Живеем ли ние българите според чергата си?

• 13 264
  • 211
  •   1
Отговори
# 75
Другото не знам за какво го е изхарчил,и пак върнал,но му оставаше една вноска да си покрие и взе че си купи лаптоп и не упя да си ги покрие!

Това вече ми се струва в сферата на фантастиката. Всички обичаме легенди, но това тука даже не звучи убедително. Остава ти 1 последна вноска по кредита( тоест ти години наред си изплащал  и си бил коректен) и понеже я забавяш ( не коментирам неразумната покупка) банката ти взема жилището. Не съм чувала за подобна банкова политика, това ще да е нещо ново. Предполагам че истината е доста по-различна, но най-вероятно вашия познат предпочита така да представи нещата. Нищо лично, не се заяждам, но това е невероятно.

# 76
Другото не знам за какво го е изхарчил,и пак върнал,но му оставаше една вноска да си покрие и взе че си купи лаптоп и не упя да си ги покрие!

Това вече ми се струва в сферата на фантастиката. Всички обичаме легенди, но това тука даже не звучи убедително. Остава ти 1 последна вноска по кредита( тоест ти години наред си изплащал  и си бил коректен) и понеже я забавяш ( не коментирам неразумната покупка) банката ти взема жилището. Не съм чувала за подобна банкова политика, това ще да е нещо ново. Предполагам че истината е доста по-различна, но най-вероятно вашия познат предпочита така да представи нещата. Нищо лично, не се заяждам, но това е невероятно.
Май не разбирате за какво говоря въобще!теглил е ипотечен кредит който е изплащал на вноски за 2 години,но точно преди да си изплати последната вноска е решил,че му е нужен лаптоп и го е взел,но след 2 месеца в които е нямал постоянна работа и не си е плащал ипотечният кредит ,са му пуснали писъмце за освобождаване на собствеността!Та,човек с непостоянни доходи или с по-ниска заплата не би трябвало да се нагърбва с подобни изпълнения!Но,наблюденията сочат ,че  не е точно така!
Не живеем според чергата си!Това беше въпроса!

# 77
Хм, любопитството ме убива... Как така българин без постоянни доходи и качествена работа си купува жилище в Лондон? Където цените са космически? Моля, ако знаеш тайната, сподели, дори ще си платя ако кажеш Wink. Такава информация е много ценна Laughing.

# 78
Хм, любопитството ме убива... Как така българин без постоянни доходи и качествена работа си купува жилище в Лондон? Където цените са космически? Моля, ако знаеш тайната, сподели, дори ще си платя ако кажеш Wink. Такава информация е много ценна Laughing.
Само измествате темата ! И топлата вода няма да я открием сега!Има ипотеки ако не сте чували!И цените и тук са космически!

# 79
Май не разбирате за какво говоря въобще!теглил е ипотечен кредит който е изплащал на вноски за 2 години,но точно преди да си изплати последната вноска е решил,че му е нужен лаптоп и го е взел,но след 2 месеца в които е нямал постоянна работа и не си е плащал ипотечният кредит ,са му пуснали писъмце за освобождаване на собствеността!Та,човек с непостоянни доходи или с по-ниска заплата не би трябвало да се нагърбва с подобни изпълнения!Но,наблюденията сочат ,че  не е точно така!

Това са градски легенди, всеки, който има поне малка представа от кредити е наясно, че за забавяне на вноска с 2 месеца, при това последна!!! никой няма да му пусне писъмце за освобождаване и т.н., най-малкото ще се свържат лично с него и ще търсят начин.

# 80
И на мен ми става все по-интересна историята с ипотечния за 2 години, лаптопа и неразумния чиляк...

Не мисля, че българите се изхвърлят повече от който и да е друг народ по отношение на покупките.
Моя позната-англичанка, са затънали с 1 милион лични дългове. Тя е козметичка, съпругът й предприемач.
Отделно имат още 1 милион задължения на неговата фирма..
Друга пък тръгна да прави по 12 подаръка за Коледа на 5-те си деца. Работи като продавачка.
Могли-харчили!

Мноооого мразя да ми правят сметка на парите,които си изкарвам сама
и начина по който живея, щом не преча на другите, на кого му пука?!

# 81
Май не разбирате за какво говоря въобще!теглил е ипотечен кредит който е изплащал на вноски за 2 години,но точно преди да си изплати последната вноска е решил,че му е нужен лаптоп и го е взел,но след 2 месеца в които е нямал постоянна работа и не си е плащал ипотечният кредит ,са му пуснали писъмце за освобождаване на собствеността!Та,човек с непостоянни доходи или с по-ниска заплата не би трябвало да се нагърбва с подобни изпълнения!Но,наблюденията сочат ,че  не е точно така!

Това са градски легенди, всеки, който има поне малка представа от кредити е наясно, че за забавяне на вноска с 2 месеца, при това последна!!! никой няма да му пусне писъмце за освобождаване и т.н., най-малкото ще се свържат лично с него и ще търсят начин.

Анджък, и аз това казвам, ама като се изкаже непрофесионалист кат мен никой не му обръща внимание.

# 82
Тази девойка много се оплете. Не е свикнала да гради сценарии явно, ние тук я водим с много обиколки само от четенето в ДиС.

# 83
Тази девойка много се оплете. Не е свикнала да гради сценарии явно, ние тук я водим с много обиколки само от четенето в ДиС.
Хм...девойката се оплете ,защото се занимава изобщо да ви пише!То е ясно,че въпоса е че живеем извън възможностите си !А точно 2 вноски нвеиплатени са необходими да те изритат от жилището ти!Ако ли пък вие повече знете ,защо не го попитате защо живее унас  със семейството си и няма жилище!Много жалко че му изтукнах проблема ,нямах право ,но исках само тезата си да подкрепя!Който разбрал Simple Smile,който не разбрал:)!

# 84
Ъ, вноските станаха 2 newsm78

Прочети един произволен договор за кредит.

# 85
  • София
В Англия не знам как е, ама в България изритването не е така просто и бързо.А не допускаш ли, че той може да прикрива истината и вноските да са 22  Rolling Eyes

# 86
... А не допускаш ли, че той може да прикрива истината и вноските да са 22  Rolling Eyes

Ахам Laughing

# 87
Или ти не казваш истината, или той те мотае.

# 88
Защо изобщо се връзвате на подобни глупости  Laughing?
Ориентировъчната месечна вноска по моргейджа ще е в порядъка на 700 - 1200 паунда. Ако човек има достатъчно добър кредитен рейтинг, то само от кредитните си карти може да погасява вноските за половин година напред.
Има си специален емърджънси лоун, с банката могат да се преговорят и други условия...
И колко струва един лап топ? 1000, 2000 ?

# 89
Или ти не казваш истината, или той те мотае.
Дано да не е второто,защото за това  аз което казвам съм сигурна!Няма да е приятно!
Няма да ги оставим н а улицата за празниците!весели такива и на Вас!

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 19:07 от tanyatais

Общи условия

Активация на акаунт