Аз днес импулсивно замесих още половин доза меденки на Джема, защото вече украсените ми се сториха малко...Днешните ще оставя чисти, само така, затова разточих по-дебело и пекох много внимателно, за да не се препекат. Станаха страхотни и домашните вече ги нападнаха
Тези дни хващам и Бонбоните Трюфел...
Относно тестото за меденките на Джема мога да кажа, че вече го правя за 5-ти път и първия път слагах брашно докато спре да лепне...но то така и не спира, заради меда. Даже докато разточвам пак лепне...Решението ми, за да се получат все пак меки сладки е:
- първо, слагам брашно докато се оформи на топка и след кратковременно месене не лепне...Лепне ако се поомачка повечко
- второ, разточвам м/у листове хартия за печене...така става лесно, равномерно и не лепне навсякъде
- разточвам с дебелина поне половин пръст
- режа с формички направо в/у хартията и премествам за печене в тавата
- пека около 7-8мин. на 170'С с вентилатор само докато крайчетата започнат да потъмняват леко
Ами, това е от мен...дано да съм била полезна на някого, защото меденките наистина си заслужават
Addicted, момичетата неколкократно писаха, че това става със слагане на резенче ябълка в кутията с меденките...сменя се всеки ден и гледаш да не се допира до самите меденки, за да не разтопи глазурата