Коледа идва! - 4

  • 59 067
  • 565
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 440
Хайде и аз в новата ни тема...Много настроение има тук Joy

Аз днес импулсивно замесих още половин доза меденки на Джема, защото вече украсените ми се сториха малко...Днешните ще оставя чисти, само така, затова разточих по-дебело и пекох много внимателно, за да не се препекат. Станаха страхотни и домашните вече ги нападнаха Grinning

Тези дни хващам и Бонбоните Трюфел...

Относно тестото за меденките на Джема мога да кажа, че вече го правя за 5-ти път и първия път слагах брашно докато спре да лепне...но то така и не спира, заради меда. Даже докато разточвам пак лепне...Решението ми, за да се получат все пак меки сладки е:
- първо, слагам брашно докато се оформи на топка и след кратковременно месене не лепне...Лепне ако се поомачка повечко
- второ, разточвам м/у листове хартия за печене...така става лесно, равномерно и не лепне навсякъде
- разточвам с дебелина поне половин пръст
- режа с формички направо в/у хартията и премествам за печене в тавата
- пека около 7-8мин. на 170'С с вентилатор само докато крайчетата започнат да потъмняват леко

Ами, това е от мен...дано да съм била полезна на някого, защото меденките наистина си заслужават Hug

Addicted, момичетата неколкократно писаха, че това става със слагане на резенче ябълка в кутията с  меденките...сменя се всеки ден и гледаш да не се допира до самите меденки, за да не разтопи глазурата  Peace

# 16
# 17
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
delicate  благодаря за рецептата за соленките,изглеждат страхотно,утре ще ги направя,даже направо 2 дози,защото ми се струва,че няма да останат до Коледа. Mr. Green

# 18
  • Мнения: 1 461
SZA благодаря за новата тема

# 19
  • Viena
  • Мнения: 3 581
запис  chef

# 20
  • Сливен
  • Мнения: 116
Хайде  и от мен едно записче то кога стана 4 тема за съжаление мойте сладури ми изяли всичките ванилени кравайчета та даже и не можах да ги снимам  качам кутийте на високо ,че току виж до коледа ми направили друга изненада снимки на другите сладки нещица  ще пусна утре остава ми само тортата да направя и приключвам със сладките

# 21
  • Мнения: 1 122
Най-сетне успях да кача снимките.
Това са всичките Меденки

украсени с белтъчна глазура

с белтъчна глазура, шрифтовете от Метро и фондан

всички сладки

Доволна съм от резултата. Още снимки ТУК Остава ми само Новогодишната торта. Grinning

# 22
  • Мнения: 3 379
Valesa, да, добре е първо да оставиш марципана да стигне стайна температура, защото иначе няма да можеш да го размесиш. Другият вариант, за да стане по-бързо, е да го месиш с ръца докато поомекне... А ти защо го държиш в хладилника? Аз го държа в шкафа.

Silvi, не би трябвало да има различни видове марципан за покритие и за други неща - марципанът си е марципан, според мен става.

Стаси, страхотни меденки. Как имаш време и нерви да ги украсиш всичките, не знам. Аз тази година направих доста видове, но с украсата нещо нямам вдъхновение... Но има още малко време да ми дойде Simple Smile

# 23
  • Мнения: 1 269
SZA, благодаря ти!  Hug

# 24
  • Мнения: 1 122
SZA Hug В началото като ги гледах всичките нервите ме хващаха, но децата ми помогнаха, а и не ходя на работа иначе не бих се захванала с толкова сладки. Wink

# 25
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ехее, Narina, дала си най-подробно обяснение за меденките. Точно така процедирам и аз, с тази рализка, че ги точа само на 1 хартия, отгоре не слагам друга, ръся с брашно и направо с точилката. Меденките наистина са чудни, могат да се направят на топчетаи да се слепят с мармалад- също са коледни, защото имитират орехчета. Аз така направих с половин доза, но за снимка не остана- ометоха се незабавно.

А ето ги и моите меденки:
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16485798
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16485799
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16485801
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16485802

А от малка част от тестото направих свещници за подаръчета, но ги намазах със сместта, която Наталина е дала в рецептата на меденките на Джули:
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16485823
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16485826

Това са другите сладки (без меденките), асорти:



Остава ми да довърша коледната сцена (нещо къщичката ми се разпада, защото омекна, трябваше да я слепя веднага след изпичането). Ще я моря, докато стане и ще пусна снимка.

# 26
  • Мнения: 2 381
Подготвям се да правя линцеровите сладки на Наталина. Бихте ли ми казали колко горе -долу е 200 гр. пудра захар измерена в чаши или с.л. и в рецептата пише да се пресее брашното и захарта. Да разбрирам ли, че обикновената захар се смесва с пудрата и те заедно се смесват с брашното?

# 27
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Niki1, а къде в рецептата видя обикновена захар? В маслените теста (линзер тесто) не се слага кристална захар, защото не успява да се разтопи и не придава финост на тестото.
Колкото до това колко е 200 гр пудра, не мога да ти кажа. В момента нямам, за да измеря- използвах я тази вечер за глазура на меденките.

# 28
  • Мнения: 2 381
Джемма  Embarassed къде съм чела не знам. Ако някой все пак ми каже колко пудра захар да сложа ще съм му мн. благодарна   bouquet

# 29
  • Мнения: 18
SZA, благодаря за отговора, не е този точно линка, но и той ще свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт