Кюретаж и забременяване след това - 8

• 28 364
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
  • София
magnet_for_happiness, завишени са хормоните.Няма ли заключение ?
Аз прогестерона не можах да разбера нещо newsm78
няма заключение,това да само резултати от лаборатория,прогестерона е ок за изследван на 7-и ден сле овулация....но останалото еле ТАТ и МАТ...

дайте координати на добър ендокринолог в София..ще съм благодарна

# 646
Високите ТАТ и МАТ всъшност индикация за хашимото ли са?
Аз ги бях изследвала месец юни , бяха в норма.Дали могат да варират?
Ако това се окаже , че е било проблем при теб, с подходящото лечение всичко ще е ок!
И аз в момента чета по темата-

http://www.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=afa78f1946d9ec42b477 … p;topic=187931.20

# 647
magnet_for_happiness HugТоку що четях една статия на един лекар,може да го попиташ директно online за резултатите и какво да правиш.Аз не съм от София и засега само така мога да съм ти полезна.Ето сайта http://www.docsirakov.com/ Peace.Дано вече всичко се изясни.
Момичета,мисля си за извънматочна,защото имам болки понякога в яйчниците,а предишният път ги нямаше.Само да ви попитам ако ЧХГ-то се удвоява значи ли,че не извънматочна и с колко трябва да се удвоява?

# 648
  • Bulgaria
нюклиърче не се шашкай, мила  Hug Не че трябва да се радваш на такива резултати, но поне проблема е ясен, а това е страхотно ! Доколкото знам това наистина може да е индикация за хашимото или някакъв проблем с щитовидната жлеза, но всичко това е лечимо и повече няма да преживяваш болката и разочарованието от загубата на бебе  Hug  Hug  Hug Не се претеснявай, сега всичко ще се оправи  Hug
bobinka 85 това, че миналия път не си имала болки нищо не значи  Naughty Първо всяка бременност е различна дори и при една и съща жена, и второ, 80% от жените имат болки в началото  Hug Какви са тези мисли за извънматочни берменности и т.н.! Няма да мислиш глупости, ей!  Hug  Hug  Hug

# 649
Изрових и моите резултати-

Тирeотропен хормон (TSH)   1.39   (0.34 - 2.5 μIU/ml)      
Анти-тиреоглобулин (ТАТ)        0.90 (-)   (N<4)      
Анти-ТРО (МАТ)        0.40 (-)   (N<9)   

bobinka 85 , мила недей така!Аз и трите пъти съм си ги имала тези тъпи болки в яйчниците.От личен опит ти го казвам, не чети, не си самовнушавай!Повтаряй си че всичко е наред!

# 650
  • София
Изрових и моите резултати-

Тирeотропен хормон (TSH)   1.39   (0.34 - 2.5 μIU/ml)      
Анти-тиреоглобулин (ТАТ)        0.90 (-)   (N<4)      
Анти-ТРО (МАТ)        0.40 (-)   (N<9)   

bobinka 85 , мила недей така!Аз и трите пъти съм си ги имала тези тъпи болки в яйчниците.От личен опит ти го казвам, не чети, не си самовнушавай!Повтаряй си че всичко е наред!
е супер са ти,така и да са занапред... Simple Smile
kittykat мда,сега проблема се знае....аз намерих доктор,в понеделник ще се чуя с него, д-р Начев от МД, друг лека ми го даде и от негово име ще ходя...

# 651
Nuclearbaby, kittykat e права, сега поне знаеш къде може да се крие проблема за абортите,а и това е лечимо. Просто трябва да намериш добър ендокринолог и всичко ще се нареди.
Bobinka_85, болките в началото на бременността са напълно нормални и ги има в повечето случаи. Матката расте и е нормално да има леки болки и пробождания. А за ЧХГ хормоните-повтарят се на 48 часа и ако са се удвоили, значи всичко е наред.
Виж това: http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=82&id=542&optio … ent&task=view

# 652
  • София
Бобинка, нормално е да имаш болки от време на време, тревожно е ако са постоянни и не минават. При извънматочна също често болката е придружена и с кървене. Пусни си утре ЧХГ, после в сряда пак и ако стойността се е удвоила, значи всичко е наред.
Нюклиър, възможно е и тук да е твоя проблем. Но с подходяща терапия ще успееш. Знам, че ТСХ трябва да е около 1-2 за бебеправене, нищо че референтната граница е по-широка. Антителата не са чак толкова по-високи, мисля, че ще се пребориш. За лекар най-много съм слушала за д-р Катя Тодорова от Майчин дом, имала и частен кабинет. Някои мнения са противоречиви - считат, че се престарава, но е най-известния ендокринолог в тази област. Ето телефони: 9523600, 0888408203.

# 653
  • София
Нюклиър, възможно е и тук да е твоя проблем. Но с подходяща терапия ще успееш. Знам, че ТСХ трябва да е около 1-2 за бебеправене, нищо че референтната граница е по-широка. Антителата не са чак толкова по-високи, мисля, че ще се пребориш. За лекар най-много съм слушала за д-р Катя Тодорова от Майчин дом, имала и частен кабинет. Някои мнения са противоречиви - считат, че се престарава, но е най-известния ендокринолог в тази област. Ето телефони: 9523600, 0888408203.

мерси миличка...съвсем възможно е,да това да е проблема да не кажа че 100% е това...записах телефоните на д-р Тодорова, да видиме какво ще каже д-р Начев,че д-р Сигридов при него ме праща и за д-р Тодорова ще пробвам да се вредя за второ мнение...

много ме е яд на скапаните ни лекари,как за три аборта НИКОЙ не се сети да ми изследва хормоните! въобще ВСИЧКИ изследвания АЗ си ги самоназначих ! ИЗВИНЕТЕ АМА ДА ИМ ...НА ДИПЛОМИТЕ ЗА ЛЕКАРИ!

момичета,с един..два аборта...и повече...изследвайте хормони на щитовидната ако не сте...аз загубих година в борба да задържа бременностите си Sad

# 654
Nuclearbaby така е!Поне гинеколог можеше да ти назначи хормонални изследвания!Значи май трябва от там да се започват изследванията!
И аз като другите момичета мисля , че там е бил проблема.Сега вече всичко ще е наред Hug

# 655
magnet_for_happiness Peace сега всичко си идва на мястото. Hug

# 656
Момичета  Hug
Разплакахте ме - благодаря от сърце на всички за пожеланията, дано скоро скоро да ви се връщат  Hug
И хубави новини - китикат, бобинка  Praynig
Нас днес ни изписаха и сега малко стрес, но ще се справим

# 657
Една от нас, браво прибрали сте се в къщи. Няма начин да няма стрес, но поне сте с бебчо вече.
Nuclearbaby, поне сте открили причината, сега ще се наредят нещата. Аз имах съмнения за Хашимото /бях при д-р Катя Тодорова/ и ми беше изписала Л-тироксин за 3 месеца, но от тогава не съм пускала ТАТ и МАТ да видим как са, Иначе скоро пусках TSH, FT4 и бяха в норма. Само с това мога да помогна за сега.

# 658
  • Варна
Здравейте другарки Mr. Green
Гледам темичката ни се напълнила с прекрасни новини. И нови попълнения няма, значи всичко е от хубаво, по-хубаво.
Една от нас, честито бебенце  bouquet Да жив, здрав и силен като прекрасното си име, да ви носи безкрайно щастие Heart Eyes.
bobinka 85 , аз бях с извънматочна, но съм нямала болки. Само спокойно, не се вкарвай във филми. Лошото е ако на 10-15 дневно закъснение не се види гестационен сак в матката, или ако ти дойде цикъла, а чхг-то продължи да расте. Ти пусна ли си кръвен вече? Какво ти отчете? Ходи ли на доктор или още не? Стискам ти палци и се моля всичко да е наред Praynig.
Нюклиърче, дано наистина в тези хормони се крие зайчето. Аз също доста съм чела за тях и знам, че се вкарват в граници. Тъй че споко. Иначе за лекарите си права, аз след аборта като отидох при джипито да искам направление за ендокринолог с триста зора ми го даде, нямало нужда моля ти се. При мен обаче всички хормони са в норма, ама тя нямаше как да го знае. Затова сега декември е смених, де.
botzy, тъжно ми стана от това, което си написала. Прегръщам те и след време, те очакваме с хубави новини.
mmmStelxen_m, дано е бил успешен лова.
Момичета, аз се върнах на работа неофициално, защото все още съм в болнични и затова не съм писала. А пък след работа направо се мятах в леглото и откъртвах. Дойде ми и първия цикъл след лапарото, беше ужасно болезнен и гърдите ме скъсаха от болка, ама толкова ме боляха, че чак сутиен не можех да си сложа. Сега чакам да дойде и втория и на цветна снимка. Ако и при нея всичко е наред, март месец влизам отново в редиците на бебеправещите. Кой друг от вас, ще ми прави компания а?
Иначе на работа нещата са кофти, колежките нещо се сърдят ... ама здраве да е. Не можем да очакваме всички да ни влизат в положението, това ми е пределно ясно. Даже получих и намек, че твърде много отсъствия ми се били насъбрали и ако пак ми се налага да отсъствам толкова време да съм предупреждавала отрано.  Crazy Наслушах се и на твърде много глупости, даже смятам да ви ги напиша някои да се посмеете:
- "Успокой се и ще стане" - това е класика, всички сте е чували Grinning
-"Извънматочната стана, защото много бързаше след аборта да забременяваш" - нищо че минаха 5 месеца от тогава.
-"Не се притеснявай, ще направите инвитро. То и при инвитрото детето ще е от мъжа ти" - добре, че ме информираха, това не го знаех Crazy
- "И сега какво, само с една тръба ли си? Няма нищо, то и на мен цикълът ми идва само от едната тръба - аз си усещам само от ляво ми идва? - ако не знаете, цикъла идва от тръбите Shocked Шок и ужас, жената има две деца.
- "Ами така е, като толкова време отлагахте с мъжа ти" - може би обвинение защо чак на 27-28 г. се опитвам да забременея. На сега сме имали жилище и кола, ама нямаме дете - чак не можеш да повярвам на ушите си, то бива злоба, ама чак пък толкоз ooooh!
bibi76 , много се радвам на лентичката ти. Расте ли, расте малчо Heart Eyes Кога си на фетална?
kittykat, ти как си мила?
Аз преди няколко дни ходих на пазар за бебешки работи, една приятелка скоро чака бебче. Толкова са хубави и сладички дрешките, такова удоволствие е да ги избираш. Честно казано направо ме сърбят ръцете да изкупя половината магазин. Така ми се иска скоро да мога да избирам и за моето си бебе ...

# 659
  • София
Амалейра, ще дойде време и за твоето бебче да избираш дрешки. Аз все още нищо не смея да гледам. Момичетата в отчетни вече са заобсъждали колички, легла, раждания. Ама аз мисля, че е малко рано. А на приказките на колежките ти - да се смееш ли, да плачеш ли. То бива, ама... Аз със моите 33г. какво да кажа, щом ти си "закъсняла" на 27? Отминавай ги и хич не ги вземай навътре. На фетална съм на 27.01, ще помоля за едни палчета в сляда към 18.30. Дано всичко е наред Praynig
Една от нас, радвам се, че вече сте си вкъщи  bouquet Нормално е да си стресирана. Да нагушкаш бебчо!

Общи условия

Активация на акаунт