Коледа идва! - 4

  • 60 262
  • 565
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 461
labrex  за тази глазура само жълтъка ли се слага или цялото яйце

# 61
  • Мнения: 22 867
labrex  за тази глазура само жълтъка ли се слага или цялото яйце


Ако е за тази с какаото - цяло яйце.

# 62
  • Мнения: 305
Момичета, готовите украсени меденки има ли проблем да се съхраняват в пластмасова кутия? Съжалявам, ако вече е обсъждано, порових в темата, но не намерих нещо писано.
Aз всичко съхранявам в пластмасови кутии, защото имам само една метална. Всичко си е наред, няма проблем.

Нека, моля, да поговорим за постната питка за Бъдни вечер. Много ме вълнува. Искам тази година да я направя с мая, за да ми стане като погача. Някой има ли такъв опит?

Лабрекс, сега виждам, че си ми отговорила в питковата тема. Благодаря ти  Hug

# 63
  • Мнения: 22 867
Момичета, готовите украсени меденки има ли проблем да се съхраняват в пластмасова кутия? Съжалявам, ако вече е обсъждано, порових в темата, но не намерих нещо писано.
Aз всичко съхранявам в пластмасови кутии, защото имам само една метална. Всичко си е наред, няма проблем.

Нека, моля, да поговорим за постната питка за Бъдни вечер. Много ме вълнува. Искам тази година да я направя с мая, за да ми стане като погача. Някой има ли такъв опит?


Брлагодаря ти, ще ги слагам и аз в пластмасови!  bouquet Ако държиш на питка с мая, виж рецептата на Биляна. А ето и темата за питка за Бъдни вечер.

# 64
  • Мнения: 165
Здравейте  Simple Smile
Отчитам се с едни забравени сладки, а тестото за коледните маслени бисквити е в хладилника, като заспи дребната ще точа.
Май сложих малко повече масло и тестото ми е доста меко  Rolling Eyes Според вас дали ще има проблем с печенето, в смисъл дали ще се разлеят много?

# 65
  • София-Младост
  • Мнения: 24 066
момичета, надявам се утре вече да успея да направя меденките на Джули  Embarassed
имате ли идея как мога да ги "накарам" да омекнат по-бързо  newsm78
и АКК-то забравям да го поливам...  Rolling Eyes
Сложи парченца ябълка между тях.
За меки и вкусни меденки препоръчвам тази рецепта, като много важно е да не се препекат.

# 66
  • Сливен
  • Мнения: 116
ето и снимките:
жълъдчета с кокос,орехи ,шокол. и захарни пръчици http://naska75.snimka.bg/cooking/sladki-izku6enia.454755.16489793
калийки с фъстък  http://naska75.snimka.bg/cooking/sladki-izku6enia.454755.16489743
бонбони рафаело http://naska75.snimka.bg/cooking/sladki-izku6enia.454755.16489775 с направени от мен форми за бонбони http://naska75.snimka.bg/cooking/sladki-izku6enia.454755.16490042  защото така и не намерих по магазините   
меденките на джемма http://naska75.snimka.bg/cooking/sladki-izku6enia.454755.16489784
коледните бастунчета  http://naska75.snimka.bg/cooking/sladki-izku6enia.454755.16489808

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 13:22 от andjela 09

# 67
  • Мнения: 335
анджела, страхотни калии, как ги правиш, аз като почна и винаги ми залепват за тавата или ако не залепнат после се начупват, напукват, при сгъването, а ги вадя топли и ги сгъвам веднага

# 68
  • Мнения: 202
Момичета,за тестото за шоколадовите звездички с капучино пише,че се оставя да отлежи в хладилника 2 часа.Може ли да го оставя за цяла нощ,ако нямам време да ги пека веднага?
Току-що замесих тестото за меденки на Джули,получи се добре,да видим къде съм сбъркала... Laughing
Влизам да се редактирам,Анджела,направо наплюнчих компютъра като видях тия калии...Казвай рецепта.

# 69
  • Мнения: 850
apgrigorova , благодаря ти за отговора за шоколодовите трюфели от миналата тема !  Hug

# 70
  • Мнения: 549
Labrex   bouquet Значи за тази къщичка съм закъсняла,но...направих пак шаблони и сега отивам до магазина да пазарувам продукти и ще започвам трета къща Mr. Green Дано поне една да стане за пред хора.Нея ще мажа с тази смес вече.

А какво ти е на тази къщичка? Дори да се е разпаднала или нещо да се счупило, от стените имам предвид, можеш да залепиш с глазурата, пак да я "построиш", а после като украсяваш, ще маскираш счупеното.
Нищо и няма за сега Mr. Green здрава е,но ми се искаше за всеки случай още една да направя и която стане по добра да отиде в училището.Сместа с яйцето не ми стана,защото какаото беше пълен боклук-светло,светло ooooh! Сега се чудя дали да не пробвам да слепя със карамел newsm78 Някой слепвал ли е по този начин да казва докато не съм започнала Mr. Green

# 71
  • Мнения: 9 785
Момичета, ще правя сладки, които по рецепта искат амонячна и хлебна сода. Да, но аз имам само сода бикарбонат, което май е хлебната, а също имам и бакпулвер. И сега се чудя какъв набухвател да сложа. Помагайте, че ми е спешно.

# 72
  • Мнения: 22 867
Момичета, ще правя сладки, които по рецепта искат амонячна и хлебна сода. Да, но аз имам само сода бикарбонат, което май е хлебната, а също имам и бакпулвер. И сега се чудя какъв набухвател да сложа. Помагайте, че ми е спешно.

Най-добре отскочи до близко магазинче и си купи амонячна сода. Щом я има в рецептата, добре е да я сложиш. Иначе може и да не се получат както трябва сладките.

# 73
  • Мнения: 9 785
Момичета, ще правя сладки, които по рецепта искат амонячна и хлебна сода. Да, но аз имам само сода бикарбонат, което май е хлебната, а също имам и бакпулвер. И сега се чудя какъв набухвател да сложа. Помагайте, че ми е спешно.

Най-добре отскочи до близко магазинче и си купи амонячна сода. Щом я има в рецептата, добре е да я сложиш. Иначе може и да не се получат както трябва сладките.

Тъй си и помислих. Сигурно ще ги прецакам.
Благодаря за мнението, Лабрекс  bouquet!

# 74
  • Мнения: 305
Наистина ли няма заместител амонячната сода? Аз не намирам в магазините тук. Бях си купувала, но я изхвърлих, че и беше минал срока на годност.

Засега постната питка с мая втасва много добре. Стискайте палци да стане и да е вкусна.Слагах всичко на око.

Общи условия

Активация на акаунт