Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 142 952
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 8 970
  • София
Аз имам въпрос към тези, които си следят показанията на електромерите - вчера като погледнах нашия (в блок сме), видях, че показанията са странно малки числа. И като сравних с фактурата от миналия месец, се оказва, че това са нови данни (примерно последна дневна 1500, сега е 101, така е и с нощната). Явно нещо нулират, но защо без предупреждение? Гледах и съседните електромери, и те така. Преди да се обадя в ЧЕЗ, искам да питам и тук дали някой е забелязал подобно нещо, и знаете ли нещо по въпроса?

# 8 971
  • Пловдив
Не ги нулират, а ги подменят периодично (2 години  newsm78). Това не е обвързано с датата на засичане. При подмяна обаче, задължително трябва да е присъствал представител от блока и за всеки електромер се пише протокол с: номер и показания на сваления уред и номер и начално показание на новопоставения (новопоставения никога не започва от 0). Не се очаква, че при подмяната ще присъстват обитатели на всичики апартаменти, но поне домоуправител или друг представител. Екземпляр от протоколите се оставя на това лице, за да ги даде на съседите си. Изразходваната енергия в този месец се смята според засеченото и данните от протокола за стария електромер.
Когато живеехме в 8 етажен блок май никой не се появи за протоколите (ние бяхме под наем). Един ден излизам и виждам човек на EVN рови в таблото, а като се върнах на вратичката на таблото беше забучен сноп от 30-40 зелени бележки (протоколи) част, от които се бяха разхвърчали по стълбището. Прибрах си моя. На тези протоколи няма ли графа "Получил" и кой му се е разписал на този "майстор", че ги е получил не е ясно.

# 8 972
  • София
О, не са сменени - смениха ги август месец миналата година, и то на част от входа незнайно защо. Тогава си имаше представител на входа - касиерката, имаме си и протоколи. Не е това!

# 8 973
Аз имам въпрос към тези, които си следят показанията на електромерите - вчера като погледнах нашия (в блок сме), видях, че показанията са странно малки числа. И като сравних с фактурата от миналия месец, се оказва, че това са нови данни (примерно последна дневна 1500, сега е 101, така е и с нощната). Явно нещо нулират, но защо без предупреждение? Гледах и съседните електромери, и те така. Преди да се обадя в ЧЕЗ, искам да питам и тук дали някой е забелязал подобно нещо, и знаете ли нещо по въпроса?

Аз си следя показанията всеки ден от 3г но до сега нулиране не е имало.

Lady April, не знаех че сте на промишлен ток. Супер неприятно!

# 8 974
Lady April изключително неприятно. Не сте ли предприели някакви мерки, за да се приключи това положение с промишления ток. Енерго дружеството какво становище има? Предполагам сте потърсили начин строителя да понесе отговорност и да предприеме действия, за да получи сградата Акт 16 с помощта на адвокат.
Вече е ясно защо са толкова високи сметките ви.
Ние сме с 210 лв. за периода 05.02.-05.03. 210лв., без ианенади. И ние си следим електромера ежедневно за сега няма аномалии.
Относно протоколите - задължително дават такъв, ако сменят уреда. Имах разправии по случая преди около 4г. Дойдоха смениха електромера, звъннаха да ми кажат какво са свършили и протокол не оставиха. Обадих се на шефа на ремонтната група: "Колегите казаха, че не сте си били вкъщи." И на мен ми светва лампата  #Cussing out След скандал се върнаха псувайки ме лично с протокола. За щастие показанията съвпадаха с моите, които засякох преди да сменят уреда. Това е случка с Енерго Про, Е.ОН тогава.

# 8 975
  • София
174 за февруари. 15 лв по-малко от януарската.

# 8 976
  • Варна
Devil Rose,
Скрит текст:
строителят вече го осъдихме, но сме се наредили на много дълга опашка за обещетение, т.е. нищо няма да получим от него. От вече 4 години се опитваме с другите съсобственици да довършим сами кооперацията, но ентусиазмът секва с всяка следваща година и все по-бавно става. Иначе, му се вижда краят, пък дано тази година най-накрая да се приключи.  Praynig Praynig Praynig На нас, обаче, ни писна да плащаме и заем, и наем и преди половин година се нанесохме с ясната идея част от парите за наем, да отиват за по-високият ток, но поне да се порадваме на това жилище. Но то каква радост само........със старите мебели, недовършено. Парите за обзавеждане отидоха за довършване на сграда и наем. И вече мечтаем за следващото.....................но този път с акт 16.  Crossing Arms

# 8 977
  • София
Devil Rose,
Скрит текст:
строителят вече го осъдихме, но сме се наредили на много дълга опашка за обещетение, т.е. нищо няма да получим от него. От вече 4 години се опитваме с другите съсобственици да довършим сами кооперацията, но ентусиазмът секва с всяка следваща година и все по-бавно става. Иначе, му се вижда краят, пък дано тази година най-накрая да се приключи.  Praynig Praynig Praynig На нас, обаче, ни писна да плащаме и заем, и наем и преди половин година се нанесохме с ясната идея част от парите за наем, да отиват за по-високият ток, но поне да се порадваме на това жилище. Но то каква радост само........със старите мебели, недовършено. Парите за обзавеждане отидоха за довършване на сграда и наем. И вече мечтаем за следващото.....................но този път с акт 16.  Crossing Arms

Колко добре те разбирам...
Ние сме с Акт 14. Строителят изчезна, но и няма нищо, което да може да му се вземе, по този причина няма смисъл и да го съдим.
Никой не иска да даде пари за трафопоста, а след него трябва и 2 асансьора да се купят и монтират.

Много ме е яд.

# 8 978
Крайно неприятно, чак не ми се коментира  Rolling Eyes

# 8 979
  • Варна
92 лева

# 8 980
Малии 460  #Crazy а уж февруари беше къс и нищо не съм променяла.. чудя се да подам ли някаква жалба, но какво ли ще постигна?

# 8 981
# 8 982
50 лева за ток и 100 лева за природна газ, всеки месец сумата е еднаква, 76 квадрата

# 8 983
  • Варна
Много.С какво се топлите?

# 8 984
Съвсем сериозно направо инфактно и всеки зимен месец 400, та сега и с 60 отгоре... С два конвектора съм един малък пуснат нон стоп , включва- изкючва и един голям само вечер в спалнята. Пералня и сушилня на нощна. Чудя се дали да не започна да иключвам бойлера през деня, но ще изтине целият.

Общи условия

Активация на акаунт