кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 62 972
  • 479
  •   1
Отговори
# 345
Момичета,
Каква хранителна стойност има един сок?? ? Защо не изчакате петия месец и да дадете каши, после пюре - плодово, зеленчуково? Не се ли замисляте за това, какво давате на детето?
Сори, ама като чета (а и слушам познатите ми в БГ), просто се чудя по този въпрос!

# 346
Момичета,
Каква хранителна стойност има един сок?? ? Защо не изчакате петия месец и да дадете каши, после пюре - плодово, зеленчуково? Не се ли замисляте за това, какво давате на детето?
Сори, ама като чета (а и слушам познатите ми в БГ), просто се чудя по този въпрос!

Ами, повечето педиатри така процедират в България, не съм запозната в чужбина как е.Тук си карат на старите схеми-сок, плодово пюре, зеленчуково пюре и то ранно захранване.Нашите майки, дори и баби са захранвали така и ни дават същите съвети.Повечето майки се доверяват на изпитаните от родителите схеми за захранване, а други /като мен/ четат като побъркани и на инат решават да захранват 6ти месец, въпреки всички съвети.Но е трудно, когато педиатъра и всички останали ти казват, че грешиш!

# 347
Момичета,

Ами, повечето педиатри така процедират в България, не съм запозната в чужбина как е.Тук си карат на старите схеми-сок, плодово пюре, зеленчуково пюре и то ранно захранване.Нашите майки, дори и баби са захранвали така и ни дават същите съвети.Повечето майки се доверяват на изпитаните от родителите схеми за захранване, а други /като мен/ четат като побъркани и на инат решават да захранват 6ти месец, въпреки всички съвети.Но е трудно, когато педиатъра и всички останали ти казват, че грешиш!

Ами ок, че педиатрите в БГ не са ъпгрейтвали инфото от преди 30-тина години е ясно, ама аз се чудя вие като майки как може да се доверявате на непознати педиатри, който срещате за по 10 мин. веднъж месечно, на баба и свекърви, на съседки и познати, а не се доверявате на децата си? Защо не се вглеждате в тях и не ги правите нещата както те искат, а ги правите както някой ви е каза? И съответно правите грешки. Не искам да си помисля как на едно 2-3 месечно бебе би му подействал сок след като аз получавам киселини и газове от сок - фреш. Как вие като майки не седнете на прочетете малко и да се информирате преди да взимате каквото и да било решение? Да прочетете за съвременното захранване? Извинявай, но смешно ми звучи ''ама на мен ми казаха да давам сок''. Как може някой да ти каже какво да правиш? Има резон нали?  Peace

# 348
  • София
Извинявай, но смешно ми звучи ''ама на мен ми казаха да давам сок''. Как може някой да ти каже какво да правиш?

Ами така.... Казват ти. Доверяваш се на педиатъра си, защото той нали е за това-да ти дава напътствия. Нали за това е учил. Доверяваш се на майка си, защото тя те е отгледала, а ти за първи път гледаш дете и имаш купища въпроси и неясноти. Има резон, нали?

Позицията ми по отношение на ранното/късното захранване е достатъчно прозрачна, предполагам. И се надявам написаното по-горе да не бъде тълкувано погрешно. Просто си мисля, че голяма част от майките тук нямат нужда от назидание, а от добронамерен съвет-това е напълно достатъчно, за да разберат.  Peace

# 349
Така е, и аз не назидавам напротив, просто се учудвам как може човек например на 20+ години, изграден като характер вече да се доверява сляпо на нещо което някой му казва вместо да потърси информация сам. Учудвам се как човек може да няма собствено мнение по въпроси свързани със здравето на детето си. И аз съм майка за пръв път, и аз имах/имам много въпроси, но чета, за да намеря според мен най-добрите отговори. И ти добре го каза, педиатъра е там, за да ти дава напътствия, а не да те задължава да правиш нещо. Затова съвета ми е просто да четат и да търсят информация преди да взимат решения, които се касаят здравето на децата им. След като имат достъп до БГ-мама не им пречи да попитат чичко гугъл за повече инфо за захранването.  Peace

# 350
Аз се чудя  Thinking защо не вземете повечето майки тук да станете педиатри?! И без това всичко знаете и разбирате.
Незнам също защо са ви педиатри на децата??? Само за ваксините, вероятно, вие така и така не обръщате внимание на това, което казват Whistling

# 351
  • София
Ами, случва се децата да се разболяват, все пак. Педиатърът не е само съветник за хранене. Всъщност, последното което е, е съветник по хранене.
А и периодът на захранването е твърде кратък етап от живота на детето. След определена възраст с педиатъра изобщо не се коментира какво яде детето и кога.
Ей такива едни прозаични причини .....

# 352
Ами, случва се децата да се разболяват, все пак. Педиатърът не е само съветник за хранене. Всъщност, последното което е, е съветник по хранене.
А и периодът на захранването е твърде кратък етап от живота на детето. След определена възраст с педиатъра изобщо не се коментира какво яде детето и кога.
Ей такива едни прозаични причини .....

Хм, всеки родител сам решава как да отглежда детето си, но дали не би било по-правилно да се вслушваме в съветите на специалист, отколкото на майки, които си противоречат непрекъснато и които те нападат и обвиняват защо си направила или не си направило това и онова, защото така е трябвало, според тях??? Rolling Eyes

# 353
  • София
Да, когато попаднеш на грамотен педиатър, който знае какво прави и не вреди на детето ти с неразумни съвети, във всички случаи е добре да се вслушваш.  Grinning

# 354
  • Mediterraneo
... а не се доверявате на децата си? Защо не се вглеждате в тях и не ги правите нещата както те искат...

Това също е много относително. Две мои познати така се водиха по децата си- знаеш ли с какъв апетит едното ядеше брашняна каша на 3 месеца, а другото- рибена супа на 5... И дежурната реплика- много му харесва, яде с апетит, а и нищо му няма!  Stop

# 355
... а не се доверявате на децата си? Защо не се вглеждате в тях и не ги правите нещата както те искат...

Това също е много относително. Две мои познати така се водиха по децата си- знаеш ли с какъв апетит едното ядеше брашняна каша на 3 месеца, а другото- рибена супа на 5... И дежурната реплика- много му харесва, яде с апетит, а и нищо му няма!  Stop
или пък ''на еди си кой детето го е яло същото и сега е здраво като бик.значи и на моето няма да навреди'' илииии ''остави го това мляко  на ''Руен'' (мляко с доказано качество),вземи ''Конуш'',то е много по-вкусно''  Mr. Green
това,че един продикт се харесва на децата,не значи,че е безвреден

# 356
Да, когато попаднеш на грамотен педиатър, който знае какво прави и не вреди на детето ти с неразумни съвети, във всички случаи е добре да се вслушваш.  Grinning

Този вид са на изчезване.  Laughing

# 357
  • София
Напротив. Все повече педиатри започват да влизат в час. Но все още шансът да попаднеш на някой от тях не е много голям.

# 358
Ами аз още не съм попадала на такъв,нито пък някой от хората около мен,а те не са никак малко.Вече завиждам благородно на тези,които са попаднали на свестен педиатър.И само мога да се надявам да стават все повече и повече,че да си починем майките от форумите малко... Laughing и да бъдем по-спокойни за децата си.

# 359
...хайде...стига спор   Grinning   http://www.youtube.com/watch?v=meYp2BpD9so

Общи условия

Активация на акаунт