На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 520
  • 769
  •   2
Отговори
# 525
Благодаря за бързия отговор Simple Smile . Да, декларация, всичко на време е попълнено( обадиха се да ми напомнят от работа няколко пъти тогава, но днес не си вдига никой телефона като ти трябват). Забавянето явно идва от невнесените още осигуровки. ПИК имам, още не е постъпил такъв документ при тях. Искрено се надявам забавянето да е само 1-я път  Confused

# 526
здравейте. Подадох си документите за втората година майчинство. Бях в болнични до 410-тия ден, който изтече на 4 ноември. На 3 декември си подадох документите в НОИ, след като си платих осигуровките за ноември.

Да очаквам ли превод до края на декември? От кога ще започнат да ми изплащат майчинството редовно? От януари ли? на коя дата?

# 527
  • Пловдив
здравейте. Подадох си документите за втората година майчинство. Бях в болнични до 410-тия ден, който изтече на 4 ноември. На 3 декември си подадох документите в НОИ, след като си платих осигуровките за ноември.

Да очаквам ли превод до края на декември? От кога ще започнат да ми изплащат майчинството редовно? От януари ли? на коя дата?

законовият срок е 15 работни дни от датата на подаване на всички документи.така че декември ще имаш превод за дните по декларацията.декември ще ти го преведат до 5 ти януари и така докрая на 410 те дни ще ти ги превеждат до 5 то число

# 528

законовият срок е 15 работни дни от датата на подаване на всички документи.така че декември ще имаш превод за дните по декларацията.декември ще ти го преведат до 5 ти януари и така докрая на 410 те дни ще ти ги превеждат до 5 то число

Извинявай. Не съм обяснила правилно. Изтекоха ми 410-те дни. Вече ще получавам майчинство. би ли ми отговорила отново?

# 529
  • Пловдив
Вече ще получавам майчинство. би ли ми отговорила отново?

законовият срок е 15 работни дни от датата на подаване на всички документи.така че декември ще имаш превод за дните по декларацията за гл на дете до 2 г от ноември.
Декември ще ти го преведат след внасянето на осигуровките и така всеки месец чакат осигуровките,за да преведат 240 те лв

# 530
Вече ще получавам майчинство. би ли ми отговорила отново?

законовият срок е 15 работни дни от датата на подаване на всички документи.така че декември ще имаш превод за дните по декларацията за гл на дете до 2 г от ноември.
Декември ще ти го преведат след внасянето на осигуровките и така всеки месец чакат осигуровките,за да преведат 240 те лв

на коя дата ще ми го превеждат? Аз си внасям осигуровките на 1-во или второ число от месеца.

# 531
  • Пловдив
на коя дата ще ми го превеждат? Аз си внасям осигуровките на 1-во или второ число от месеца.

Кристално кълбо нямам още,за да кажа точната дата,на която ще ти го преведат.
Законовият срок е 15 работни от внасянето на осигуровките.

# 532

Кристално кълбо нямам още,за да кажа точната дата,на която ще ти го преведат.
Законовият срок е 15 работни от внасянето на осигуровките.

Приемам леко изнервения ти тон:) Искрено ти благодаря за отговора:) Хубав ден и весели празници.   bouquet

# 533
  • Пловдив

Приемам леко изнервения ти тон:) Искрено ти благодаря за отговора:) Хубав ден и весели празници.   bouquet

Имаш ли избор  Mr. Green
Изчакай да видиш как ще стават нещата при теб и ще се ориентираш.Още не си започнала да ги взимаш 240 те лв,а искаш да знаеш точната дата.
240 те лв,не са като обезщетението преди това,което е до 5 то число

# 534

Имаш ли избор  Mr. Green
Изчакай да видиш как ще стават нещата при теб и ще се ориентираш.Още не си започнала да ги взимаш 240 те лв,а искаш да знаеш точната дата.
240 те лв,не са като обезщетението преди това,което е до 5 то число

Мислех, че има фиксирана дата. Заради това питам.. Mr. Green

# 535
Здравейте Simple Smile четох, четох и нищо не ми се изясни newsm78, може и да ми се повтаря въпроса, но все пак се надявам на отговор Simple Smile Първа бременност ми е и от 14.12.12 ще излизам в болничен 45 дни преди термина, кога най-рано мога да очаквам някакви пари от НОИ?

# 536
  • София-Младост
Здравейте Simple Smile четох, четох и нищо не ми се изясни newsm78, може и да ми се повтаря въпроса, но все пак се надявам на отговор Simple Smile Първа бременност ми е и от 14.12.12 ще излизам в болничен 45 дни преди термина, кога най-рано мога да очаквам някакви пари от НОИ?
Към края на януари.

# 537
От репортажа по новините преди 2-3 дни, ми стана ясно, че болничните вече няма да са обвързани с осигуровките, но все още не съм проверила дали има публикувана новата наредба.
Знаете ли дали след 1ви Януари, вече ще почнат да превеждат майчинството след 410тия ден, независимо от декларация 1?

# 538
  • София-Младост
От репортажа по новините преди 2-3 дни, ми стана ясно, че болничните вече няма да са обвързани с осигуровките, но все още не съм проверила дали има публикувана новата наредба.
Знаете ли дали след 1ви Януари, вече ще почнат да превеждат майчинството след 410тия ден, независимо от декларация 1?
Да, от 01.01.2013 работодателя е длъжен да представи болничният до 15-то число на месеца, следващ получаването му, независимо дали са платени заплати или осигуровки. Изплащането пък ще е до края на месеца.

# 539
тоест аз сега го вземам в края на месеца защото ми плащат осигуровките на 12  а декларацията след 4-5 дена и към 25 вземам парички за втората година.А дано този  месец да взема изобщо да не е чак догодина

Общи условия

Активация на акаунт