Коледа идва! - 4

  • 60 216
  • 565
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи, да те питам  каква боя използваш? Купих си в шишенце течна, имам и на прах, тази на прах да я разтварям ли с вода? А от Метро си взех марципан и за сега смятам с него да пробвам, защото нямам опит с моделиращите маси и за да не направя едно нищо.

Основно на прах, като я рареждам съвсем малко. С няколко капки за да стане гъста каша. Нанасям с четка, прегъвам фондана да закрие боята и омесвам. Ако много лепне ползвай натурално нишесте. Добавям първо малко боя, ако не ми е наситено още малко и така докато получа желаният цвят. За елхите правя конусчета, леко хващам върха и почвам да режа отдолу нагоре. За последната торта даже им сложих малко айсинг (от глазурата за меденките) да имитира сняг Wink

# 526
  • Мнения: 3 453
   Доро, Пепи много ви благодаря   bouquet

 А къде предлагат бои на прах в Пловдив?В склада в Тракия ли?

 

# 527
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
   Доро, Пепи много ви благодаря   bouquet

 А къде предлагат бои на прах в Пловдив?В склада в Тракия ли?

 

Не, в Тракия са течни. Има една друга фирма, но предлагат само големи разфасовки. Последният път едвам се навиха да ми продадат по 200гр синьо и зелено, а това е адски много. Добре че момичетата от тортената взеха от тях, та за мен да остане нормално количество.
Фирмата е Аркомерс.
ул. "Нестор Иванов"  №11
телефон.: 67 94 94

# 528
  • Мнения: 3 453
  Благодаря Пепи!Явно са само наедро..като за теб. Hug Ще си карам с течните Party

# 529
  • Мнения: 2 803
Основно на прах, като я рареждам съвсем малко. С няколко капки за да стане гъста каша. Нанасям с четка, прегъвам фондана да закрие боята и омесвам. Ако много лепне ползвай натурално нишесте. Добавям първо малко боя, ако не ми е наситено още малко и така докато получа желаният цвят. За елхите правя конусчета, леко хващам върха и почвам да режа отдолу нагоре. За последната торта даже им сложих малко айсинг (от глазурата за меденките) да имитира сняг Wink

Благодаря ти за отговора.  HugТези на прах ще ползвам. Като дете много съм си играла с пластелин и смятам, че ще се справя с оформянето, но ме притеснява оцветяването.

Криси, моите боички на прах са от тези боички за яйца и за сладкарски цели. С тях съм оцветявала на времето прасковки и черешки-дребни сладки. Тогава ставаше и сега пак тях си купих. Hug

# 530
  • Мнения: 57
Момичета, обещах ви снимки, но ще се позабавя още малко с тях. Съжалявам, но няма как.
Вчера не съм била тук и май ми се мярна Великденската тема-май са я върнали, ура Hug

# 531
  • Сливен
  • Мнения: 307
И аз да се вясна в тази темичка, черпих много идеи за празника от Вас, започнах с голям ентусиазъм, нооо ме тръшна упорит вирус и до там стигнах с ентусиазма, ето част от това което спретнах за Коледа и Нова Година.
 Френския сладкиш на Наталина с круши - парче и цял
Торта Гараш по видоизменена рецепта на Пеполина от Гответе с мен Мъфини с тиква и орехи на Танита Медена къщичка - и Новогодишната торта -
Коледната пита по рецепта на Пепика - и Новогодишната по същата рецепта Мъфини с портокал на Умбра - и Пълнените меденки на Мишел -
Ами това е, дано ви харесат и Вие да се пробвате с тези рецепти

# 532
  • Мнения: 1 798
Алана,напиши рецептата за торта Гараш  Heart Eyes

# 533
  • Сливен
  • Мнения: 307
Ето рецептата видоизменена както казах от тази на Пеполина от Гответе с мен, дано не се разсърди че и ползвам писанията Embarassed
Торта "ГАРАШ"


Белтъци- 8 бр. (на средни яйца, не бяха големи)
Захар(кристална)-200 гр.
Орехи-млени -280 гр.
Брашно - 50 гр. (сложих една голяма препълнена супена лъжица)

Крем "Гараш"
течна сладкарска сметана - 500 мл.
захар(кристална) - 80 гр.
шоколадов кувертюр - 400 гр.

Белтъците се разбиват, но не чак толкова, че да станат на сняг, защото в противен случай стават много трошливи. Прибавя се постепенно захарта, като разбиването продължава. Прибавят се и орехите и се разбърква с дървена лъжица съвсем малко, колкото да се обърка всичко. Сипва се и брашното и се обърква, но не с миксер съвсем леко. От тази смес се правят 5 платки (размер 24-25см) в тава с намазана хартия за печене. Платките се изпичат в предварително добре загрята фурна до 220 градуса (аз към 240 градуса ги правих, но всичко зависи от фурната Ви). Вадят се внимателно от тавата и се нареждат една върху друга.

Крем: Добре охладената сметана заедно със захарта се загрява на водна баня на котлона, но не до кипване.Изключва се котлона и към сметаната се прибавя раздробения шоколадов кувертюр, бърка се до разтварянето на шоколада. Оставя се да изстине крема, отнема 1-2 в зависимост от температурата на помещението. Аз го оставих на терасата и за час  беше стегнал, но го прехвърлих и в хладилника за още половин час да стегне още, става доста гъст ганаш.

Платките се слепват една по една с готовия вече крем. Отгоре, вече сглобената торта също се намазва с крема, заглажда се добре и се оставя в хладилника за 2-3 часа да се постегне. След това се изважда от хладилника и цялата торта се залива с разтопен на водна баня шоколадов кувертюр с малко олио за гланц. Отгоре на тортата в кръг се посипват оцветени в зелено обелени и нарязани на ситно бадеми (имах оцветен кокос и ползвах него).

 Рецептатата на Пеполина е тук http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1462.msg22702.html#msg22702.

# 534
  • Мнения: 1 798
Благодаря ти,мила  bouquet

# 535
  • Сливен
  • Мнения: 68
Алана, изобщо не се сърдя. Даже напротив - радвам се, че си помогнала докато аз се включа   bouquet

# 536
  • София
  • Мнения: 3 090
Алана, браво на теб! Достойно си се справила! И аз съм хвърлила око на мъфините на Умбра, но изчаквам да мине малко врме от коледната вакханалия  Mr. Green

# 537
  • Мнения: 9 785
Тая тема дали може да откара до другата Коледа hahaha?
Между другото днес си взех от Метро пак от шрифтовете за рисуване. Имат годност почти още две години, та не им пречи да си стоят в къщи Laughing.

# 538
  • София
  • Мнения: 1 622
Тази торта Гараш изглежда вкусна,но доста скъпичка май,но ще я пробвам.
Алана-много хубави неща си сътворила. Peace

# 539
  • Мнения: 57
Здравейте момичета!
Това са нещата които приготвих за празника. Дано ви харесат, а ако ли не на драго сърце ще чуя коментарите ви...

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 09:50 от Genoveff

Общи условия

Активация на акаунт