Доволни ли сте от почистването на снежната покривка?

• 11 129
  • 263
  •   1
Отговори
# 195
... навсякъде беше почистено, а от 15.00 часа съм из София - нито в задръстване попаднах, нито на непочистен булевард ...

В 15 ч. снегът се стопи, защото беше топло. Не е заради чистенето, добре, че времето ни пази.

# 196
В 3 скъпа, всеки вече се беше спасил нанякъде.Да беше дошла в града в 8-9-10-11-12-13-14 часа.....друга песен щеше да пееш.Да, в 3 вече беше поутихнала истерията.Точно Иван Вазов да беше минала в 12 на обяд.....аз лично го направих-2 спирки по-нагоре по Гоце Делчев рейсовете се посблъскаха...Към 13 часа от едната страна на булеварда започна да личи леко разтопяване на снего-леда, бяха хвърлили явно препарати някакви.След още час целия булевард се поразтопи.Ама това е Края на деня...а Цял ден бе хаос , лед и сняг.

Подкрепям!
Днес мъжът ми измина разстоянието от Стрелбище до 139 ОУ (намира се малко след басеин Спартак на Арсеналски) за 1ч и 30 мин Това разстояние обикновено изминаваме за не повече от 10-12 мин, дори в час пик Close

# 197
Сребърна-от светофар до светофар-45 минути.Г. Делчев-Кр. село още толкова.За справка, пеша , с количката с дете-20 минути ход до входа на парка на Сребърна.С кола в съботен ден-5 минути. :lol:5 минути срещу час и половина.Ако на това му викате нормално-здраве да е...

# 198
  • Абсурдистан
... навсякъде беше почистено, а от 15.00 часа съм из София - нито в задръстване попаднах, нито на непочистен булевард ...

В 15 ч. снегът се стопи, защото беше топло. Не е заради чистенето, добре, че времето ни пази.

Точно така е.
Обстановката се подобри, заради затоплянето на времето, а не заради почистването.
В 7 почнали да се събират, в 8 вече заседавали - обясниха днес от общината.
Какво има да се заседават, че да стане най-голямото задръстване.

И другото, защо снегорините не изринваха снега и отзад да ръсеха сол, ами само ръсеха сол.
Абсолютно безумие е на непочистена и необработена улица да сложиш само сол.
Така тя разтопява горния слой и се разрежда, докато стигне до долу вече е замръзнало.

# 199
От 'Плиска' до клиника 'Малинов"за час и половина.В такова задръстване не бяхме попадали отдавна.

# 200
Сутринта като тръгвах за работа към 7.30 подминах 2 машини за разпръскване на пясък - едната по пътя Банкя-околовръстното, а другата в забутания път през циганския квартал (май е Факултета).

Много странно, че имаше машини по тези не особено важни пътища, а по централните булеварди - нищо  ooooh!

Вечерта като се прибирах стигнах за отрицателно време до нас, хората явно се бяха наплашили от обстановката и почти нямаше движение.

# 201
Написах какво съм видяла Peace
Истината е, че ако бяхте видяли какво е там, където работя, София щеше да ви се стори нищожна, но аз работя до София и там никога никой не минава ooooh!

# 202
  • София
Абе да ви кажа сутринта като тръгвахме за детската градина, грам не валеше. Даже, представете си, обух на детето обувки, а не ботуши  Rolling Eyes После верно заваля, мъжът ми тръгна да ме кара до работа, ама пусто баш през Ситняково. Та след безуспешни 40 минути за сигурно 500 метра, свихме в друга посока, колата взе да се пързаля, изобщо трябваше да се спира с ръчната. Та набързо решихме да оставим колата, един час вървях пеша, после 40 минути пътувах 2 спирки с трамвай... Към единайсет без двайсет благополучно се класирах в офиса. И пих Тайлол Хот. Грешка - два Тайлол Хот-а  Mr. Green

# 203
Написах какво съм видяла Peace
Истината е, че ако бяхте видяли какво е там, където работя, София щеше да ви се стори нищожна, но аз работя до София и там никога никой не минава ooooh!

Това е Някъде Там...София е европейска столица....с улици и градски транспорт, администрация, банки, училища...нужно ли е да продължавам.Няма база за сравнение или викаш да лежим на кълка, че има затънтени крайчета дето е зле...
Ред, и моите деца по клинчета ги пуснах, заваля баш на излизане от нас-докато ги разхвърлям по училища и ясли-натрупа и стана ад.Затова се зачудих на публикациите сутринта, че чистели през ноща...че то не валеше, заваля сутринта между 7 и 8 часа... Thinking

# 204
  • София
Не че искам да оправдавам някого - напротив, перманентно изпитвам желание да им набия канчетата на тези от общината - обаче днес между 8.30 и 10 просто и да искаха нямаше как да изчистят с всичките тези коли върху улиците. Друг е въпросът, че ако като европейска столица разполагахме с добре развита метро мрежа, на никого нямаше да му мине през ума да се покатери в колата си при такова време.

# 205
Ред, за снеговалежа се знаеше.Няма какво да чакат и да свикват щабове.Те трябва да са в "бойна готовност" все пак и без синоптици-януари месец е мамка му, не е април, и в 7, при първата снежинка машините не да ринат-а да хвърлят препарати, за да не задържа снежна покривка пътната настилка.Нищо повече.Колите не бяха много-половината днес не излезнаха на пътя, паркинките пред жилищните блокове не пустееха.

# 206
  • София
Е права си, така е.
Ма българските "препарати" твърде много ми съсипват ботушите, та какво съсипват освен тях не искам да коментирам даже.

# 207
Е права си, така е.
Ма българските "препарати" твърде много ми съсипват ботушите, та какво съсипват освен тях не искам да коментирам даже.

е, покрай ботуши съсипани-днес и крайници и ламарини...тази година се светнаха, та заредиха по магазините едни гумени такива... Crazy

# 208
Оценката:  Mr. Green

Цитат
София почистена като за Добър 4
Оценка “Добър 4” по шестобалната система писа заместник-кметът Минко Герджиков на работата по снегопочистването на София.

Той подчерта, че сериозните затруднения в движението на градския транспорт в столицата се дължат не само на непочистените улици, но и на автомобилния трафик.

“Общината има ясна представа кои фирми се справят със зимното почистване и ще го има предвид при разглеждането на документите на обществената поръчка за почистването на София, която предстои да се обяви", предупреди още Герджиков, цитиран от Dnes.bg.

Главен инспектор Стефан Стефанов обяви, че заради снеговалежа и заледяванията е имало затруднения в района на румънското посолство в посока телевизионната кула и се е наложило временното затваряне на пътя за почистването му.

Екипите на КАТ от нощната смяна са работили и след края на работното им време, за да се справят с обработването на леките произшествия, които са над 180.

Заместник-кметът Мария Бояджийска изрази мнение, че зимното почистване в столицата е било затруднено “от съвпадението между началото на снеговалежа и сутрешния час пик в столицата”.

По 100 минути е било закъснението на трамваите по линия номер 20 заради автомобилното движение в района на зала "Универсиада", посочи Николай Костов, управител на Центъра за градска мобилност.

По думите му там масово не се спазват правилата за движение от страна на колите, които искат да завият наляво към бул. "Цариградско шосе".

Инвестор.бг

# 209
  • Абсурдистан
Започна акция по вдигане на неправилно паркирани коли в София

05 януари 2010 | 22:00 | Агенция "Фокус" 

София. Столичният инспекторат, съвместно с „Паркинги и гаражи”, започнаха акция по принудително вдигане на неправилно паркирани автомобили в центъра на София, видя репортер на Агенция „Фокус”. Акцията е във връзка с почистването на града от снега и кишата и започна от района на Театър „София”. Вдигнатите автомобили ще бъдат транспортирани до специализираните паркинги.
Полина Асенова, началник сектор „Контрол по паркирането” в Столичен инспекторат заяви за „Фокус”, че ще се работи през цялата нощ. „Няма да се прилага двоен стандарт. Ще се вдигат всички неправилно паркирани автомобили в синята зона. На местата, където има поставена допълнителна табела със снежинка, е забранено паркирането при валеж на сняг и зимни условия. Днес до 12,30 ч. бяха вдигнати 90 автомобила, а до края на деня техният брой стана около 200”, заяви още Асенова.
Росица ГЕОРГИЕВА

От тук http://www.focus-news.net/?id=n1326250

Общи условия

Активация на акаунт