На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 825
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
  • София-Младост
Защо ти е колона 2012 г?
Ти чакаш превод за декември 2011
Ами не е така!
Последният ми превод е от дата 22.12.2011г. А преведените пари са за 11-ти месец .
Значи декемврийските ми пари трябваше да ги преведат към 22.01.2012 (а вече сме 30-ти!)
Значи колоната 2012 ми е нужна,нали?
Не е нужна, защото в 2011 в месец на плащане ще пише 12, а в дата на ведомостта примерно януарска или февруарска дата от 2012. Виж дали нямаш нещо добавено в таблицата за 2011.

# 361
Не е нужна, защото в 2011 в месец на плащане ще пише 12, а в дата на ведомостта примерно януарска или февруарска дата от 2012. Виж дали нямаш нещо добавено в таблицата за 2011.

(лелеее, много съм зле  ooooh!)

Bulb Благодаря!!!
Точно тази логика ми се губеше!
  bouquet

# 362
Здравейте изкам да попитам през втората година кога си получавате майчинството,защото моето дете е родено ноември и аз за ноември сам го получила на два пъти.единият път през ноември и остатака през декември,от там до сега нищо.Изавщо ще имам ли майчинство

# 363
  • Пловдив
Здравейте изкам да попитам през втората година кога си получавате майчинството,защото моето дете е родено ноември и аз за ноември сам го получила на два пъти.единият път през ноември и остатака през декември,от там до сега нищо.Изавщо ще имам ли майчинство

ще имаш,ако си попълнила и подала необходимите документи при работодателя
ако 410 те дни ти изтичат декемеври,работадетлят ще подаде декларацията за втората година през януари и до 15 работни ще имаш превод

# 364
  • София
Кажете ми моля!
Сега получих последните парички по декл. 50-51. за 3 дни от януари.
Тази декл. е до 6.01.
Следващите пари, за отпуск по майчинство, кога ще ги получа, при условие, че счетоводителката е подала всичко навреме?

# 365
  • Пловдив
Кажете ми моля!
Сега получих последните парички по декл. 50-51. за 3 дни от януари.
Тази декл. е до 6.01.
Следващите пари, за отпуск по майчинство, кога ще ги получа, при условие, че счетоводителката е подала всичко навреме?

как е подала всичко навреме като се подават през февруари?
парите докрая на януари ги превеждат до 15 работни дни, от подаването на декларацията,но обикновено по-рано
парите за февруари-след подавенето на Д1 през март и пак крайния срок е до 15 работни дни
в общи линии парите втората година се получават около 20 число,ако работодателят не закъснява с Д1

# 366
  • София
Мерси, Елфита!  bouquet
Значи около 20 март да ги чакам.

# 367
  • Пловдив
Мерси, Елфита!  bouquet
Значи около 20 март да ги чакам.

е,януарските не чак март
края на февруари някъде и пак зависи от фирмата ти кога подават нещата
ако имаш пик код следи на сайта,1 ден по-рано изписват

# 368
Здравейте! Пак съм аз  Blush
Все още нямам никакъв превод на парите за декември. Трябваше да ги получа към 20-ти януари.
Говорих със счетоводителката. Тя ми каза, че НОИ изплаща майчинството и фирмата няма нищо общо.
Та, въпросът ми е някой може ли да помогне с телефон на НОИ Бургас, където да звънна и да попитам, какво се случва с моето майчинство?
Благодаря!

# 369
  • София
Все още нямам никакъв превод на парите за декември. Трябваше да ги получа към 20-ти януари.
Говорих със счетоводителката. Тя ми каза, че НОИ изплаща майчинството и фирмата няма нищо общо.
Та, въпросът ми е някой може ли да помогне с телефон на НОИ Бургас, където да звънна и да попитам, какво се случва с моето майчинство?
Благодаря!
По телефона не дават такива данни.
Намери мейл и им пиши.
А по-добре си вземи ПИК и си проверявай онлайн.

# 370
  • София-Младост
Благодаря!
Фирмата има   общо разбира се, обезщетението се изплаща в рамките на 15 работни дни, след като работодателя е подал декл.обр.1 за м.12.

# 371
Фирмата има   общо разбира се, обезщетението се изплаща в рамките на 15 работни дни, след като работодателя е подал декл.обр.1 за м.12.
А тази (декларация предполагам) "декл.обр.1" за всеки месец ли се подава, или е "някаква за приключване на годината" ?  Питам не за друго ами, ако е второто да подсетя счетоводителката.
Извинявам се за глупавите въпроси, но за пръв път ми се случва да ми се забавят парите и както всички имам нужда от тях, а и от страна на фирмата до сега винаги всичко е било изрядно..

ПС. А ПИК иначе си имам и проверявам онлайн, но няма никой..

Редактирам се.
Сега прочетох, че декларацията се подава всеки месец.

А мога ли и още нещо да попитам. Знам, че когато съм в майчинство трудовите осигуровки се плащат от държавата, а здравните от работодателя. Така ли е.?
И в сайта на НОИ не ми излизат трудови осигуровки САМО за 12ти месец 2011г. иначе всички други предходни месеци години си ги има.. Странно!?

Извинете ме за стоте въпроса, просто се опитвам да открия причината за проблема, а работодателя е пестелив в помощта си.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 10:24 от 5iaM

# 372
  • София-Младост
Фирмата има   общо разбира се, обезщетението се изплаща в рамките на 15 работни дни, след като работодателя е подал декл.обр.1 за м.12.
А тази (декларация предполагам) "декл.обр.1" за всеки месец ли се подава, или е "някаква за приключване на годината" ?  Питам не за друго ами, ако е второто да подсетя счетоводителката.
Извинявам се за глупавите въпроси, но за пръв път ми се случва да ми се забавят парите и както всички имам нужда от тях, а и от страна на фирмата до сега винаги всичко е било изрядно..

ПС. А ПИК иначе си имам и проверявам онлайн, но няма никой..
Да, всеки месец се подава до два работни дни след плащане на осигуровките или най-късно до края на месеца...ако не са платени.
С ПИК излиза ли ти осигурителния доход , при теб ще е 0,00 за м.12.2011?

# 373
Редактирах горният си пост.

и това
С ПИК излиза ли ти осигурителния доход , при теб ще е 0,00 за м.12.2011?
го няма!

# 374
  • София-Младост
Фирмата има   общо разбира се, обезщетението се изплаща в рамките на 15 работни дни, след като работодателя е подал декл.обр.1 за м.12.
А мога ли и още нещо да попитам. Знам, че когато съм в майчинство трудовите осигуровки се плащат от държавата, а здравните от работодателя. Така ли е.?
И в сайта на НОИ не ми излизат трудови осигуровки САМО за 12ти месец 2011г. иначе всички други предходни месеци години си ги има.. Странно!?
Понятие трудови осигуровки не съществува. За периодът на отпуск за гледане на малко дете до 2г. осигурителни вноски не се внасят, но периодът се признава за трудов и осигурителен стаж. Дължат се само здравни осигуровки за сметка на работодателя.
След като не виждаш осигжурителен доход за м.12 вероятно по-късно е подадена декл.обр.1, от там и забавянето в обезщетението. Попитай счетоводителката кога е подадена тази декларация, ако ти отговори Simple Smile брой 15 работни дни и чакай парички.

Общи условия

Активация на акаунт