Доволни ли сте от почистването на снежната покривка?

• 11 122
  • 263
  •   1
Отговори
# 255
Не съм казала, че сме велика нация,хахахаха, казах, че е тъпо и обратното-все да се обвиняваме...самообвиняваме...
Ами-не сме замесени от едно и също тесто, да ти кажа.Аз, като Избирател-гледам да избирам хора, които са Учили и претендират, че Знаят как.Аз, като не съм учила и не знам-не съм им от тестото.

***Политиката представлява в най-общ смисъл процесът, при който група хора взимат решения. Този процес може да се изразява в начина на получаване или поддържане на подкрепа за общи или обществени действия. ***

Групата хора, избрана от нас.Получили са подкрепа и сме им делегирали права да действат за общи, обществени каузи/дела.Да ръководят.Да знаят как.В частност , почистването на милионен град не е Избор.Искаш или не искаш.Това е заложено в предизборните кампании от как се помня...т.е, за да го изберат Х е обещал нещо.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B … D0.BC.D0.B8.D0.BD

Кратка справка тук, защото не разбирам от политика ме навежда на мисълта, че политиката е не толкова избор, колкото правила и принципи за достигане на общи цели.Целта тук е да е чисто.А не е.

# 256
  • Абсурдистан
Само забележете колко сняг има в старните, който в момента изпитват затруднения.
И за да ви помогна ще ви кажа - над 120 см.
С над 1 метър повече от нашия обилен сняг.
Ако тук сега в този момент има толкова сняг, считайте че сме загинали.

Ето например как е в Дъбин, където се намеси и правителството.

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 10:34 от Гери

# 257
  • София
Прави ми впечатление, че някои хора всичко обръщат в политика. А за мен е манталитет български. На българина все някой му е виновен. Все някой трябва да му вдигне гащите и избърше зад...а. Колко хора се съобразиха с времето и решиха да ползват градския транспорт. Колко хора излезнаха да почистят пред блока си, магазина, фирмата където работят. Да не говорим, че и почистващите фирми са български - там работят българи, Андрешковци. Защо тракториста да не си спести някой литър нафта, колите сами ще си направят път? Това ни е проблемът според мен. А който и да е кмет, докато не си сменим чипа, няма да се оправим.

Плащам данъци.
Очаквам хората, на които плащам, да си свършат работа.
Ако назначите работник и той почне да си прави маникюра в работно време или да се усмихва мило на камерите - но, забележете, не сте го назначили за артист - какво ще направите? Ще го уволните. Е, може би все пак първо ще му направите забележка.
Е, това правим и ние - искаме работничката ни да си върши работа и й правим забележка, че вместо това се кипри пред камерите.
Очакваме от нея да се погрижи да са почистени улиците. Не пространствата пред домовете и фирмите ни.
НЕ желаем да се съобразяваме с времето и да ползваме Адски транспорт. Ако ние ще се съобразяваме с времето, за какво плащаме данъци? Защо даваме парите на Общината, вместо на някой, който да почисти?
Не искаме да се съобразяваме с времето.
Искаме Кметът да го направи. И да се погрижи улиците да са чисти. Това му е работата. За това именно получава заплата. Не за фотомодел.
НЕ искаме ние да му даваме акъл как да свърши това.
Ако ще го правим, искаме и заплатата му.

Май проблемът не е в това, че ние сме Андрешковци, а че такъв ни е Кметът...

ПП
Въпросът дали и до колко политиците си вършат работата може да бъде само и единствено Политически.

# 258
...НЕ желаем да се съобразяваме с времето и да ползваме Адски транспорт. Ако ние ще се съобразяваме с времето, за какво плащаме данъци?...
                                    Joy . Ще ме съсипете, честно. Кати, ако знаеш къде да си платя да няма и земетресения - свиркай.

# 259
Kati имаше предвид съвсем друго май, а именно-не сме мечки, като падне сняг да заспим зимен сън и да не се показваме от леговището.Дай да не отидем до касата, за да платим тока Twisted Evil....Защото завалял сняг и улиците са блокаж.Не е имала предвид да не вали сняг, а напротив, да валиии, кооолкото си иска-зима е, но сме платили да е почистено.

# 260
  • София
...НЕ желаем да се съобразяваме с времето и да ползваме Адски транспорт. Ако ние ще се съобразяваме с времето, за какво плащаме данъци?...
                                    Joy . Ще ме съсипете, честно. Кати, ако знаеш къде да си платя да няма и земетресения - свиркай.

Ако някой си позволи да ми иска данъци за предотвратяване на земетресения, но земетресението все пак си се случва всеки път - да, и на него ще потърся отговорност.
Нали сама разбираш, че когато плащам ми искат парите в целия размер - а не когато и колкото реша, че мога да си позволя да отделя?

# 261
Ако някой си позволи да ми иска данъци за предотвратяване на земетресения, но земетресението все пак си се случва всеки път - да, и на него ще потърся отговорност.
Нали сама разбираш, че когато плащам ми искат парите в целия размер - а не когато и колкото реша, че мога да си позволя да отделя?
                                  Разбира се. Но надали някой ти е казал, че като платиш едни пари вече няма да се съобразяваш с времето. Винаги ще се съобразяваме с природата, и няма такса, която да платим за да се случи обратното.

# 262
Може ли да се помолим на 20, 25 и 28 да няма сняг Praynig, защото аз трябва да стигна от единия край на София до Студентски град....а както вече знаем, ако падне сняг, това няма да стане  Mr. Green

# 263
... Колко хора се съобразиха с времето и решиха да ползват градския транспорт. Колко хора излезнаха да почистят пред блока си, магазина, фирмата където работят ...

Ами ето, аз съм писала, но не четеш:

От 6 г. живея тук и днес видях чудо - по обяд - пълен паркинг! Явно хората са разумни ...
http://media.snimka.bg/5256/016768256.jpg
http://media.snimka.bg/5256/016768257.jpg ...

Пред входовете ни си чистим. Нашата част сме си я свършили, но фирмата за почстване не. Така че да - в този случай е нормално да търсим виновни.

А градския транспорт също се нуждае от почистени улици, не само колите.

... Има договор със фирма и тя трябва да си свърши работата. И пак да се повторя - тя е от български работници ...

Именно. Глобени били. Това е начинът. Ще видим дали ще има резултат.

Общи условия

Активация на акаунт