Наука ли е астрологията?

• 19 962
  • 503
  •   1
Отговори
# 240
Предполагам, че темата е предизвикана от факта, че термина "астрология" съдържа в себе си гръцкото "логос", едно от значенията, на които действително е наука.

Но да припомня и другите му значения:

логия, логос
гр. “слово”, “понятие”, “мисъл”, “разум”, “наука”
1. В древногръцката материалистична философия — всеобща закономерност (Хераклит).
2. В Идеалистическата философия — духовно начало, божествен разум (Платон).
3. В християнството — Исус Христос.
4. Първа съставна част на сложни думи със значение “наука”

Приемам, че смисълът на астрологията отговаря на т.1 и т.2 по-горе.

Темата е предизвикана от това, че много стана! Навсякъде зодии, хороскопи, мошеничества, заблуди, пари, отсъствие на елементарна научност! Прекалено много се натрапва всичко това! Онзи ден го коментирахме, защо трябва да го повтарям? Вярно, че канарчетата са доста, но все пак не сме всички такива! Преди 20г. зодиите бяха табу, а сега са на всяка крачка.

# 241
Преди 20г. зодиите бяха табу, а сега са на всяка крачка.

Panta rei - всичко тече, всичко се променя. Еволюцията подразбира адаптация и развиване на нови способности и умения, вместо ..."няма да си играя с тебе"  Laughing

хубаво е да не изпускаме влака...

# 242
и какъв проблем разрешава астрологията ?
досега не съм видяла някой да си е разрешил някакъв проблем с астрология ,
всички се вълнуват от това дали ще им се познае , или не ,
какво да се познае не е ясно ,
хората генерално имат три проблема - здраве , любов и пари( вкл. работа , имоти )
почва се да се работи ''пациента''  по някоя от тези нишки и все отнякъде изкача ''заека'' , човекът остава успокоен и доволен , че нещата ще се оправят , което е и целта на всяко подобно занимание ..

# 243
и какъв проблем разрешава астрологията ?
досега не съм видяла някой да си е разрешил някакъв проблем с астрология ,
всички се вълнуват от това дали ще им се познае , или не ,
какво да се познае не е ясно ,
хората генерално имат три проблема - здраве , любов и пари( вкл. работа , имоти )
почва се да се работи ''пациента''  по някоя от тези нишки и все отнякъде изкача ''заека'' , човекът остава успокоен и доволен , че нещата ще се оправят , което е и целта на всяко подобно занимание ..

о не!
понякога далеч не са толкова прости нещата.
Щото ако знае човек че има неблагоприятен аспект за отношения или че има напрегнати аспекти, неблагоприятни за благополучие и финансова стабилност, още не значи че проблема е решен. Следващата стъпка може да бъде(ако астролога е сериозен и добре подготвен) - какво да се направи, за да се реши проблема, и пак може на базата на хороскопа, използвайки положителнитете аспекти примерно, да се преодоляват неблагоприятните.
Или какви методи за промяна на биополето или подсъзнанието  да се използват, за да преодолява човек примерно депресивни състояния, за които има индикации още в наталната карта, преди възпитание и социум!
Не всички хороскопи са фанфарен звън и фоерферки!

# 244
Тук още ли продължавате да излагате нагледно възможностите на бабините ви калъчки и техните разширения. И с колкото по цветущи фрази кичите гореспоменатото, толкова си мислите, че е по-правдободобно...

... планетите като енергия, физическо взаимодействие и влияние са в пряка зависимост със Земята... да... но като фактор определящ подробностите в живота ни са от значение други неща... далеч по-значими... не си хвърляйте кал по гърба, защото, ако трябва да бъда честен изказванията ви съвсем не са безобидни... най-малкото от гледна точка, че с тях може да заблудите хора... а отговорността за това я носи всеки който заблуждава...

... смятайте си астралите там и не се правете на писатели... успех...   bouquet

# 245
Тук още ли продължавате да излагате нагледно възможностите на бабините ви калъчки и техните разширения. И с колкото по цветущи фрази кичите гореспоменатото, толкова си мислите, че е по-правдободобно...

... планетите като енергия, физическо взаимодействие и влияние са в пряка зависимост със Земята... да... но като фактор определящ подробностите в живота ни са от значение други неща... далеч по-значими... не си хвърляйте кал по гърба, защото, ако трябва да бъда честен изказванията ви съвсем не са безобидни... най-малкото от гледна точка, че с тях може да заблудите хора... а отговорността за това я носи всеки който заблуждава...

... смятайте си астралите там и не се правете на писатели... успех...   bouquet
Joy

# 246

не си хвърляйте кал по гърба, защото, ако трябва да бъда честен изказванията ви съвсем не са безобидни... най-малкото от гледна точка, че с тях може да заблудите хора... а отговорността за това я носи всеки който заблуждава...

Моля те, дай по конкретно  пример кой и с какво заблуждава тук?  Не бих  искала да си хвърлям кал по гърба или пък да ме заблуждават...

# 247
Преди 20г. зодиите бяха табу, а сега са на всяка крачка.

Panta rei - всичко тече, всичко се променя. Еволюцията подразбира адаптация и развиване на нови способности и умения, вместо ..."няма да си играя с тебе"  Laughing

хубаво е да не изпускаме влака...

Нищо ново няма тук! Напротив-отживелици отпреди 2000 и повече години!

# 248

Или какви методи за промяна на биополето или подсъзнанието  да се използват, за да преодолява човек примерно депресивни състояния, за които има индикации още в наталната карта, преди възпитание и социум!
Не всички хороскопи са фанфарен звън и фоерферки!

Остава да дефинирате що е "биополе" и какви са неговите компоненти. За наследственост отново не се споменава! Може би наталната карта е по-важна?

# 249
Остава да дефинирате що е "биополе" и какви са неговите компоненти. За наследственост отново не се споменава! Може би наталната карта е по-важна?

И на мен ми е интересно що е това "биополе".

# 250

и как ще ви е интересно, нали не се учи в .. СУ  ooooh!

# 251

и как ще ви е интересно, нали не се учи в .. СУ  ooooh!
Дай ни просветление, нека и ние нещо да научим от теб!

# 252
И аз съм на това мнение - подхождам съвсем добронамерено. Можеш да получиш Нобелова награда...

# 253
И аз съм на това мнение - подхождам съвсем добронамерено. Можеш да получиш Нобелова награда...

Посети най-близката православна църква и разгледай някои икони. Или ти не си православен и не ги признаваш за доказателство?
 Hug

# 254

Посети най-близката православна църква и разгледай някои икони. Или ти не си православен и не ги признаваш за доказателство?

Не. Аз съм независим вярващ. И не ходя в никоя църква. Пък и ако си мислиш, че на цялата библия вярвам, жестоко се лъжеш. Просто чери-пиквам, не знам как да го преведа на бГ

Общи условия

Активация на акаунт