Живеем ли ние българите според чергата си?

• 13 219
  • 211
  •   1
Отговори
# 15
  • с/у ОколоМръсТното
ние и да живеем и да не живеем според чергата си, все тая...
Важното е, че онези от през окена не живеят и сега всички сме кризисни  Crazy

# 16
  • somewhere over the rainbow

Важното е, че онези от през окена не живеят и сега всички сме кризисни  Crazy
Crossing Arms

# 17
 Изобщо не ми пука кой живее и кой не според чергата си, това не е мой проблем. Аз гледам само себе си.

# 18
Да, ние живеем!Другите не ме интересуват дали ще имат плодове и зеленчуци на масата или ще пафкат.Жално ми е само за дечицата на такива безотговорни човечета.Нямат 20лв. за книга или учебник, ама за цигари има ooooh!

# 19
  • София
Всеки живее според разбиранията, приоритетите и ценностната си система. Коя съм аз, та да определям правилно или не е това?

# 20
Всеки си опъва крака донякъде извън чергата си- някои дават бакшиши, повече от колкото е разумно, други си купуват скъпи телефони, нотбуци и пр. Аз пък последно пръснах едни луди пари за парцалки...

Грозно е вече, когато телефона за хилядарка се слага на масата като икона, нотбука се вади в заведение и той за камуфлаж и прочае изцепки. Не грозно, ами безумно е пък да изплащаш неща за хиляди, а да лишаваш децата си от елементарни неща.

Казвала съм и друг път. Имах един доста неприятен шеф чужденец, който каза: какво увеличение на заплатите искате, 2/3 от вас имат телефон по- хубав от моя?

# 21
Според мен, като цяло не живеем според чергата си! Все харчим за изгъзици, така да се каже, а не само за необходимите неща.

# 22
  • София
Аз не гледам на другите в паницата. За семейството си мога да кажа, че живеем според чергата си. Имаме си всичко необходимо, без да изпадаме в крайности. Давам доста пари покрай детето - за хубава храна, играчки и дрехи. Доста спорим по този въпрос с мъжа ми, но пък и не му искам позволението;-)

# 23
  • Linz
"Проявяването на ненужна показност" е характерно за хората с по-скромен бюджет и е един вид избиване на комплекси. По-тъпото е, че всички ние живеем в консуматорско общество и се зариваме с купища ненужни вещи. Ежедневно купуваме неща, които не са ни належащи, без въобще да си даваме сметка какво всъщност правим... купуваме си удобство, удоволствие, самочувствие, но на каква цена?!

# 24
  • София /Абсурдистан
"Проявяването на ненужна показност" е характерно за хората с по-скромен бюджет и е един вид избиване на комплекси.
Много вярно  Peace

# 25
  • Варна
"Проявяването на ненужна показност" е характерно за хората с по-скромен бюджет и е един вид избиване на комплекси.
Много вярно  Peace
+1.
Забелязвам, че колкото по-скромни доходи има един човек, толкова повече се изхвърля в разходите си - несъразмерно големи бакшиши; празнуване на РД в лъскави заведения /като гостите са под постоянен наздор какво поръчват/; мерцедес, паркиран пред панелния блок....

# 26
Какво всъщност е живеене според чергата?

А. Колкото печелиш, толкова харчиш?
Б. Печелиш, харчиш и ти остава нещо за банковата сметка?

# 27
  • Варна

И двата варианта.

Да не е живееш според чергата си е да се опитваш да имаш стандарт на живот, какъвто не можеш да си позволиш.

П.С. И аз искам да живея в Сен-Жермен и да пазарувам на Пето Авеню и Avenue Montaigne, ама...

# 28

И двата варианта.

Ако приемем, че е така- аз и всички мои близки и приятели живеем според чергата си.  bg

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 00:14 от Лили - Лу

# 29
Да живее човек според чергата си за мен е да може да си покрива разходите (по дома, лични, за децата, което включва и опция за кредит/лизинг). А как ще ги разпределя по пера, това си е негова работа.

... мерцедес, паркиран пред панелния блок....

Някои хора робуват на марки коли, други на вид строителства и квартали  Laughing същото се отнася и за скъпите телефони и т.н.
Просто дават парите си за нещо, което е важно за тях, а на нас ни се вижда изхвърляне. Щом могат да си го купят, значи е според чергата им.
Аз съм толкова практичен човек, че почти всички неща ми се виждат излишни, но не съдя другите, всеки си преценява Peace

Общи условия

Активация на акаунт