, водата и средата...

И понеже така или иначе всичко е замърсено, дай да даваме на невръстните тримесечни бебета сок, да усетят както трябва тази мръсотия...
..оххххх....впечатлих се... Mr. Green Ами чипсовете....или пРЪжените картофкиии Mr. Green
Тарталета Heart Eyes нищо спрямо вас.

# 271
tonkabonka много ми допадат такива като тебе,които се правят на голямото добро утро.Като имаш да казваш нещо в отговор на някои-го кажи с нормален тон.Не съм го преписала,за мен захранването е когато почвааш с нещо различно от млякото и въпроса беше със  сок или пюре.Мразя ироничния тон(с какъвто изкоментира моя коментар)

# 272
Прочетох линковете , който беба 81 е дала .Това съвпада с моето мнение , но ако някой реши че иска или трябва да дава сок на 2 или 3 месечното си бебе -негова работа .Вече честно казано не се впечатлявам .Всеки има глава на раменете си - ако иска да се информира , да преценява и да решава .
Прав крив - важно е да проявяваме повече толеранс .Казвайте какво знаете по темата и толкова .
И още нещо - имам  усещането че много хора пишат тук от скука и подобно на пенсионерките от градинките , парковете и пейките пред блоковете търсят социални контакти под формата на дребнаво заяждане и наистина евтина ирония. Thinking

# 273
Е ти пак какво да правят в това лошо време:)
Както пише в последния линк напредъка във медицината и изследванията в гастоентерологията показват че витамините от сока не се усвояват добре от толкова малко бебе така че полза от тях няма,само вреда защото се лишава от мляко за сметка на сок. Навсякъде по света не дават сок и го отричат, но ние тук в България сме с особено мнение,ние Българите сме специалисти и знаем най-добре кое как става.А педиатрите ни са най големите светила карайки си по учебниците от 50-те 60 -те години когато науката не е била толкова развита но какво да се морим да прочетем за нови изследвания и открития като ние Българите знаем как се прави и го правим по най-добрия начин!Да живее България!!!Тя страната не е виновна хората са, затова сме на тоя хал....Иначе да всеки си има мнение особено в България а науката пасти да яде тя не може да се мери с мнението.

# 274
Да приключим този спор веднъж завинаги.Дайте поне 1 източник след 80-те години който е за сока.В чуждестранния печат няма защото съм търсила.Дайте от нашия ще ми е интересно да го видя.Ако няма, отговора на въпроса така както е зададен е ясен и няма кои какво да изказва мнение да си го запази и да говори с факти,вместо баба ми така е правила,защото от времето на баба ми нещата са се променили.

# 275
# 276
...не може да предотврати замърсяването на храните, водата и средата...

И понеже така или иначе всичко е замърсено, дай да даваме на невръстните тримесечни бебета сок, да усетят както трябва тази мръсотия...
Точно така, да даваме bowuu
Ама много избирателно ме цитираш.....Виж какво съм написала първо, после ме цитирай, така извадено от контекста звучи много тендециозно....Аз говоря за нещо съвсем различно, не дали да даваме или не, а какъв е ефекта от това дали даваш, или не. И да допълня говоря от личния си опит на къснозахранено дете, кърмено и не близвало сок. Моя опит, който съм изпитала върху собствения си гръб . Инак и аз нямам нищо лично към теб hahaha   bouquet
МАЙКА и аз се чудя, чудя, ама в наливането на акъл нямам опит и не го практикувам Laughing

# 277
Здравейте  Hug
Прочетох цялата тема,всички мнения и реших ,че няма да захранвам до 6тия месец със сигурност.Просто мненияата и аргументите против ранното захранване и даване на сок са много повече и звучат много по-убедително и логично !Моята бебка е на 1,5 месеца ,на АМ сме изцяло ,това няма значение за захранването ,нали?Пак може по-късно?
Вярно ,че околната среда е яко замърсена ,но това няма как да предотвратим ние ,за това след като можем да спестим на бебчета нещо вредно като сокове и ранно захранване ,защо не?
Няколко от мамите напълно и на 100% ме убедихте да не бързам ,за което съм благодарна.
Седнах да чета ,защото имам позната ,чието бебе е на близо 6м и вече му дава и сокове ,и доста хранения е заместила с пюрета и млечни каши ,а АМ дава помежду другото #Crazy Признавам - не съм информирана много добре,даже почти хич по тези въпроси ,но ми се вижда неправилно newsm78 Детето пие сокове от доста отдавна и яде яко пюрета и каши и корички хляб newsm78
Тук някой беше написал ,че на 5 или 6м може да се замести едно ядене с пюре или каша (не съм сигурна точно ,а нямам време да се връщам назад ,извинете) ,а тя дава на всяко хранене почти  newsm78
Свекървата май се опитва да ми каже ,че трябва сок след няколко седмици ,ама НЯМА НАЧИН КАК ДА СТАНЕ Simple Smile Опитваха се да ми казват за биберона в мед ,за захар във водата и чая .Давам по малко вода ,ако иска (пробвам ,ако иска ок ,ако не - не ,но захар не слагам).Чай също съм давала ,но не го иска.В болницата педиатъра ми каза ,да не слагам изобщо захар или мед ,защото после свиквали децата и не е хубаво.И не слагам.
Моята педиатърка ми каза ,да слагам по малко захар ,ако искам .Но ,ако пие без - по-добре.
Та в крайна сметка сме на АМ и вода по малко.
Дано не греша.
И още нещо (дълго стана ,ама за мен е важно вашето мнение ).
Имам чувството,че тук  някои хора не четат ,а като коне с капаци си повтарят едно и също ,твърдо убедени в правотата си .Което ми се вижда погрешно newsm78Нищо не пречи като четеш да се замисляш над написаното.Много е важно да съумееш да вникнеш в прочетеното .Не разбирам как при толкова изказани аргументи може да продължаш да трърдиш абсурди  hahaha

# 278
  • София

Не грешиш.  Peace

# 279
Моята бебка е на 1,5 месеца ,на АМ сме изцяло ,това няма значение за захранването ,нали?Пак може по-късно?

Независимо от начина на хранене - кърмене, дохранване или хранене изцяло с формула - препоръчително е бебетата да се захранват след 6 навършени месеца.
А дотогава да пият само мляко.

П.П. Няма да й се даваш на свекървата. Да пои себе си със сок.
А идеята за топенето на бибката в мед - потресаващо е Crazy.

# 280
Ох, моята свеки идваше у дома (през един вход) с прясно изцеден сок за бебето в шише с биберон, въпреки че аз бях против, и настояваше само да му дам да опита. Той вече беше захранен с някои неща, след 7 месец си бяхме в България за 4 месеца. Аз направо кипях от недоволство ... Направо идва и му го тиква в устата, а нашия веднага плюе Simple Smile
Малко след това (на около 8-9 месеца) искаше сокчета от кутийка да му дава

# 281
Аз дадох сок след годинката, но и никой не ми се е месил при захранването, даже и сега ме питат преди да дадат някои изкушения на малката, защото съм много проклета Mr. Green

# 282
Хм и все пак малко си зависи и от бебето ако видиш че не се чувства добре само на мляко и не му стига или пък не го яде вече може да почнеш да захранваш и на 5 месеца.Има и извесна доза индивидуалност не можа бебе 10 кила и бебе 6 кила да се сложат под общ знаменател,изцяло си зависи от детето,нека то те води!!!
Освен това незнам за вас но аз докато захраних мина поне 1 месец,по малко по лъжичка две всеки ден и бавно станаа и зависи от детето ако е по злоядо и изобщо и не става.

# 283
Да ,всичко си зависи от детето.... Hug Peace
....но тук е важно да заклеймяваме другото,различното без да се вземе под внимание наличното и нужното Crazy

# 284
Това да си майка е такава отговорност !Не може чула-недочула да предприемеш каквото и да било !Тези малки създания изцяло зависят от нас и не мога да си обясня как може някои майки да си позволяват да бъдат толкова неинформирани и некомпетентни  smile3513 Това за мен е проява на незаинтересованост !Ужас !

Общи условия

Активация на акаунт