Доволни ли сте от почистването на снежната покривка?

• 11 124
  • 263
  •   1
Отговори
# 240
Някой като ми каже вятър работа и аз винаги си представям, че нищо не е свършено, обаче вече си промених мнението за вятъра.
По-добре работи той от общината.

# 241
  • София
ние не се оплакваме, а ни лъжат и ни хвърлят прах (или фандъци) в очите.

Тъй- тъй.
Ама преди няколко месеца на никого не му се излазваше от топлото диванче, нали?

Помня аз, помня.

И безпрецедентните 20%, с които беше избран Кмет на столицата - и тях ги помня.

Ха сега да си признаят всички, които не отидоха до урните... или не, да поринат сняг - че след няколко години да помнят какво се прави на избори...  Crossing Arms  Party

Ако бяха гласували 100% софиянци, сега пътищата щяха да са сухи.

Може би да, може би не.
Но поне изборът щеше да бъде - надявам се - по- обмислен.

БиБи днес каза, че нямаме право да роптаем през зимата е така Simple SmileА Данчето пък разчиствала улиците още от понеделник вечер когато сняг нямше. Тези са големи смешници Simple Smile

Ами прав е човекът. Какво означава това - да искаме да изчисти снега през зимата.
Ч вижте как добре се справя лятото - само по високите планински върхове остава по мъничко сняг! И никакви катастрофи, предизвикано от поледици! Браво на него! Браво!! Браво!!!

Един интересен въпрос изниква, обаче. СБ се скъса да се оправдава с капаните в бюджета, заложени му от преждеуправляващите.
Не е ли редно Убавото Данче да се оправдае по аналогичен начин - пари в бюджета, момчета и момичета, просто НЯМА - предния кмет ги похарчи и нищо не ми остави...  hahaha

# 242
  • София
Докато валеше сняг положението беше бедствено, както навсякъде по света - вчера даваха по новините кадри от Франция, Германия и т.н. - задръстени пътища, магистрали, колони от коли, катастрофи - зимна обстановка на пътя. В 16:30 бул. Цар Борис ІІІ и Околовръстното (посока Горнобански път - Люлин) бяха изчистени до асфалт, така че ДА определено съм доволна от почистването на София. Кварталните улички, поне аз нямам спомен да са почиствани някога - на 33 години съм. Не само в България има задръствания при снеговалеж и публични разстрели (визирам стоновете в темата за Боби Цанков) - "Клюкарника" постепенно се превръща в книга за оплаквания.

# 243
  • Абсурдистан
Докато валеше сняг положението беше бедствено, както навсякъде по света - вчера даваха по новините кадри от Франция, Германия и т.н. - задръстени пътища, магистрали, колони от коли, катастрофи - зимна обстановка на пътя.

Глупости!

Ти в колко държави си била, за да твърдиш подобно нещо.
Защото аз съм била в Германия, точно когато даваха по нашата телевизия, че е катастрофално положението там и мога да те уверя, че няма нищо подобно.
Сега също изобщо не е бедствено положението.
Пътищата са нормални, при зимни условия, няма зачестяване на катастрофите, градския транспорт се движи безпроблемно, няма задръствания има частични аварирали автомобили, на не в градските части.

В 16:30 бул. Цар Борис ІІІ и Околовръстното (посока Горнобански път - Люлин) бяха изчистени до асфалт, така че ДА определено съм доволна от почистването на София.

В този час улиците бяха добре, не благодарение на почистването, а благодарение на времето, което се затопли  и снега започна да се топи. Което между другото са очаквали и от общината, затова предизвикаха този хоас.

# 244
  • София
Докато валеше сняг положението беше бедствено, както навсякъде по света - вчера даваха по новините кадри от Франция, Германия и т.н. - задръстени пътища, магистрали, колони от коли, катастрофи - зимна обстановка на пътя.

Глупости!

В 16:30 бул. Цар Борис ІІІ и Околовръстното (посока Горнобански път - Люлин) бяха изчистени до асфалт, така че ДА определено съм доволна от почистването на София.

В този час улиците бяха добре, не благодарение на почистването, а благодарение на времето, което се затопли  и снега започна да се топи. Което между другото са очаквали и от общината, затова предизвикаха този хоас.

Не съм била, гледам новини, но не се сетих, че всъщност са били монтаж, добре, че си ти да ми отвориш очите. Не обсъждам положението на пътищата в зимни условия, а обстановката на пътя при обилен снеговалеж, трудно ли ти е да направиш разликата? В този час температурата беше около и под нулата, не ми се вярва това "затопляне" да стопи за два часа толкова сняг.

# 245
  • София

О, я слезте на земята, моля ви, с тези "обилно- снеговалежни" условия!
Как пък тъй се случи, че новините бяха изпълнени със статистиката на КАТ и Пирогов, но се наблюдаваше подозрителна липса на бедствени репортажи от Софийското Летище?
За да се осъществяват излитания и/или кацания на гражданска авиация, прочее, е задължително пистата да е изчистена до настилка през цялото време на експлоатация.
И в допълнение - полетите при обилен снеговалеж се прекратяват, независимо от състоянието на пистата.
Как пък пропуснахме информацията за затвореното летище?  newsm78
И дали няма нещо общо с това, че когато се затвори летището, се дължат неустойки на авиокомпаниите - а те пък - на пътниците си - а когато леля Пена се претрепе поради непочистени улици, това си е неин проблем, както мило обясни премиерът ни. Когато Иван катастрофира, понеже шофира по ледена площадка и си потроши колата, това си е негов проблем - да си е сключил каско, изобщо - Общината тези проблеми не я интересуват, за тях да плащат си се грижат гражданите...

А за един и същи град си говорим, да не помислите, че летището на София се намира, примерно, в Африка - няма такова нещо!

# 246
Прави ми впечатление, че някои хора всичко обръщат в политика. А за мен е манталитет български. На българина все някой му е виновен. Все някой трябва да му вдигне гащите и избърше зад...а. Колко хора се съобразиха с времето и решиха да ползват градския транспорт. Колко хора излезнаха да почистят пред блока си, магазина, фирмата където работят. Да не говорим, че и почистващите фирми са български - там работят българи, Андрешковци. Защо тракториста да не си спести някой литър нафта, колите сами ще си направят път? Това ни е проблемът според мен. А който и да е кмет, докато не си сменим чипа, няма да се оправим.

# 247
Аз съм от тези, които тръгнаха с колата...защото когато тръгнах едва превалваше....хората тръгват за работа да те светна само в диапазона 6.30-8.30.Тези, които са тръгнали около 7.00, а това е Масата, не са и сънували какво го чака.И пак за твое сведение, много от същите тези, работещи хора, оставиха колите си пред офисите, за да се приберат.Ама все  гЪзове и Бърсане и прочее тъпотии обичате да хвърляте.Факт е, че ситуацията е за гняв народен и няма общо с андрешковски манталитет.А на други места, когато хората смятат някой за виновен-наказват го, тук драмата е, че само мрънкаме...не наказахме за 20 години никой... Wink

# 248
Живяла съм за кратко в Родопите и знам как зимата чистят снега, знам и поведението на шофьорите там при почистване. Отдавна живея в Тракия, в район където рядко пада сняг и рядко се задържа. Поведението и на почистващите фирми и на шофьорите е възмутително за мен. А за София не ми се говори. Всичко там за мен е под всякаква критика. И най-много сякаш пречи излишното самочувствие или по скоро комплексите на повечето "набедени софиянци". Лично мнение. Извинявам се, ако съм обидила някого.

# 249
  • Абсурдистан
Колко хора се съобразиха с времето и решиха да ползват градския транспорт.

О, я стига.
Какво си седнала да обиждаш хората.
Ако ги нямаше тези хора, които плащат на общината може би по-добре щеше да бъде. Щото като завали сняг ще знаят, че не са си платили и никого не чакат.
И няма какво да питаш кой взе транспорт. Майка ми взе транспорт. И добре, че моята кола се оказа на 15 мин по-напред в задръстването, та тя се премести и седяхме на топло и проветриво. Освен това седнала. А малко след това и рейсът аварира, та се наложи да изсипе пътниците.
А знаеш ли колко рейсове аварираха, а как бяха набутани пътниците в тях, а?А!
Добре, че част от хората тръгнаха с колите си щото иначе трябваше да са на покрива на автобуса.
И докога на управляващите все хората са им виновни.

От общината до последно се надяваха, че снеговалежът ще е кратък и ще започне да се топи, а те ще си спестят някой лев.
И чак когато видяха, че със своето бездействие предизвикаха неимоверен хаос, чак тогава тръгнаха да правят нещо. Ама късно чадо.

Щото  тази зима я изкараха на куц крак. Изобщо не беше зима, нито имаше обилни снеговалежи. Знаеш ли какво е обилен снеговалеж - да не можеш да видиш съседната сграда, която е на 20 метра. Дано не дойде наистина обилен снеговалеж, че при тази организация и без хляб ще останем, и без бърза помощ.

Прави ми впечатление, че някои хора всичко обръщат в политика. А за мен е манталитет български.
Какво ти прави впечатление не знам и не ме интересува. запази си го за себе си, щото си тотално объркана.
Почистването на улиците на столицата на дадена държава е точно политика.
А ти можеш да го мислиш и за бране на кисели краставички - това си е твоя работа.

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 19:15 от Гери

# 250
Още веднъж се извинявам на обидените от мен. Не съм искала да засегна никого и споделям това, което съм видяла в живота си. А то не е никак малко. Затова твърдя,че проблемите идват и от нашия манталитет. Все пак и управляващите са българи, и фирмите за почистване са ни български и потърпевшите от падналия сняг са българи. И когато всеки дуе перки пред други, следствието е налице. Трябва да отстраним причината, а не да лекуваме следствието.

# 251
Да доволна съм.

# 252
И аз съм доволна, днес нямаше никакъв сняг, не мога да разбера от какво сте недоволни, ама ха

# 253
Още веднъж се извинявам на обидените от мен. Не съм искала да засегна никого и споделям това, което съм видяла в живота си. А то не е никак малко. Затова твърдя,че проблемите идват и от нашия манталитет. Все пак и управляващите са българи, и фирмите за почистване са ни български и потърпевшите от падналия сняг са българи. И когато всеки дуе перки пред други, следствието е налице. Трябва да отстраним причината, а не да лекуваме следствието.

Причината е политика....
Политика е и изграждането на адекватна инфраструктура за нарастващото население на столицата така, щотот гражданята да зарежат сами колите лични.Няма как да упрекнеш Пенка от Долно Нанадолнище с колата и.Дошла е за по-добър живот тук, а не да виси по 50 минути на спирки и да чака несъществуващото метро.Политика....Да не говорим кой закъса в снега-точно скгт, а не личния автомобил... Laughing
Ето, аз днес съм недоволна отново от чистачите и глобяващите-сиреч от провежданата политика.Всичко е лайна и кал.И тук колите на гражданята нямат общо.
Не само ти си видяла.И аз например, също съм видяла.Как може и как е въпрос на политика...

# 254
За мен политика е когато трябва да направиш избор - например каква да бъде здравната система, да се построи или не АЕЦ Белене, колко да бъдат парите за детски надбавки и т.н. Но вали сняг и улиците трябва да бъдат почистени. Няма алтернатива, просто някой трябва да свърши работата. Сини, зелени, червени политици на власт - все тая, улиците трябва да са чисти. Има договор със фирма и тя трябва да си свърши работата. И пак да се повторя - тя е от български работници. И понеже не искам повече да споря или да се обяснявам ще уточня - аз съм човек, който е свикнал да търси вината най-напред у себе си за всичко и да видя гредата в собственото си око. Затова и проумях що за манталитет сме като нация. И вече хич не вярвам на хора като Марко Семов /бог да го прости/ каква велика нация сме, а колко лоши са ни политиците. Щото с тия политици сме замесени от едно и също тесто.

Общи условия

Активация на акаунт