Наука ли е астрологията?

• 20 466
  • 503
  •   1
Отговори
# 165
Астрологията не е наука, а Познание.
Затова и няма нужда да се изучава в университетите. Познавам двама-трима блестящи астролози без дипломи, както и такива с дипломи, които са на отчайващо ниско ниво. И това е, защото астрологията не е механичен сбор от различни компоненти, които могат да се назубрят и да се сътвори хороскоп. Нужни са някои съвсем други качества, защото става въпрос за окултно знание, а не за проста математика. Не всеки има способности да бъде астролог.

Между другото, за да критикуваш която и да било наука или област от познанието, то тя трябва да се познава в дълбочина. Всичко друго са празни приказки. За автора на темата бих препоръчала да отиде в някой астрологичен форум, където пишат астролози и да спори с тях. Simple Smile

Търся резултатите от нея. Това малко ли е? Не разбирам от медицина. Това означава ли, че не трябва да виждам резултатите от нея? Същото мога да кажа и за химията, биологията. Радвайте се на познанието си, обаче не ни го натрапвайте непрекъснато!

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 13:48 от vl

# 166
Търся резултатите от нея. Това малко ли е? Не разбирам от медицина. Това означава ли, че не трябва да виждам резурлтите от нея? Същото мога да кажа и да химията, биологията.
Тогава мога да ти дам координати на професионален астролог, който лично ми е познавал няколко събития от последните две години. Нека ти изготви хороскоп, който, ако е неточен с право можеш да критикуваш.

# 167
Търся резултатите от нея. Това малко ли е? Не разбирам от медицина. Това означава ли, че не трябва да виждам резурлтите от нея? Същото мога да кажа и да химията, биологията.
Тогава мога да ти дам координати на професионален астролог, който лично ми е познавал няколко събития от последните две години. Нека ти изготви хороскоп, който, ако е неточен с право можеш да критикуваш.
Нямам такива желания. Ако някой има, може да ми направи хороскоп, но само при условие че после го коментираме тук. Това го казах и вчера. Но не! Не желая и това! Не можем да чакаме години! Каква е ползата някой да ни предскаже сериозна промяна в живота ни без да уточни каква е тя и кога ще се случи?

# 168
Нямам такива желания. Ако някой има, може да ми направи хороскоп, но само при условие че после го коментираме тук. Това го казах и вчера.
Е твоя работа, но когато се впускаш да критикуваш някаква материя е добре да си запознат с нея, с принципите и методите й. Не можеш само на база общи хороскопи за зодии във вестниците да отричаш цялата астрология. Защото тя е изключително всеобхватна, има много подразделения и всъщност личната си полза от нея можеш да установиш, когато се обърнеш за прогноза към добър астролог. Определено не е лесно да се попадне на такъв, но както споменах мога да препоръчам вече изпитан.

# 169
  • Варна
Целта е малко светлина в тунела. Посочих 2въпроса, които сриват цялата астрология! Само 2 са достатъчни!  За какво говорим тогава? Скоро били възникнали науките.....Е не съвсем....Архимедовата сила от вчера ли е? Ами намирането на лица- на кръг на провоъгълник, на квадрат от вчера ли е това? Фокусирането на слънчевите лъчи? Може би и останалите, които споделят моето мнение се опитват да натрапят своето?
Тук доста дискутирахме какво е това чудо наука. ОПРЕДЕЛЕНО ИМА ЗНАЧЕНИЕ КОЕ Е НАУКА И КОЕ ЛЪЖЕНАУКА, ТОЕСТ ШАРЛАТАНИЯ! ИМА ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ!

Не помня с какви въпроси срина астрологията, но явно е факт. Mr. Green

Все пак чети по-внимателно, преди да отговаряш, защото спорът, на който държиш, става смешен.

# 170
Целта е малко светлина в тунела. Посочих 2въпроса, които сриват цялата астрология! Само 2 са достатъчни!  За какво говорим тогава? Скоро били възникнали науките.....Е не съвсем....Архимедовата сила от вчера ли е? Ами намирането на лица- на кръг на провоъгълник, на квадрат от вчера ли е това? Фокусирането на слънчевите лъчи? Може би и останалите, които споделят моето мнение се опитват да натрапят своето?
Тук доста дискутирахме какво е това чудо наука. ОПРЕДЕЛЕНО ИМА ЗНАЧЕНИЕ КОЕ Е НАУКА И КОЕ ЛЪЖЕНАУКА, ТОЕСТ ШАРЛАТАНИЯ! ИМА ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ!

Все пак чети по-внимателно, преди да отговаряш, защото спорът, на който държиш, става смешен.

Остава да обясниш на нас невежите, кое точно е смешното, както и къде точно е моят пропуск в четенето.

# 171
Нямам такива желания. Ако някой има, може да ми направи хороскоп, но само при условие че после го коментираме тук. Това го казах и вчера.
Е твоя работа, но когато се впускаш да критикуваш някаква материя е добре да си запознат с нея, с принципите и методите й. Не можеш само на база общи хороскопи за зодии във вестниците да отричаш цялата астрология. Защото тя е изключително всеобхватна, има много подразделения и всъщност личната си полза от нея можеш да установиш, когато се обърнеш за прогноза към добър астролог. Определено не е лесно да се попадне на такъв, но както споменах мога да препоръчам вече изпитан.

Не искам, не искам, не искам! Казах го вече! Не ми трябва нито добър, нито лош, не ми трябва никакъв! Аз засегнах фундамента на тази "наука"! Той доста е олекнал с напредването на астрономията. Затова известните астрономи са я изхвърлили от групата на науките и те самите са престанали да бъдат астролози. Осъзнали са грешките си. Тези неща вече ги говорих. Така се е получило и с алхимията.

# 172

не я е сринала. Дори влиянията за друга слънчева система да са различни, не виждам проблема. Аз хороскоп на същества от Алфа Центавър не помня да съм правил.
Има разлика между "съзвездие" - случаен набор от звезди, намиращи се в различни системи, и зодиакални знаци - области от пространството.
Важното е за родените на земята да са верни, а за сега статистиката дори от хороскопите, които правих на желаещи от форума, е в полза на астрологията(а аз даже нямам претенции да съм ВЕЛИК АСТРОЛОГ, и ползвам и астрологични програми)
нямам идея да се хваля, констатирам факт!
От хороскопите, които правих след моято предложение, до сега никой не ми е писал, че съм му пратил пълни глупости, а по-скоро напротив. А аз нямах предвид да говоря общи неща, валидни за всички хора, изхождал съм от конкретния индивидуален хороскоп.
Ако искате мога да анализирам и вашия. Въпреки, че не смятам, че е подходящо такова нещо да се прави публично - все пак може да става въпрос за много лични неща. Избора е ваш. (не съм Люмиер, в България има немалко добри астролози, с някои от които се познавам лично:)

# 173
Нима зодиакалните знаци не идват от съзвездията? Какво ще ми кажете с този хороскоп? Тенденции? Ами всеки ги вижда чрез здравия си разум. Нещо друго интересно? Назовете поне 2-3неща!

# 174
Нима зодиакалните знаци не идват от съзвездията? Какво ще ми кажете с този хороскоп? Тенденции? Ами всеки ги вижда чрез здравия си разум. Нещо друго интересно? Назовете поне 2-3неща!

Асоциацията между съзвездията и зодиакалните знаци не е съвсем случайна, донякъде доколкото съм разбрал има териториални и идейно-символични съответствия. Но астрологията работи със зодиакални знаци, не със съзвездия, също така с отделни звезди се работи. Съзвездията дори в астрономията мисля че се използват по-скоро за картотекиране - примерно алфа Воловар, бета Орион... но самото съзвездие е комбинация на звезди които от Земята изглеждат сякаш са подредени в определена фигура, а то няма особена връзка - могат да се намират на много светлинни години една от друга в различни звездни системи.

Може да се изследват области като: отношения с другия пол, благополучие/късмет/благоприятни условия в живота, финанси, образование, интелектуални способности, религиозни и духовни наклонности, дори индикации за екстрасензорна перцепция или лечение. Зависи от случая - при някои някои сфери са силно изявени(положително или неблагоприятно), при други може да липсват специфични индикации.

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 14:46 от wandering

# 175
Банални неща! Наклонностите всеки може да ги види сам и без астрология. Дали екстрасенс може да ни помогне с нещо? Зависи от неговите способности, както и от това с какво се е захванал! Да оправи някаква болка в крайник е едно а да оправи, рак, сърце или очи е съвсем друго! Имах позната с такива способности, но вече не е жива. Не разчитах, че ще реши всичките ми здравословни проблеми. Искахме да разберем повече за нейните способности, основавайки се на науката, но не стигнахме доникъде. Разчитах на нея за болки в ръцете и коленете. За махане на късогледство-не! Тя искаше да опита. Опита, но нямаше резултат, както очаквах.
Вие вчера най-много ме учудихте с разсъжденията си за заледения път!

# 176
Банални неща! Наклонностите всеки може да ги види сам и без астрология. Дали екстрасенс може да ни помогне с нещо? Зависи от неговите способности, както и от това с какво се е захванал! Да оправи някаква болка в крайник е едно а да оправи, рак, сърце или очи е съвсем друго! Имах позната с такива способности, но вече не е жива. Не разчитах, че ще реши всичките ми здравословни проблеми. Искахме да разберем повече за нейните способности, основавайки се на науката, но не стигнахме доникъде. Разчитах на нея за болки в ръцете и коленете. За махане на късогледство-не! Тя искаше да опита. Опита, но нямаше резултат, както очаквах.

Някои от посочените неща съвсем не са банални за много хора, то и идеално черно тяло май няма. Мисля, че дори за един учен, отдал се изцяло на науката, подобни неща не би трябвало въобще да не го касаят. ако някой има индикации за екстрасензорни способности, може да се учи да работи с тях или да ги развива - те може да са на степени.

Що се отнася до пътя - идеята ми беше, че има фактори в живота, които касаят неща извън физиката и коефициента на триене.

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 15:15 от wandering

# 177

Някои от посочените неща съвсем не са банални за много хора, то и идеално черно тяло май няма. Мисля, че дори за един учен, отдал се изцяло на науката, подобни неща не би трябвало въобще да не го касаят. ако някой има индикации за екстрасензорни способности, може да се учи да работи с тях или да ги развива - те може да са на степени.

Що се отнася до пътя - идеята ми беше, че има фактори в живота, които касаят неща извън физиката и коефициента на триене.

Мога да кажа, че целият ни живот зависи от коефициента на триене, но разбира се не само от него! Толкова много други фактори има! Доказано е, че процесите на Земята най-много зависят от Слънцето и  от Луната. А астролозите и не само те тръгнали да търсят влияние от Юпитер и Сатурн-планетата на злото! Отделят ли лъчи тези 2планети, които лъчи да ни помагат или пречат тук на Земята? Какво е тяхното гравитационно влияние върху Земята? Могат ли те да засенчат Слънцето? За Луната е известно. Напомням з-на  за гравитацията:
http://www.signlanguage-bg.com/bg/specialized%20bulgarian%20sign … nguage/bg/004.htm

Кои неща извън физиката могат да разбият или да оправят живота ни? Например чувствата ни. Трябва ли астрологията да ги диктува?

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 15:39 от vl

# 178

Доказано е, че процесите на Земята най-много зависят от Слънцето и  от Луната. А астролозите и не само те тръгнали да търсят влияние от Юпитер и Сатурн-планетата на злото! Отделят ли лъчи тези 2планети, които лъчи да ни помагат или пречат тук на Земята? Какво е тяхното гравитационно влияние върху Земята? 

Отделят лъчи. Не е само гравитацията. Може да има лъчи в спектър, които съвременните учени все още на са успели да засекат.
Както и има повече от 3 измерения:)
В това няма нищо страшно:)

# 179
Това хипотеза ли е или научно-доказана истина? Какви 3 измерения?

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 16:18 от vl

Общи условия

Активация на акаунт