Коледа идва! - 4

• 60 264
  • 565
  •   1
Отговори
# 75
Наистина ли няма заместител амонячната сода? ...

Ами май няма. Или по-точно може и да се замества, но зависи за какво ти трябва. За сладки не си струва да се рискува според мен. Аз пратих щерката до магазина, щото тези сладки тя почна да ги прави, без да си е подготвил продуктите Crazy.

# 76
# 77
  • София
Джеммма,  smile3501 !
Особено ми харесва каручката!!!

# 78
  • Сливен
Радвам се ,че ви харесват ето рецептата за калийките тя е от  старите рецепти на майка ми
2 яйца
2 кафяни чашки  пура захар
2 кафяни чашки   брашно
1 ванилия
Аз използвах по-големи чашки за кафе.Излизат около 30-40 калий зависи от големината на лъжичката .

Предварително пресявам захарта ,брашното и ванилията
Всичко бъркам на ръка става много лесно и бързо.Разбивам яйцата със захарта. Внимателно  прибавям брашното и ванилията.Върху пекарска /оризова/хартия с чаена лъжичка се сипва от сместа на разстояние. Пекат се в предварително загрята фурна на вентилатор на 170 до порозовяване на краищата наглеждаите ги стават много бързо. Когато ги извадя още горещи слагам фъстъка и ги прищипвам с пръсти в единия край и малко ги задържам за да слепнат, но се работи по бързичко за да не изстинат другите калий .По рецепта в средата им се слага по половин черешка от сладко,но аз този път им сложиш фъстък.
Надявам се да съм обяснила добре.

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 17:49 от andjela 09

# 79
Анджела, Hug

# 80
слепих Коледната къщичка с карамел и стана като бетон моментално Mr. Green Мамоооо колко се измъчих с тази белтъчена глазура #Cussing out Да съм знаела направо с карамел да я лепя щях да си спестя сума ти нерви ooooh! Мнооого съм доволна сега!Имам две къщурки и довечера ще се захващам с украсата

# 81
Големи красоти сте сътворили всички тук.Аз направих едни супер аматьорски меденки,въпреки което децата им се радват.Но имам един въпрос-след като изсъхне глазурата,което май вече стана,какво да ги направя ,за да поомекнат,защото изглеждат дооста хрупкави newsm78.Иначе ги направих по рецептата за меденки на Селма.

# 82
  • София
Малееееееееее, колко бързо сте изписали. Отивам да чета!

# 83
Джемма, много сладка ти е станала сцената...особено каручката

Аз ще взема накрая да слепя линцерите, че Коледа идва...Отивам за сладко и течна сметана за трюфелите Joy

# 84
  • В кошера...
Кога изписахте толкова страници?
Днес е неделя и много кухни са ухаели на Коледа, май?
Аз също пекох днес последните сладки - маслените на Танита, но портокалови.
Дано ми остане време и да снимам тази Коледа, че миналата от много приготвяне не успях!

# 85
labrex  за тази глазура само жълтъка ли се слага или цялото яйце

Ако е за тази с какаото - цяло яйце.

да за тази с какаото става на въпрос

# 86
Отново ще попитам,в какво да съхранявам меденките,за да останат меки   bouquet

# 87
  • Разград
Момичета,за тестото за шоколадовите звездички с капучино пише,че се оставя да отлежи в хладилника 2 часа.Може ли да го оставя за цяла нощ,ако нямам време да ги пека веднага?
Току-що замесих тестото за меденки на Джули,получи се добре,да видим къде съм сбъркала... Laughing
Влизам да се редактирам,Анджела,направо наплюнчих компютъра като видях тия калии...Казвай рецепта.

Можеш,но добре завий тестото с фолио за свежо съхранение или в найлонова торбичка.

# 88
  • София
Леле, докато ме нямаше една седмица и сте изписали цялата тема и сте почнали нова, браво на вас. Със сигурност няма да мога да ви изчета обаче.
По-късно ще снимам капучино звездите, които правих късно вечерта преди да замина. Довечера започвам и трюфел сладките. утре тези с парченца шоколад и ми остават мини тарталетките.

Искам да попитам нещо, което сигурно вече сте коментирали. Продължавате ли да държите сладките на балкона? Моят е неостъклен и са в кашон и покрити с вестници и найлон. Няма къде да ги сложа вътре, а е и доста топло у нас. Thinking

# 89
Имам нужда от помощ момичета.Току що изхвърлих къщичката си и съм много нещастна,направих всичко според указанията ,държах я почти 15 мин и в момента в който я пуснах тя се разпадна,повторих пак процедурата и пак същото.Тя се омаза цялата в глазура ,но така и не се слепи.Децата бяха супер разочаровани а аз съм направо бясна.Къде греша?
Вчера опекох частите за 2 къщички ,та сега имам за още една,но се чудя дали пак да се мъча или да се откажа?
Моля ако можете да ми помогнете със съвети,такъв мерак имах ,но уви

Общи условия

Активация на акаунт