Заболявания при които е недопустимо осиновяване

• 1 667
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте на всички в този форум-осиновители и такива, които сте предприели това благородно решение! Искам да попитам знае ли някой има ли pаболявания при които е недопустимо осиновяване?И двамата със съпруга ми сме с решение на ТЕЛК.Аз съм с диабет , а той се води с лупус, но е добре.Благодаря ви !

# 1
скоро бях цитирала съдебна практика - отказ за вписване поради параноидна шизофрения - това със сигурност, друго не знам

# 2
Остава и общото изискване да са дееспособни кандидат-осиновителите.
(Не става дума за недееспособност поради възраст, а на други основания.)

# 3
  • Вън от пространство и време

На практика изискват задължително изследвания за СПИН, Васерман, Хепатит и че няма диспансеризация за определени белодробни заболявания. Отделно преглед при психиатър и бележка, че не се водите на отчет в Психодиспансер.

Имаше и някакъв списък с болести - бяха ни го дали от РДСП когато за първи път отидохме, но явно съм изхвърлила листчето. Спомням си, че бяха доста, защото личния ни лекар тогава каза, че ако правим изследвания за всичките бая пари и време трябва да отделим и просто записа в медицинското, че той не забелязва симптоми и ние не съобщаваме за такива за въпросните болести.

Saray, отиди в РДСП, отдел "Закрила на детето" по постоянен адрес и им задай въпросите, които те вълнуват. Няма нищо страшно.  Hug

# 4
Благодаря Ви за мненията.Ще отида при първа възможност след празничните дни.

Общи условия

Активация на акаунт