Наука ли е астрологията?

• 20 496
  • 503
  •   1
Отговори
# 120
прогнозите във вестниците в повечето случаи са общи на базата на слънчевия знак(зодията) но освен това значение имат и доста други фактори!
Нека говорим за сериозни неща като личния хороскоп!

(за сега основните опоненти не са изявили интерес да им бъде направен хороскоп. Дали се притесняват да не излезе, че все пак астрологията нещо.."познава"  Mr. Green )

Каква информация ще ни даде този личен хороскоп?

в зависимост от планетите и тяхното положение - какви са главните тенденции и предразположения за дадения човек, в какви области е най силен и върху какви проблеми в живота или психиката да се акцентира да коригира. На базата на личния хороскоп мога да се правят и прогностични изследвания - примерно за какво може да бъде благоприятен или неблагоприятен периода от последния рожден ден до следващия който предстои.
Ако някой смята, че това са безсмислени неща,  да си пусне турски сериал Stuck Out Tongue

Цитат
"няма да ти върви в работата, но ще ти върви в секса у дома" (пример)
Ами с 99% вероятност, това твърдение ще се изпълни на 50%. Това е ала-бала.

казва ли поне една официална наука нещо повече за конкретно взет човек, което да има наистина съществено значение?
 (за правенето на танкове и атомни подводници да не говорим, не ме интересуват особено)

Вие дали не искате по скоро софтуер да си поръчате, а не хороскоп "като натиснете бутона А, ще получите информация за събитието Б" - живеем в един свят в който гарнциите за немалко неща са дефицит. Астрологията не е виновна за това, нито науката, че не може да даде 100% сигурност. Ако искате точна информация по някои въпроси, обърнете се към ясновидец, има хора със истински способности, поне аз познавам такива, и даже може да е по-ефтино от направата на хороскоп. Но най-вероятно и в това няма да вярвате. Проблема не е мой.

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 16:44 от wandering

# 121
wandering, имаш ЛС ....

# 122
wandering, за какви гаранции говориш? Аз не искам гаранции!!! Искам процент вероятност.
Примерно: "ще го блъснат и ще умре" - какъв е шансът? 1/100? Тук пак няма гаранция - може да се случи, може и да не се случи - но има конкретен процент вероятност. Не правиш ли разлика между двете?
Не виждам смисъл да си говорим просто ей така - както виждаш, аз не защитавам конкретна позиция.

# 123
А без астрология не се ли вижда към какво е предразположен даден човек? Напр. 1дете се увлича от музика, друго от техника, трето от спорт. Това проличава още през детските години и до голяма степен е свързано с наследствеността, а не с рождената му дата! Същото се отнася и за предразположението към определени заболявания. А кога човек ще бъде във форма за едно или друго нещо, факторите са доста разнообразни. Така че за каква астрология и за какви хороскопи говорим? Естествено, че не вярвам и на врачки. Понякога разчитам на моята интуиция. Но се случва и тя да ме излъже.

# 124
wandering, за какви гаранции говориш? Аз не искам гаранции!!! Искам процент вероятност.
Примерно: "ще го блъснат и ще умре" - какъв е шансът? 1/100? Тук пак няма гаранция - може да се случи, може и да не се случи - но има конкретен процент вероятност. Не правиш ли разлика между двете?
Не виждам смисъл да си говорим просто ей така - както виждаш, аз не защитавам конкретна позиция.

Да, тук се включвам и аз. Например, ако караме кола по заледен път 300км и по сух идеален, каква е вероятността да катастрофираме  в единия и в другия случай? Необходимо ли е астрологията да ни го разясни това?

# 125

да ме извиняват блондинките Embarassed

"Питат мъж каква е вероятността да срещнете динозавър на улицата - той се замисля, мисли  и казва 1 на 1......000.
Питат блондинка същото. Без да се замисля, казва веднага - 50% - Или го срещам или не го срещам!"

Mr. Green

Цитат
Напр. 1дете се увлича от музика, друго от техника, трето от спорт. Това проличава още през детските години и до голяма степен е свързано с наследствеността, а не с рождената му дата!
Някои неща могат да се разберат още след раждането, преди да са проличали през детските години. Неслучайно на изток на хороскопите се е отделяло немалко внимание. Предразположенията не са свързани само с наследствеността, иначе децата в едно и също семейство би трябвало много да си приличат външно и по характер. Много често не е така.(дори и за мен)

Цитат
Да, тук се включвам и аз. Например, ако караме кола по заледен път 300км и по сух идеален, каква е вероятността да катастрофираме  в единия и в другия случай?
Намирам за много слабо вероятно човек без ясновидски способности да ви отговори на такъв въпрос, мисля че не е подходящо да го задавате нито на астролог, нито на учен.

# 126
Остава да се съгласим, че някои неща са ясни още при раждането! Често братя и сестри са твърде различни. Някои приличат на бащата, други на майката, а трети ...не се знае на кого. С какво ще ни помогне астрологията по въпроса? А за карането по заледен път няма нужда от астрология, от гадатели, дори и от голяма наука! Физиката за 8-ми клас отдавна си е казала думата за коефициента на триене между гумите и пътя.  Така че това е ясно дори и на малограмотните.
Ако желаете може да коментирате и различията между 2-ма братя близнаци-в характерите, в наклонностите, във всичко. Нали са родени почти заедно, защо не са еднакви? Какво казва астрологията по този въпрос? Или са се родили точно на границата на 2зодии и 1-ят е останал в 1-та, а другият във 2-та?

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 17:10 от vl

# 127
Остава да се съгласим, че някои неща са ясни още при раждането! Често братя и сестри са твърде различни. Някои приличат на бащата, други на майката, а трети ...не се знае на кого. С какво ще ни помогне астрологията по въпроса? А за карането по заледен път няма нужда от астрология, от гадатели, дори и от голяма наука! Физиката за 8-ми клас отдавна си е казала думата за коефициента на триене между гумите и пътя.  Така че това е ясно дори и на малограмотните.

Цитат
Титаник е строен от професионалисти, а Ноевия ковчег от аматьори.

знанието за коефициента на триене в колко случаи е помогнало? Как си представяте да карате 300 километра по прав път без нито една кола по него. Може би в Тексас или в Калифорния, но в България?
Едно са задачките за "тръгнала кола от точка А за точка Б", друго безопасността по пътищата. Но то науката и Съдбата май отрича, щото "не може да бъде установена с научни методи". Тогава ползвайте други, важното е да дадат резултат. За сега фактите са, че има неща които "официалната" наука не е обяснила. И причини може да има за това.

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 17:22 от wandering

# 128

Ако желаете може да коментирате и различията между 2-ма братя близнаци-в характерите, в наклонностите, във всичко. Нали са родени почти заедно, защо не са еднакви? Какво казва астрологията по този въпрос? Или са се родили точно на границата на 2зодии и 1-ят е останал в 1-та, а другият във 2-та?

Разлики между близнаци също може да има. Случая с попадането в различни зодии може да е сравнително рядък, има и други фактори, при които дори разлика от няколко минути може да има значение. Това може да касае предимно системата на домовете и асцендента, както и бързодвижещите се тела като Луната и Меркурий, те както и асцендента може да бидат в различни знаци при раждане с 10 минути разлика например.

# 129
Имало неща, които официалната наука не е обяснила....Че има е ясно, дори вчера говорих за това. Каква е ползата от знанието за коефициента на триене? Ами огромна е! Доста хора се съобразяват с това. Вярно, че тук в БГ се срещат извънредно много случаи на олигофренско шофиране. Дори веднъж 1холандец ми каза, че не е виждал другаде толкова глупави, невнимателни и безотговорни хора да карат коли. Неслучайно аз вече 6-7години не карам през зимата.
А за "Титаник" корабостроителите ли са виновни? Аз знаех друго....

# 130

Разлики между близнаци също може да има. Случая с попадането в различни зодии може да е сравнително рядък, има и други фактори, при които дори разлика от няколко минути може да има значение. Това може да касае предимно системата на домовете и асцендента, както и бързодвижещите се тела като Луната и Меркурий, те както и асцендента може да бидат в различни знаци при раждане с 10 минути разлика например.
А ако дори на външен вид не си приличат, пак ли същите обяснения ще дадете?

# 131
  • София
На мен ми е интересно нещо друго, ако може да ми обясни някой от астролозите.
Безспорен факт е, че ние сме част от Вселената и всяка промяна в нея, се отразява и на нас.
За това мисля, че никой не спори.
Но, не разбирам защо в астрологията се отчета влиянието само на планетите от слънчевата система?
Струва ми се много повърхностно

# 132
На мен ми е интересно нещо друго, ако може да ми обясни някой от астролозите.
Безспорен факт е, че ние сме част от Вселената и всяка промяна в нея, се отразява и на нас.
За това мисля, че никой не спори.
Но, не разбирам защо в астрологията се отчета влиянието само на планетите от слънчевата система?
Струва ми се много повърхностно

работи се и с така наречените "неподвижни звезди", поне с по-ярките от тях. Има таблици за това.
При съвпад с планета или асцендента може да имат влияние.

# 133
Според мен е добре платено хоби!

# 134
Според мен е добре платено хоби!

Обаче в комбинация с цяла камара заблуди! Ето това е дразнещото! Заблуди от древността, достигнали до наши дни. Гледат звездната карта, съчиняват фантазии и искат хората да им вярват, че дори и да им плащат за тях! Затова хората ходят на у-ще, за да научат нещо и да могат да различават заблудите от реалностите.

Общи условия

Активация на акаунт