Коледа идва! - 4

  • 60 290
  • 565
  •   1
Отговори
# 30
  • Сливен
  • Мнения: 116
Да попитам как съхранявате бонбоните рафаело мойте са в пластмасова кутия в хладилника

# 31
  • Мнения: 2 381
Да попитам как съхранявате бонбоните рафаело мойте са в пластмасова кутия в хладилника

директно в кристалната купа, в която ги сервирах  Laughing  мисля, че си ок Simple Smile

# 32
  • Мнения: 23
може ли да ми кажете каква е точната рецепта за бонбоните Рафаело че сега не ми се тарси назад вав темата.Ще сам ви много благодарна

# 33
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Джемма  Embarassed къде съм чела не знам. Ако някой все пак ми каже колко пудра захар да сложа ще съм му мн. благодарна   bouquet

Това, което мога да кажа, но не знам колко ще ти свърши работа е, че имам едни купи за супа, в тях меря с електронно кантарче 200 гр пудра и тя заема половината от купата долу-горе.
А сега се сещам, че на 250 гр масло трябва да е 1 ч.ч пудра захар.

# 34
  • Мнения: 411
Вече четвърта част!
Чувствам се изгубена в сладките.
Четейки и гледайки красотите, които сте натворили, у мен се породи желание да поизтупам от прахта рецептурниците.
С малката домашна помощница направихме
един Агнеас, малко е по-хрупкав от нормалното, но пък е вкусен

една партида Linzer Kipferl


една партида Pfefferkuchen

И една партида трюфели от бял шоколад с мента

В момента се боря с една коледна къщичка, ако не се разпадне или ако дъщеря ми не я нападна живот и здраве утре ще е готова и ще я снимам и нея

# 35
  • Сливен
  • Мнения: 116
Заповядай Бонбони Рафаело   по рецепта на гелева

   Сложих около 250-300 гр. подсладено кондензирано мляко, 100-150 гр. кокосови стърготини, половин бял шоколад LZ, капнах малко течна ванилия и сложих 40- 50 гр. масло. Бърках всичко това в един тефлонов тиган, за да не загори, след около 10-15 минути приблизително/не съм засичала/ сместа започна да се сгъстява. Като се мине с дървената лъжица, трябва да остава пътечка и да не се събира лесно сместа. Оставих тигана настрани да поизстине, след това сложих сместа в хладилника. Като изстина и се повтвърди, с ръце оформих топчета, сложих по едно лешниче вътре и ги овалях в кокос. Отново се слагат в хладилника и след няколко часа са готови за папкане. 
Мнооого са вкусни и лесни за приготвяне.

# 36
  • Мнения: 427
Момичета и аз влизам с въпросче относно глазурите Rolling EyesМисля да украсявам меденките с глазурата без белтъци ,ама като прочетох рецептата се зачудих 1 ч.л.прясно мляко не е ли малко за 1ч.ч. пудра захар? newsm78Утре ще ги захващам моите украси,че до сега чаках меденките да омекнат Laughing

Оппа, те били 2, както пише в оригиналната рецепта, поправих го, извинявам се!
По принцип ключът е в постепенното добавяне на пудрата захар и бъркане до пълното разтваряне на всяка добавена порция. Аз първия път нямах търпение да сложа цялата захар, в резултат глазурата ставаше за мазане (синьото в/у сладките в линка), но не и за очертаване, беше прекалено течна. Успех и да споделиш резултата!
Радвам се,че попитах!Благодаря ти за уточнението,иначе утре щях пак да се питам как съм успяла всичко да прецакам LaughingЕ то не ,че и с точна рецепта няма да успея LaughingЩе споделя непремено,дано да имам с какво да се хваля Wink
Пепи ,ако ги докарам моите украси ,като твоите меденки ще черпя  bouquet

# 37
  • Мнения: 2 381
Благодаря Джемма   bouquet

# 38
  • Мнения: 952
Страхотни сте!!! Не зная откъде намирате сили и енергия за толкова много кулинарни подвизи. Убедена съм, че вашите близки и приятели ще имат незабравима Коледа и дълго ще помнят сладките изкушения.
Въпреки, че напоследък нямам никакво време не устоях и се включих и тази година в приготвянето на сладки. В хладилника тази вечер ще почива тестото за ванилените рохлички и шоколадовия трюфел.
Имам обаче едно питане. Реших да използвам белтъците за райските кокоски. Миналата година ги правих и знам, че са страхотни. Забравила съм обаче какво трябваше да е кондензираното мляко - подсладено или не.  newsm78
Ако някой има спомен, моля да ми помогне.  Hug
Лека вечер и утре успех в приготвянето на изненадите за Коледа  Wink

# 39
  • Мнения: 239
Здравейте, момичета! Аз тази вечер правих шоколадовите звезди с капучино. Имам въпросче- как ги съхранявате?

# 40
  • София
  • Мнения: 2 102
Здравейте, момичета! Аз тази вечер правих шоколадовите звезди с капучино. Имам въпросче- как ги съхранявате?
-Мойте отлежават в една картонена кутия на терасата ,увити в едно поларено одеалце и после в един плик Embarassed,но не съм ги слепвала още PeaceСмятам два дни преди коледа да ги слепя с марципана

# 41
  • Мнения: 512
Здравейте, момичета. Такива невероятни красоти показвате, че и аз се престраших и вчера с децата цял ден месим, печем и украсяваме коледни сладки.
Това са част от украсените меденки:


Това са шоколадовите звезди с капучино
медени топчета слепени с мармалад
топчета от тестото за сладък салам
Да ви попитам - при печенето шоколадовите звездички ми се поразляха и станаха една идея по-големи от формичките които изрязах после от марципана. Не се получиха много добре погледнати отстрани. Някакви идеи къде сгреших?

# 42
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
здравейте и от мен в новата тема
аз направих меденките на Джули и ванилените кравайчета, във вторник мисля да спретна и линцеровите сладки и май до тук ще съм

# 43
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
SZA, благодаря за отговора, не е този точно линка, но и той ще свърши работа.

Мила, влез в темата за сладки неща от миналата година. Там има няколко линка за шаблони за къщички. Или напиши в гугъл: Gingerbread house pattern
Аз доста изоставам с работата. Имам доза и половина меденки и 2 къщички.... ама пусто като правя и за една клиентка... а и торта имам за утре. А вчера и денс съм продавач на коледният благотворителен базар в Пловдив

# 44

Общи условия

Активация на акаунт