Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 136 100
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Не знам на кое му викате скъпо с парното, щото като ви чета какви суми плащате за ток - ми става лошо.
Най-високата сметка, която тази година съм платила за парно и топла вода - които са заедно на една сметка е цифром и словом 70 лева. Живея в гарсониера, зиморничава съм и двата радиатора са постоянно на 5.
Отделно токът ми е 40 лева месечно.

# 166
Аз подобно на НАНА - парно и топла вода - 90 лв /тристаен, навсякъде е на 4/, 40-50 лв на ток, по цял ден съм в нас, миялна и пералня не спират. Отделно си пускам и печка да ми топли на краката

# 167
Аз подобно на НАНА - парно и топла вода - 90 лв /тристаен, навсякъде е на 4/, 40-50 лв на ток, по цял ден съм в нас, миялна и пералня не спират. Отделно си пускам и печка да ми топли на краката
А за ток колко плащаш ?
Ние плащаме около 120 лева ток ,отопляваме се с камина ,когато е много студено пускаме климатиците ,миялна ,сушилня   по -рядко ползвам ,но пералнята поне 5 пъти седмично,готвя на ток .

# 168
само да обърна внимание че чез правят доста грешки при изравнителните фактури.
Преди всичко трябва да си следите показанията на електромера, защото те са важни  и стойността на фактурата зависи от потребените квч.
При нас бяха допуснали грешка при показанията на електромера, ние се усетихме след като на следващата фактура си я бяха коригирали самите те.
И нашето 3 членно семейство плаща средно 70 лв месечно. през зимата,не се топлим на ток.
Внимавайте за скрити консуматори - лампиони, лунички, лампи за аквариум. Май добре ще е да има и тема как да пестим електричество.

# 169
А за ток колко плащаш ?
Ние плащаме около 120 лева ток ,отопляваме се с камина ,когато е много студено пускаме климатиците ,миялна ,сушилня   по -рядко ползвам ,но пералнята поне 5 пъти седмично,готвя на ток .

писала съм, 40-50, последно 38 лв. всичко е енергоспестовно в нас

# 170
Не знам на кое му викате скъпо с парното, щото като ви чета какви суми плащате за ток - ми става лошо.
Най-високата сметка, която тази година съм платила за парно и топла вода - които са заедно на една сметка е цифром и словом 70 лева. Живея в гарсониера, зиморничава съм и двата радиатора са постоянно на 5.

И ние сме горе -долу така,само че в двустаен,питам се колко ви е изравнителната на парното? newsm78
За първа година сме на парно,и съм в чуденка,засега плащаме по  60-70 лв,ама след отчитането на топломерите дали ще е така? newsm78

# 171
  • София

И ние сме горе -долу така,само че в двустаен,питам се колко ви е изравнителната на парното? newsm78
За първа година сме на парно,и съм в чуденка,засега плащаме по  60-70 лв,ама след отчитането на топломерите дали ще е така? newsm78

Миналата година съм платила за парно и топла вода:

ноември - 31 лева
декември - 49 лева
януари - 76 лева
февруари - 98 лева
март - 60 лева
април - 70 лева

изравнителна сметка - 22 лева.

# 172

ноември - 31 лева
декември - 49 лева
януари - 76 лева
февруари - 98 лева
март - 60 лева
април - 70 лева

изравнителна сметка - 22 лева.

Евтиния! Имам възможност да сравнявам отопление с парно на природен газ / газов котел/ и отопление с три климатика. В момента отоплението с прироаен газ ми излиза страшно скъпо /400 бв. за 100 кв.м/ Януарската ми сметка за ток /от22.12.2009 до 24.01.2010г./ е 210лв. с три климатика, но без бойлер/топлата вода ми е с газовия котел/. ТЕЦ си остава най-евтиното отопление!

# 173
  • София
80-90 лв са ми само тръбите и топлата вода за 107 кв.м.Парното не е пускано от 6 години.

# 174
  • София
80-90 лв са ми само тръбите и топлата вода за 107 кв.м.Парното не е пускано от 6 години.

Имам само едно обяснение - вероятно много хора от входа ти са на същия хал. Затова е така.
В нашия вход абсолютно всички ползват парно и абсолютно всички си го плащат. Когато изкарваха справките от Топлофикация - нашият вход бе отбелязан с 0 лева задължения.
Аз и затова си стоя в гарсониерката и се ослушвам за по-голямо жилище в същия вход.

# 175
  • София
    Знам със сигурност за три апартамента ползващи парно, от 16.В няколко са свалили даже радиаторите и са сложили климатици.В повечето не се пуска парното. На последното отчитане на топломерите, без да сме пускали радиаторите, се оказа,че имаме да им даваме. А предишните пъти все имахме да взимаме.При едно и също, нулево, потребление.

# 176

Имам само едно обяснение - вероятно много хора от входа ти са на същия хал. Затова е така.
В нашия вход абсолютно всички ползват парно и абсолютно всички си го плащат. Когато изкарваха справките от Топлофикация - нашият вход бе отбелязан с 0 лева задължения.
И при нас е абсолютно същия случай!
Всички си го плащат и всички го ползват.. Никой, освен нас няма, който да е без радиатори.. Ние така го купихме апартамента и не сме слагали просто..
Но ..
Факта си е факт  Rolling Eyes

# 177
Само 198,55 лв  Laughing

# 178
Аз четох четох и като гледам повечето какви малки сметки плащат се чудя защо при нас са такива големи #Crazy Искам да питам тези, които се топлят на ток - колко градуса е у вас ? Аз на по-малко от 23 замръзвам, а единствено на над 28 съм добре Laughing Т.е. поддържаме около 23-24 градуса с една духалка и сега през студените дни - две духалки, постоянно работещ бойлер, пералня 3 пъти седмично, компютър постоянно работещ, без фурна, без миялна, без сушилня, без микровълнова,без фризер, само хладилник и то малък, малко крушки работещи, с котлон на газ, почти постоянно телевизор, в малко жилище сме, двама души. И се чудя какво е това нещо?! Thinking

Хич не се чуди щом поддържаш такава температура с духалка. Предполагам, че я държиш на степен 2 - 2 кВт*16 часа=32кВт на денонощие . 32кВт*30дни=960кВт*0,18 лв=172,80лв. имаш само от духалката /за една стая и то ако не работи като спиш/. С климатик е по-евтино, но най-изгодното отопление е ТЕЦ, колкото и да се оплакват от него. Те не знаят кво чудо е да се топлиш на ток.
Права си  Simple Smile Така е, но аз се учудих като видях преди мен какво са писали хората какви електроуреди имат и колко плащат, а ние с нашите скромни електроуредчета егати сметките правим  Laughing Но така е, всичко идва бойлера, постоянно включен и източван постоянно и от духащата печка постоянно работеща И ДОКАТО СПИМ включително, защото просто на студено ние не можеме да спим  Confused Средно на месец сметките ни са по 220лв месечно.

# 179
nana77 ,благодаря за отговора Hug
Да се надяваме ,че и при нас ще е така Praynig

Общи условия

Активация на акаунт