Коледа идва! - 4

• 60 279
  • 565
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Момичета здравете!
И аз искам да благодаря за рецептите ,които предоставихте и съветите,които ми дадохте ,за да се справя със сладките,които направих.Бонбоните Рафаело се харесаха на всички-браво Гелева PeaceМеденките също се харесаха и си ги хапваме,трюфелните бисквити ,ако ги правя другата година ще е 2 дена по-рано-послеса твърдички и не толкова вкусни.Ванилените кравайчета също сахаресвани от всички-без мъжа ми.Благодарение на идеите от Вас занесохме на всички роднини сладки опаковани в целофан и те се зарадваха много. Hug
За Нова година ще направя Капучиновите звезди.

# 421
  • София
dona_78

браво   bouquet страшен е!!!

# 422
dona_78

браво   bouquet страшен е!!!
благодаря Hug
за малко сина ми да го уцели с един портокал преди да го снимам, но добре че не му е точен мерника  Joy

# 423
  • София
dona_78 , много е хубав влака. Simple Smile

Момичета, дайте изпитана рецепта за баница с домашно точени кори. Аз май баклавата ще я позабавя, че още сладки има в нас, но мъжа ми иска баница. Има толкова много рецепти, че не мога да реша.

# 424
Момичета, едно малко позакъсняло Честита Коледа и от мен, но с много искрени пожелания за драве и много уют и доброта!

Аз за Нова Година ще правя торта Негърче по рецепта на майка ми, а от коледните сладки имам още малко, така че няма да правя повече. Със сигурност ще направя пак и Забравените сладки, защото са много лесни и вкусни, а имам белтъци от един сос Карбонара, който бърках онзи ден Simple Smile

Petia_tag, аз не правя домашни кори, но мога да ти дам лесна, бърза и много вкусна рецепта за баница с готови кори. За плънката разбъркваш 4 яйца, 1 кисело мляко (с 1 ч.л. сода), сирене (на вкус, ние обичаме с повечко и слагам може би към 300 гр), олио (около 1/2 - 2/3 чаена чаша). Намазваш тавата с масло. Редиш корите така - намачкваш една след друга две кори и с тях покриваш дъното (първата покрива половината тава, втората - другата половина), после поливаш хубаво от плънката, завърташ тавата на 180 градуса и пак мачкаш две кори последователно и покриваш с тях, пак плънка и така докато ти свършат корите и плънката. Последните кори заливаш с плънката и отгоре нарязваш на парчета половин пакетче масло (от малките) и надупчваш с клечка за зъби или вилица. Слагаш в незагрята фурна на 180-200 градуса (зависи от фурната). Аз пека без вентилатор като смъквам решетката на дъното на фурната.

# 425
За Новогодишната трапеза отново Ванилените рохлички Heart Eyes

# 426
# 427
МОМИЧЕТА ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИЛ. АЗ ЗА КОЛЕДА СЕ ИЗЛОЖИХ. РЕШИХ ДА ИЗПЕКА ЦЕЛИЯ ДЯДО КОЛЕДА И УЖАС-БЕШЕ ЗАЛЕПНАЛ ЗА ФОРМАТА. ФОРМАТА ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ МАЖЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО СЛЕД КАТО В СМЕСТА ИМА ДОСТА МАСЛО

# 428
Здравейте, показвам ви някои от моите коледни творения, провокирана от невероятните кулинарки тук  bouquet

На последната снимка съм използвала шаблон за кутийката, по даден линк от  едно момиче от форума, за което й благодаря!  bouquet

# 429
И аз няма да правя никакви сладкиши, въпреки, че ме сърбят ръцете, но всичко си седи.
Сега етърва ми пълни пуйка, мисля да мариновам и малко свинско, че нали било на пари и трябва да го има на трапезата  Money  Laughing   Иначе салатки и мезета. Така сме преяли, че не ни се мисли за ядене. Още дояждаме коледните гозби.

# 430
Преди малко завърших тортичката за утре  Crazy

Малко кофти се получи шапката към главата, но децата ще са предоволни  Laughing

# 431
Дикси,уникална е,браво Crazy

# 432
  • В сърцето на живота!
Дикси,тортичката ти е невероятна.

# 433
...мисля да мариновам и малко свинско, че нали било на пари и трябва да го има на трапезата ...

Уф, сега да търся пак свинско да купувам Rolling Eyes. Мислех да мина с едни пълнени чушки, че няма кой да яде, ама как да пропусна пържолите Thinking.

# 434
...мисля да мариновам и малко свинско, че нали било на пари и трябва да го има на трапезата ...

Уф, сега да търся пак свинско да купувам Rolling Eyes. Мислех да мина с едни пълнени чушки, че няма кой да яде, ама как да пропусна пържолите Thinking.
Това за свинското за сефте го чувам Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт