Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 135 989
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 150
  • София /Абсурдистан
А има ли някой, който да е с парно на ток?
Колко сметка месечно плаща и за каква квадратура?
Аз имам приятелка с голяма къща, която има парно и на ток, и на газ. Значи, за отоплението на ток /когато имаха проблем с газта, ползваха отопление на ток около 3 месеца/, плащаше по 1300-1500лв месечно /това е цялата консумация на ток, заедно с всички домашни ел.уреди и осветление, без кухнята, там се ползва само газ в бутилки/; къщата е 650 кв.м. и се отоплява изцяло, температурата е зададена да е 25 градуса навсякъде. Обаче къщата е нова, има отлична топлоизолация, дограми и т.н., няма загуби на енергия. Сега я попитах от любопитство, за отопление на газ плаща 1000-1200лв, това е общо с топлата вода и кухнята. В случая излиза, че разликата май между отопление на ток и газ не е фрапиращо голяма.

# 151
Аз четох четох и като гледам повечето какви малки сметки плащат се чудя защо при нас са такива големи #Crazy Искам да питам тези, които се топлят на ток - колко градуса е у вас ? Аз на по-малко от 23 замръзвам, а единствено на над 28 съм добре Laughing Т.е. поддържаме около 23-24 градуса с една духалка и сега през студените дни - две духалки, постоянно работещ бойлер, пералня 3 пъти седмично, компютър постоянно работещ, без фурна, без миялна, без сушилня, без микровълнова,без фризер, само хладилник и то малък, малко крушки работещи, с котлон на газ, почти постоянно телевизор, в малко жилище сме, двама души. И се чудя какво е това нещо?! Thinking

Хич не се чуди щом поддържаш такава температура с духалка. Предполагам, че я държиш на степен 2 - 2 кВт*16 часа=32кВт на денонощие . 32кВт*30дни=960кВт*0,18 лв=172,80лв. имаш само от духалката /за една стая и то ако не работи като спиш/. С климатик е по-евтино, но най-изгодното отопление е ТЕЦ, колкото и да се оплакват от него. Те не знаят кво чудо е да се топлиш на ток.

# 152
Да.. много е изгодно ТЕЦ..
Само такса мощност ни е 70 лв/месец.. Не знам ако имахме и радиатори  #Crazy

# 153
  • София
Да.. много е изгодно ТЕЦ..
Само такса мощност ни е 70 лв/месец.. Не знам ако имахме и радиатори  #Crazy
Ами ние отопляваме апартамент две стаи и кухня с ТЕЦ,парно и топла вода са ни около 100,максимум 120лв на месец.Без изолация ни е жилището,само с дограма нова.
Просто зависи в какъв блок живееш,колко абонати ползват парно и така.
Две зими изкарахме на квартира в Плевен,живеехме в малка кооперация и също двустаен апартамент,месечната ни сметка само за парно,без топла вода,беше минимум 250лв,в студените месеци до 350.И все си ни беше студено.

# 154
Кооперацията е нова, с топлоизолация.. всички ползват парно.. само ние не Simple Smile
И на всички сметките са им 300+ лв...

# 155
  • София
Не зная наистина...просто мисълта ми беше,че в някои случаи наистина ТЕЦ-а е най-доброто решение,като при нас например.Блока ни е ЕПК,16 етажа,с пет входа. CrazyНадали всички ползват парно.

# 156
  • Под тепетата
Нашата този месец е 166 лв-топлим две стаи.Отделно бойлерът не го спираме,готвя,и пускам поне по 3-4 перални седмично.

# 157
  • Sofia
моето мнение е, че с ТЕЦ е по-удобно, но си е доста по скъпо.

# 158
Не е по-скъпо. Малко по-горе направих сметка колко отива за отопление на една стая с ток /като предположих, че се спи на студено - т. е. не се отоплява 8 часа/. 170 лв. за една стая! Айде с климатик да стане 80лв/. Ами другите стаи? Ами като излезеш до банята и в коридора и в самата баня е 15 градуса? Ако отопляваш и там?

# 159
Кооперацията е нова, с топлоизолация.. всички ползват парно.. само ние не Simple Smile
И колко ти е сметката за тока като се топлиш на ток? И по-важно е колко стаи отопляваш?
Поне сподели комшиите ти със сметки от ТЕЦ 300+ каква квадатура отопляват. Вероятно в тази сума влиза и топлата вода?

# 160
60 лв., но се топлим на ТЕЦ

# 161
  • Бургас
Нашата вече трети пореден месец е 110-115лв. Ние сме изцяло на ток. При положение, че и лятото плащахме по толкова си е направо перфектно Peace

# 162
И колко ти е сметката за тока като се топлиш на ток? И по-важно е колко стаи отопляваш?
Поне сподели комшиите ти със сметки от ТЕЦ 300+ каква квадатура отопляват. Вероятно в тази сума влиза и топлата вода?
Като нашата Simple Smile - говоря за апартаменти съизмерими Simple Smile .. не бих сравнявала несравними неща  Crazy
Сметката за ток последната за декември ни е 140 лв.. Лятото на половина.. Топлим си "голямата" стая, където сме по цял ден и спим с дребния.. (35 кв. - което е хол, трапезария и кухня на едно).. Климатика не сме го спирали от ноември насам, само по изключение за 2-3 часа и то най-много 2-3 пъти седмично.. Температурата, която се поддържа е около 21 градуса.. Без климатик е около 12-15 (завсии вънка колко е).. Че даже понякога в спалните пада до 5-6 градуса - северни са..
Мъжо спи в спалнята, че не понася да му е топло  Laughing
Детската още не сме я вкарали много у употреба  Crazy
Банята ни е топла, достатъчни са й само тръбите на парното и топлата вода Simple Smile

Общо сметките (всичките - за ток, парно, вода (топла/студена), телефони и и-нет) зимата са към 300 лв.. лятото около 200 ..

По-детайлен разбор не мога да дам  Crazy Mr. Green

# 163
  • София
Уф ние зимата плашаме около 350лв  ooooh!
Топлим се с 2 конвекторни радиатора, настроени на 20 градуса, но 24 часа са включени. Отопляема площ около 50 квадрата.
Бойлера също е включен непрекъснато.
Другото е традиционно: телевизор, компютър, печка, микровълнова.

Изчетох доста аналаогични случаи да плащат с 200лв. по-малко.
Предполагам че зависи:
1. От това че ние сме непрекъснато в къщи 3-4 човека (само каката ходи на детска). Т.е. целодневно се отопляваме. По 3-4 пъти на ден мия чинии. Готвя и за обед и за вечеря.
2. Живеем в къща, няма съседи които да ни топлят. И въпреки, че се постарахме с изолацията, когато пътуваме и се приберем температурата е 7 градуса.

Родителите ми живеят в апартамент 100 квадрата, на ТЕЦ са, но не пускат радиаторите. Е у тях температурата не пада под 18 градуса, но са вътрешен апартамент. По този начин плащат такса мощност 20лв. и ток около 40лв. разликата е доста.

# 164
198 лв, двойно в сравнение с предния месец.

Общи условия

Активация на акаунт