кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 63 003
  • 479
  •   1
Отговори
# 285
ако е по злоядо и изобщо и не става.

Злояди деца няма! Родителите ги правят такива.  Wink

Няма значение колко кг е бебето. Месеците, подходящи за захранване, са си месеци. Не килограми  Peace

# 286
Ооо има има даже от раждането, та няма как в корема родителите да ги правят злояди!Месеците нямат нищо общо децата се раждат някой преждевременно,други по 2 килограма, други по 4 кг и т.н,не можем всички да ги сложим под общ знаменател.Аз имам еднояйчни близнаци а са толкова различни камо ли 2 отделни деца!Количеството на храната се определя според килограмите, не може да ме убедиш че дете 10 килограма и дете 6 килограма на една и съща възраст ще изядат едно и също...

# 287
Децата са много различни така както едни прохождат на 10 месеца други на година,едни пълзят други не и т.н.Това говори че се развиват различно, по същия начин е и с храненето се развиват различно.За мен опрималния вариант е 5 месеца,аз захраних на 5 и половина,за да имаш време да спреш ако се появи проблем и да захранваш  спокойно,защото след 6-тия месец кърмата не стига въпреки прекрасните и свойства.Въпреки всички източници, ако започнеш на 6 реално може да прояде на 7-8 и ще си на минус малко,разбира се ако яде мляко ок но ние както не ядем много кърма, адаптираното мляко не го харесват и не искат да го помиришат и в резултат имаше гладен запек за един период до 7-8 месеца.

# 288
Ооо има има даже от раждането, та няма как в корема родителите да ги правят злояди!Месеците нямат нищо общо децата се раждат някой преждевременно,други по 2 килограма, други по 4 кг и т.н,не можем всички да ги сложим под общ знаменател.Аз имам еднояйчни близнаци а са толкова различни камо ли 2 отделни деца!Количеството на храната се определя според килограмите, не може да ме убедиш че дете 10 килограма и дете 6 килограма на една и съща възраст ще изядат едно и също...

Кой се опитва да те убеждава за количество изядена храна? Не и аз  Wink

И какво общо има нероденото бебе в корема на майка си с аптетита после?  newsm78

Аз говоря за месеци, т.е. подходящото време за захранване. Не споменавам и не се интересувам от килограми и от количество изядена храна.  Simple Smile

# 289
Като цяло дали с пюре, сок или каквото и да е друго на три месеца е рано за захранване според мен.Моята педиатърка ме кара да давам изцеден сок от ябълка оше след края на първия месец, ама при условие,че сме изцяло на кърма, не пием вода, нито чай не мога да разбера за какво му е на бебето тоя сок?!!!Може би ако бяхме на АМ щях да давам разни течностти-вода, чай или сок, но най-вероятно щях да карам само на вода.Много мънички ми се виждат, за да им мъчим стомахчетата с друго освен мляко.
А относно това дали бебето яде всичко и че зависи от захранването-е, де,вие всичко ли ядете? Щото аз доста неща не обичам и не виждам проблем, ако бебето не яде определени храни.В края на краищата аз примерно мразя брюкселско зеле и ако ме карат да го ям само защото е полезно... Crossing Arms

# 290
...ама при условие,че сме изцяло на кърма, не пием вода, нито чай не мога да разбера за какво му е на бебето тоя сок?!!!

Как за какво?! Витаминки да приема Wink.
Една съфорумка (няма да й пиша ника, за да не я излагам), апологично твърдеше, че сокчетата лекували успешно анемия при новородени и бебенца на по 2-3 месеца.
Това истински ме накара да се ядосам, защото е глупаво, лишено от смисъл и най-вече опасно.

# 291
Може би ако бяхме на АМ щях да давам разни течностти-вода, чай или сок, но най-вероятно щях да карам само на вода.Много мънички ми се виждат, за да им мъчим стомахчетата с друго освен мляко.А относно това дали бебето яде всичко и че зависи от захранването-е, де,вие всичко ли ядете? Щото аз доста неща не обичам и не виждам проблем, ако бебето не яде определени храни.В края на краищата аз примерно мразя брюкселско зеле и ако ме карат да го ям само защото е полезно... Crossing Arms
И при това положение се захранва на на 6 месеца, това, че е на АМ не означава, че коремчето му е готово по - рано за сокчеНЦЕ.
И кърмените бебета и тези на АМ се захранват по един и същи начин, поне според мен. Деление не би трябвало да съществува.

# 292
Може би ако бяхме на АМ щях да давам разни течностти-вода, чай или сок, но най-вероятно щях да карам само на вода.Много мънички ми се виждат, за да им мъчим стомахчетата с друго освен мляко.А относно това дали бебето яде всичко и че зависи от захранването-е, де,вие всичко ли ядете? Щото аз доста неща не обичам и не виждам проблем, ако бебето не яде определени храни.В края на краищата аз примерно мразя брюкселско зеле и ако ме карат да го ям само защото е полезно... Crossing Arms
И при това положение се захранва на на 6 месеца, това, че е на АМ не означава, че коремчето му е готово по - рано за сокчеНЦЕ.
И кърмените бебета и тези на АМ се захранват по един и същи начин, поне според мен. Деление не би трябвало да съществува.

Дементиа е абсолютно права!
Стомахът и червата на едно бебе в никакъв случай не са готови да обработват сок, пюре или каша преди навършването на 6 месеца. В най-лошия случай 4 навършени месеца.
Бебета кърмени или хрранещи се с формула се захранват по едно и също време.
Но да се твърди, че ако бебето е изцяло на формула, би могло да му се дава сок в началните месеци е глупост.

# 293
Така е Sourcherry, но незнайно защо битува мнение, че бебета на формула могат да понесат по - ранно захранване.
Няма деление, дали на формула или на кърма, стомахчето си е бебешко и не е желателно да бъде поливано със сок.

# 294
Прави сте, наистина като се замисля не знам защо бях с нагласата, че бебета на Ам могат да понесат сок.Може би защото го приемам за течност,както чая и водичката, а четох някъде, че за бебчета на АМ е добре да пият течностти.Не претендирам да съм права, както споменахп сме на кърма, така че...

# 295
  • София
Копирам нещо, което написах в друга тема, и ще го копирам още толкова пъти, колкото се налага, за да стане този форум по-приятно място, защото съскането тук започва да идва в повече:

Може ли да вкараме тона в по-приемливи рамки, моля!
Напоследък из темите долавям някакъв уклон определени майки да назидават други, да се използват твърде силни и крайни думи, някои да се изживяват като светила в захранването и храненето, да се вземат за много по-по-най..... сякаш допускането на грешка е нещо, което не им се е случвало никога. Що за самочувствие?
Това е форум за взаимопомощ. Ако може да се даде съвет по определен въпрос-ОК, добре дошъл е. Но да се размахва пръст -това не е нужно никому.

Обръщам внимание на точка 2 от правилата: "Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.".
Преценката кой пост е оскърбителен е моя.
Моля, мислете малко повече преди да пишете и преценявайте уместността на думите и тона, които използвате.

# 296
  • Once there was a Hushpuppy...
Браво, Vivi и благодаря!  bouquet

Това, че съм се сблъсквала с този проблем ме е карало не веднъж да си мисля да пиша на модератори, за да ме заличат веднъж за винаги от БГ Мама. Но после се отказвам. Не знам докога.
Много се радвам, че ти каза, че всички сме грешили и не е нужно едни да се карат на други.
Аз съм от сгрешилите - и какво от това??? Признавам, късно прочетох за даването на сок, както не веднъж съм казвала вярвам безприкословно на педиатърката ми.

Пиша това в темата, а не на лични, защото има много момичета като мен които може би ще се окуражат да продължават да четат и споделят тук!

# 297
Нека ви споделя и моя опит със захранването. аз захраних със сок на 2 навършени месеци (даже 2 и половина защото чаках да си купим сокоизстисквачка) мен майка ми ми е давала кил. мляко поради липса или финансови средства за АМ (по него време беше така). та аз не съм имала проблеми за това че захраних на 2 месеца. говорила съм и с други майки и те казваха че ако детето е на АМ може да се захрани и поорано. на мен нищо ми няма а ми е давано и глутен на 4-5 мис. възраст, по стария метод от преди 30 години. на 3 и 1/2 месеца у давам на детето плодово пюре и след 2 седмици то стана на 4 месеца и сега му давам зеел. пюре. нямам проблеми и не се оплаквам от нищо свързано детето (е, ако не броим цирка при яденето - косата, очите, всичко участва). мисля след 2 седмици накъсано да му дам каша (тя може да се дава 2 седи. след като е захранено със зеел. пюре, така четох в един английски сайт преди време), а глутен ще му дам на 6 мис., защото късното въвеждане на глутен крие също рискове както и ранното. както казах по-горе аз на 5-6 мес. съм поела глутен, а моя племенник на 2 мес е бил като е пил овесена каша за запек и не е единствения и му няма нищо. просто имайте на в предвид че тук се изказва лично мнение, не лекарски съвети. както горната съфорумка каза - нека не поучваме хората. всеки сам решава за себе си

# 298
  • София
nikitta_82, браво!
Карай все така по утвърдената система "нищо-му-няма-на детето"  Peace

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 16:20 от Vivi

# 299
не ме зарбирай погрешно. просто мисля че моя педиатър е по-добре запознат със състоянието на детето и с начините на отглеждане изобщо. просто някой някъде прочел не е силен довод. и не ми разправяйте че в чужбина така правят. бях в англия няколко месеца и съм ужасена от тяхното гледане на деца - основно с чипсове. така че... а м/у другото на времето въобще не са правили това с постепенното вкарване на храната. а тия които са нямали кърма са им давали на децата храната която ядат те. не казвам че това е правилно, но нека всеки сам решава за себе си как да храни и с какво децата.

Общи условия

Активация на акаунт