Коледа идва! - 4

• 60 434
  • 565
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Didranad, ако ги изпечеш  утре, можеш да ги слепиш по-късно през деня, когато изстинат. Ще са готови за четвъртък  Peace
Ето да видите моя АКК и малко меденки
Другите неща още не съм ги качила.

Последна редакция: сб, 26 дек 2009, 19:09 от krikri

# 376
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Krikri, благодаря.   bouquet
Отивам да забъркам тестото.

# 377
  • На плажа
Момичета привет,страхотни вкуснотии показвате тук   bouquet
Имам една рецепта за едни бисквити,ако не се лъжа,но не знам как се казват,а и количеството на брашното не ми е много ясно,и понеже рецептата е от тук,затова ви моля да ми кажете колко точно брашно трябва да сложа.Ето и рецептата

1к.ч. захар
150мл вода
1к.ч. тъмно какао
70мл. растителна мазнина или разтопен маргарин
100гр. натрошен натурален шоколад или кувертюр
3/4ч.ч. сухи плодове/череши,сини сливи,стафиди,фурми/
1 3/4ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1к.л. ванилия

Приготвяне:

Слагаме в малка тенджерка вода,захар,растителна мазнина и какао.Загряваме на котлона докато заври сместа.Изсипваме сушените плодове и оставяме да поври на тих огън около 5 минути.Оттегляме от огъня и добавяме шоколада.Рабъркваме докато се разтопи.Връщаме обратно на котлона и оставяме още 2-3мин.През цялото време бъркаме лекичко.Оттегляме и оставяме сместа да изстине.
Смесваме в купа 1 3/4ч.ч. брашно с 1ч.л. бакпулвер и 1к.л. ванилия.Прибавяме към полуизстиналата шоколадова смес.Объркваме с лъжица и накрая леко омесваме с ръце.Получава меко нелепнещо тесто.
От шоколадовото тесто оформяме малки топчета и нареждаме в тава върху хартия за печене.Печем в загрята фурна на средна скара.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Получават се около 30бр.

# 378
tina1801 , в рецептата пише 1 3/4 ч.ч. с вместимост 200 мл., т.е. една пълна чаша и още една, напълнена на 3/4 или 2/3 ако ти е по-лесно, горе-долу един пръст до края на чашата да има празно. Ама как обяснявам, дано ме разбереш. Grinning

# 379
  • София
Честита Коледа!  Heart Eyes

ето ги и нашите меденки - много са вкусни!

# 380
# 381
Честита Коледа!  Heart Eyes

ето ги и нашите меденки - много са вкусни!

И много красиви!   bouquet addicted™, по коя рецепта ги прави?

krikri , страхотен асортимент и производителност, направо ме сащиса. Кога успя? Ей, работни момичета!  chef  bouquet

# 382
  • София
Благодаря ти, Лабрекс  Hug
меденките да на Джули  Peace

# 383
  • София
krikri , страхотен асортимент и производителност, направо ме сащиса. Кога успя? Ей, работни момичета!  chef  bouquet
Ами да си призная, мислех да правя само 3-4 вида, но момичетата в темата само предлагаха нови изкушения  Embarassed От производителността най-щастливи са приятелите и роднините ми, които получиха пълни кутии като добавка към подаръците си  hahaha

# 384
  • Бургас/Пз
Весела Коледа момичета! Бъде живи, здрани и мноооооого щастливи и обичани!

Английският коледен кейк много се хареса в къщи, така че догодина пак ще го направя! Вече е почти на свършване! А ази си мислех, че няма да го изядем! Меденките също свършиха  Confused Явно тази година сладките бяха малко, но пък като се има предвид , че през целия декември месец само сладки съм правила и винаги всичко се изяждаше, то някак си си загуби очарованието точно за коледа, но за друга година ще знам - правя и скривам, то иначе няма да стане  Mr. Green

# 385
КриКри, направо останах без думи пред твоя асортимент  Crazy Поздравления, всичките са много красиви и съблазнителни  bouquet

# 386
  • София
Фелисидад, благодаря ти  Hug
ани, само така става - правиш и криеш, иначе не е интересно  Laughing

# 387
  КриКри- страхотни лакомства, а за асортимента да не говорим!

addicted- действително меденките ти изглеждат много вкусно! Аз също догодина ще направя основно с шоколадова глазура - тази година свършиха първо те, а украсените с глазура почти никой не смее да ги пипне , въпреки че си останаха крехки и мекички дори без да слагам ябълка, но явно украсата всява някакъв респект и никой не смее да ги пипне Laughing

Другият абсолютен фаворит тази година бяха Коледните бонбони на Йоли-още веднъж благодаря за рецептата-получих много комплименти за тях!

И да ви покажа кутийките със сладки , които подарих на приятели  bouquet

# 388
Дина от къде намери тези кутийки? Аз все не мога да измисля къде да сложа сладките да са по ефектно подарени.
Твоите ми приличат на картонените кутии за торти - подобен тип ама не съвсем newsm78

# 389
Хъни - Бъни- аз съм в Бахрейн - попаднах на тях в един магазин с китайски дреболии естетвено Mr. Green , където винаги изскача по нещо интересно... Продават се сгънати в пакетче по 10 за около 7 лв и са сравнително мънички- събраха се по 6-7 сладки.

Общи условия

Активация на акаунт