Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 136 296
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 225
.
daridari,на мен сметката на всички абонати на ЕОН,ми се вижда голяма,като си живеех в Пловдив редовно ми надписваха сметката от това дружество и то с не малки суми,няма такива лъжливи австрийци,плащахме си чинно и на ромите тока ooooh!
В Плодвив не е ЕОН, а ЕVN

# 226
да попитам и аз.на еон сме.за януари имаме 170лв.денонощно включени-1 комп.,хладилник.духалка-12 ч.дневно работи,ел.одеало през нощта,готвим отвреме навреме,пералня-4 пъти седм.,тв,бойлер-зависи.двама сме.все си мисля,че по-малко трябва да е сметката.а,да-за 1 седмица имаше още 2-ма души.за декември платихме 90 лв.-само двама бяхме.къщата е стара,инсталацията също.не знам.

Нормална сметка. Само духалката: 12часа *2 КВт .=24 Квт*30дни =720кВт*0,18.лв./дневна/ =129 лв. имаш само от духалката.

# 227
.
daridari,на мен сметката на всички абонати на ЕОН,ми се вижда голяма,като си живеех в Пловдив редовно ми надписваха сметката от това дружество и то с не малки суми,няма такива лъжливи австрийци,плащахме си чинно и на ромите тока ooooh!
Добре ЕVN,разбра се какво искам да кажа Naughty
Ти как разбра духалката и колко киловата е,може да е 1 само,че чак и изчисли и сметката.
В Пловдив натоварват сметките от време на време,това не е само мое мнение а на доста хора с които сме коментирали въпроса.

# 228
  • София
И нашите сметки са отвратителни. 1 компютър денонощно, 1 през деня и 1 по 6 часа дневно. Другото е готвене 3 пъти седмично, хладилник, малък бойлер и пране 3 пъти седмично - 85лв всеки месец и изравнителна 250-260 всеки 3 месеца. Не ми харесва  Cry

# 229
  • София
И нашите сметки са отвратителни. 1 компютър денонощно, 1 през деня и 1 по 6 часа дневно. Другото е готвене 3 пъти седмично, хладилник, малък бойлер и пране 3 пъти седмично - 85лв всеки месец и изравнителна 250-260 всеки 3 месеца. Не ми харесва  Cry
И на мен това ми се струва доста за тези уреди.Какъв ви е бойлера,да не би от него да идва проблема.Аз и по-напред писах-всеки ден миялна,пералня ,сушилня и хлебопекарна,ама всеки ден без пропуск.Отделно готвене всеки ден,хладилник с фризер,компютър,телевизори във всички стаи...между 50-60лв.

# 230
Валенцето- с какво се отоплявате?И аз искам такава сметка Embarassed

# 231
  • София
Е,отопляваме се с парно,няма как за 50лв на месец и да се топлим. GrinningПросто ползвам ежедневно всички гореописани уреди и очаквах по големи сметки.Но пък е много важно,че сме купували енергоспестяващи уреди,това има голямо значение.

# 232
  • София
.
Добре ЕVN,разбра се какво искам да кажа Naughty
Ти как разбра духалката и колко киловата е,може да е 1 само,че чак и изчисли и сметката.
В Пловдив натоварват сметките от време на време,това не е само мое мнение а на доста хора с които сме коментирали въпроса.

Духалката е най-неикономичния възможен уред за отопление.
По-си струва да инвестираш в конвекторен радиатор.
Може пак да е 2кв за голямо помещение, но той не работи непрекъснато и категорично харчи по-малко и топли по-добре. Освен това не бучи Mr. Green

# 233

Духалката е най-неикономичния възможен уред за отопление.
По-си струва да инвестираш в конвекторен радиатор.
Може пак да е 2кв за голямо помещение, но той не работи непрекъснато и категорично харчи по-малко и топли по-добре. Освен това не бучи Mr. Green

Абсолютно подкрепям. Може би само за 10-15 минути като се прибереш ,за да вдигнеш малко температурата,ако радиатора е намален докато ви няма. Иначе е ад със сметките  #Crazy

# 234
Съгласна съм за духалката,че е възможно най неикономичния уред,но ми се видя пак доста сметката на потребителката за нейните уреди.

# 235
Баща ми се оплака, че откакто са сменили електромера му с нов, сметката се е увеличила, без да има промяна в консумацията.
Снощи по ТВ даваха, че потребители на ЕVN се оплакват от завишени сметки.
Възможно ли е принципно да манипулират електромерите?

# 236
  • Бургас
за декември платих 116 лева, но се топлим на ток с климатик и духалка, отделно бойлери, телевизори, етака че не ми се вижда много

# 237
Баща ми се оплака, че откакто са сменили електромера му с нов, сметката се е увеличила, без да има промяна в консумацията.
Снощи по ТВ даваха, че потребители на ЕVN се оплакват от завишени сметки.
Възможно ли е принципно да манипулират електромерите?
Да, новите електромери отчитали потребление и при най-малкото светодиотче / това го чух в репортаж на тв/.

При нас декемврийското отчитане беше на 22.12. /преди Коледа/ , а януарското на 25.01.  Малко по-дълъг период заради коледните празници. Случайно и на двете дати мернах инкасатора през прозореца с някакво апаратче. Слязох долу  и засякох числата/ той изобщо не влезе във входа и не ме вижда/.  Точно бяха изписани на фактурата. Може би заради празниците малко повечко сме готвили и поради малко по-дългия период на засичане, а и поради по-студеното време сметките изтлеждат нереални.

# 238
Както писах по - напред в темата, сметката ни от последния месец е 355 лв. Въпреки, че това е доста голяма сума, не смятам, че е надписана. Електромера е точно до външната ни врата и аз от време на време си го засичам. Например за януари си изчислих, колко ще платя, още преди да е излязла фактурата. Разликата беше около 20лв , може би за го засекли 2-3 дни по - късно.
Така, че според мен всеки може да разбере ако са му надписали сметката, като си провери показателите на електромера.Друг е въпроса, че може самия електромер да не отчита правилно и показва повече.

# 239
Току-що проверих сметката за януари- 215лв. Може да се каже, че съм приятно изненадана предвид потреблението ни. В спалнята се отопляваме с маслен радиатор, в хола с духалка. С детето сме вкъщи по цял ден и задължително поне единият уред работи постоянно. Отделно бойлерът не се изключва, пералня и сушилня пускам всеки ден, готви се през ден.

Общи условия

Активация на акаунт