Коледа идва! - 4

• 60 243
  • 565
  •   1
Отговори
# 435
И аз искам такава тортичкааааааааа! Снежният човек е като истински! Hug

# 436
Дикси, направо си е професионална тортата!

# 437

Предполагам идеята е за богата трапеза Rolling Eyes.

# 438
Благодаря ви, за похвалите  Grinning
Обаче съм голямо ку-ку  Mr. Green Вместо да отрежа горе главата, аз отразях шапката, чак след това се сетих doh

# 439
Дина мерси  bouquet.Хич не съм видяла, че си в Бахрейн hahaha до там не мога да стигна Shocked
На въпроса кои сладки са се харесали - Петя ние правихме тази година само Ванилените кравайчета и Трюфел сладките.Ванилените в къщи са тотален хит.На мен ми се ядяха Трюфелните и много ги харесах.Сега Рохлите свършиха и всеки взема от моите Трюфелки #Cussing out да лапа hahaha
За нова Година направих Медовика за 1 час на Селма и баклава ще има от мама.Та това ще ни е сладкото Heart Eyes
Дикси тортата ти е  Peace

# 440
Това за свинското го научих и аз преди няколко години от един богаташ   Laughing  И от тогава винаги има свинско на масата. А отделно си знам, че прасето е символ на пари в някои източни държави.

# 441
  • София
Хах! Не знаех тази символика на свинското, но у нас все свинско ядем на Нова Година. Аз знам пък, че по- добре да  не се сервира животно, което тича бързо или лети- заек, пиле, за да не ти избяга така бързо късмета през Новата година.

# 442
Хах! Не знаех тази символика на свинското, но у нас все свинско ядем на Нова Година. Аз знам пък, че по- добре да  не се сервира животно, което тича бързо или лети- заек, пиле, за да не ти избяга така бързо късмета през Новата година.

Смейте се, но бях решила основното в новогодишната нощ да е с пилешко, обаче като прочетох тук, че късмета и парите може да отлетят, днес купих свинско  Laughing

# 443
  Момичета за първи път в живота си правих сладки!Направих линцерите на Наталина и станаха!Много съм доволна от себе си!Благодаря за прекрасната рецепта!  bouquet Следват тези дни и ванилените кравайчета Laughing

Разгледах прекрасните сладки които сте направили и имам въпроси относно украсата на сладките/бисквитите/.
До колкото разбрах се прави с пош, така ли е?
И самите цветове се правят със сладкарски бои, прочетох че ги има в Метро...но не ми е ясно как се прави самата смес в която се слага боята.Може ли да ми разясните?
Прегледах Тортената библиотека, от там подходящи ли са глазурите?

# 444
  • София
на нас така ни втръсна от Коледа насам все пилешко и свинско ядем, а и доста постно се събра и затова за Нова година сме на рибна вълна.  Wink Ще правя една моя любима салата с арпа и рулца от раци и задушено филе от сьомга.  Flutter

# 445
Крисси, глазурата е следната:

1 белтък от яйце
150-200гр двойно пресята пудра захар /според големината на яйцето/
няколко капки лимон
1/2 ванилия.
Най - добре е със сладкарски пош. Друг често използван метод е фунийка от хартия за печене - на мен не ми удобно с такава. Трето, което аз използвам - найлонов плик на който отрязвам малка дупчица в единият ъгъл, четвърто - спринцовка.
В Метро се продават сладкарски шрифтове с глазура в тубичка.
Сладкарски бои и др. продукти и украси, има в специализирани магазини, сещам се за кв. Редута, ул. "Кадемлия" №6

# 446
corset , много ти благодаря!

Сладкарски бои и др. продукти и украси, има в специализирани магазини, сещам се за кв. Редута, ул. "Кадемлия" №6

Къде стоят тези шрифтове в Метро?Аз съм от Пловдив и този квартал няма да ми помогне за съжаление, иначе прочетох къде има такива пособия в града ни.

# 447
...  Къде стоят тези шрифтове в Метро?Аз съм от Пловдив и този квартал няма да ми помогне за съжаление, иначе прочетох къде има такива пособия в града ни.

Не знам, на мен ми ги купиха. Дано някой от Пловдив се включи.

# 448
corset , много ти благодаря!

Къде стоят тези шрифтове в Метро?Аз съм от Пловдив и този квартал няма да ми помогне за съжаление, иначе прочетох къде има такива пособия в града ни.

В края на реда, където са подправките - сладкарски, готварски.

# 449
...  Къде стоят тези шрифтове в Метро?Аз съм от Пловдив и този квартал няма да ми помогне за съжаление, иначе прочетох къде има такива пособия в града ни.

Не знам, на мен ми ги купиха. Дано някой от Пловдив се включи.

В нашето Метро бяха при сладкарските неща, там където са есенциите, какаото, шоколадовите пръчици, сусама и подобни. Това така информативно, не знам дали навсякъде подредбата на стоките в Метро е идентична. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт