Наука ли е астрологията?

• 19 722
  • 503
  •   1
Отговори
# 375
Пак празни приказки! Духовни влияния....Ами дайте научни доказателства за това! Мога да намеря книги, в които е написано как и кога тези велики учени са осъзнали грешките си. Малко ровене в библиотеките и готово. За съжаление едва ли ще мога да пусна линкове или  да сканирам тези книги. Но мога да ги посоча. Някои от нашите професори четяха "История на физиката"  и "История на астрономията". Те са по-добре от мен запознати с тези подробности. Искате ли да ги извикам тук? Дали ще можете да спорите с тях?

# 376
Абе не знам доколко сте разгадали личността на vl, но и в двата направени хороскопа, говорите за vl в женски род. Без да разбирам от астрология според моите впечетления въпросната личност е твърдо от мъжки пол и не разбирам защо във вашите звездни карти този така важен факт не се отразява.  newsm78

Ако бъркам, моля да ме извините!  Hug   Все пак правя заключения на база интуиция, а не на точни математически изчисления.

# 377
Пак празни приказки! Духовни влияния....Ами дайте научни доказателства за това! Мога да намеря книги, в които е написано как и кога тези велики учени са осъзнали грешките си. Малко ровене в библиотеките и готово. За съжаление едва ли ще мога да пусна линкове или  да сканирам тези книги. Но мога да ги посоча. Някои от нашите професори четяха "История на физиката"  и "История на астрономията". Те са по-добре от мен запознати с тези подробности. Искате ли да ги извикам тук? Дали ще можете да спорите с тях?

Въобще не се нуждая да ви давам научни доказателства за духовните влияния!
Духовния свят съществува независимо от физиката!

# 378

Докажете го с научни обяснения!

# 379

Докажете го с научни обяснения!
Joy Mr. Green ooooh!

Самата вие ни информирахте че сте медиум. Все с нещо се свързвате/ставате проводник, нали? Това може би не са собствените честоти на вибрация на молекулите...  Mr. Green

# 380
vl, защо реагираш като дете на което са му взели играчката?
Това, че някои хора са професори не ги прави по -умни във всички сфери на живота. Именно по тази причина всеки е професор в областта си.
Няма човек компетентен по всички въпроси, защо се косиш да доказваш нещо което не може да се докаже.
Аз не мога да ти докажа и ти не можеш-до задънена улица сме.Този спор няма да стигне до никъде, едни ще вярват безрезервно в нея а други ще я отричат.
Не можем нито ти нито аз да променим това.
Но все пак, е добре човек първо да седне да проучи въпроса да се увери,  че е лъжа, да го докаже , и тогава да отхвърля. 
Аз като теб също не вярвах в нея, но реших да седна и сама да резбера, и вярваш или не, открих че има неща които просто са предопределени. 
 Светът е пълен с чудеса, стига да искаш да ги видиш!

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 15:04 от Ata

# 381
vl, защо реагираш като дете на което са му взели играчката?
Това, че някои хора са професори не ги прави по -умни във всички сфери на живота. Именно по тази причина всеки е професор в областта си.
Няма човек компетентен по всички въпроси, защо се косиш да доказваш нещо което не може да се докаже.
Аз не мога да ти докажа и ти не можеш-до задънена улица сме.Този спор няма да стигне до никъде, едни ще вярват безрезервно в нея а други ще я отричат.
Не можем нито ти нито аз да променим това.
Но все пак, е добре човек първо да седне да проучи въпроса да се увери,  че е лъжа, да го докаже , и тогава да отхвърля.  
Аз като теб също не вярвах в нея, но реших да седна и сама да резбера, и вярваш или не, открих че има неща които просто са предопределени.  

Проблемът е с вашите претенции! Не можете нищо да докажете, а претендирате да предсказвате бъдещи събития. Колко процента такива успявате да отгатнете? Покажете конкретна статистика. Посочих моите професори, като по-компетентни от мен по история на физиката и история на астрономията. Не е ли ясно това?

# 382
Не, не е наука. Според критериите, определящи някакъв вид познание за научно, които, разбира се, също могат да бъдат критикувани.

# 383

Проблемът е с вашите претенции! Не можете нищо да докажете, а претендирате да предсказвате бъдещи събития. Колко процента такива успявате да отгатнете? Покажете конкретна статистика. Посочих моите професори, като по-компетентни от мен по история на физиката и история на астрономията. Не е ли ясно това?

проблем може би имате вие!
А може би няма такъв!
Ако бъдещите събитие се случват, значи това не е претенция, а методология!  Mr. Green

# 384
Ето, заповядай!
 http://www.astrogalaxy.info/ARHIV/03_08.htm

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 15:39 от Ata

# 385

проблем може би имате вие!
А може би няма такъв!
Ако бъдещите събитие се случват, значи това не е претенция, а методология!  Mr. Green

Добре, че се случват, но колко процента от тях познавате?

# 386
Процентът е доста висок - някъде около 70-80%.

# 387

Изнесете факти за това!

# 388

естествено е, че "официалната наука" даже не може и да мечтае за такива резултати в такава област - като прогнозиране на събитията в живота, което естествено е ...леко дразнещо и некомфортно, пък за тези, дето си мислят, че сме се "кланяли на звездите", даже не ми се говори.
Повода за тазитема мисля че е конфликт на интереси Stuck Out Tongue

# 389

естествено е, че "официалната наука" даже не може и да мечтае за такива резултати в такава област - като прогнозиране на събитията в живота, което естествено е ...леко дразнещо и некомфортно, пък за тези, дето си мислят, че сме се "кланяли на звездите", даже не ми се говори.
Повода за тазитема мисля че е конфликт на интереси Stuck Out Tongue

Да, вярно. Получава се конфликт с вашите астрологически финансови интереси. Затова толкова ревностно и ентусиазирано я защитавате. Но имаме ли такива финансови интереси ние останалите, които сме против астрологията?
Не повод, а причината за пускането на темата беше ИЗВЪНРЕДНО ГОЛЯМАТА ДОСАДА, НАРЕЧЕНА АСТРОЛОГИЯ!
Искаме, не искаме, под път и над път се сблъскваме с нея! Eто този е нашият проблем.  
Имате претенции да познавате бъдещето, а сбъркахте доста неща от миналото и от настоящето, правейки хороскопи на мен и на колегата от форума. И ние трябва да се надяваме на точно предсказване на бъдещето, така ли?

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 16:09 от vl

Общи условия

Активация на акаунт