Отговори
# 480
Здравейте.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВЛЮБЕНИТЕ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ТРИФОН ЗАРЕЗАН!

Много любов и усмивки,много романтични моменти с чаша вино в ръка!
Освен това е и ден за прошка.Сирни заговезни.На трапезата се слага баница,халва,мляко с ориз,сирене,яйца.В много райони на България се палят огньове,които се прескачат за здраве.Особен обичай е т.нар."хамкане".На конец, спуснат от тавана, се завързват халва или обелено яйце.Конецът се залюлява и децата се стремят без да пипат конеца,а само с уста да гризнат от яйцето или халвата.След това конецът се изгаря.
В Родопите,Добруджа,Източна Тракия е познат обичаят на кукерските игри.
Приятен и топъл неделен ден ви желая.

# 481
Ей kup74 Hug за друго силички нямам ама мляко с ориз може да направя, че отдавна ми се хапва.
Честит троен празник момичета и момче Hug
И да ми простите ако с нещо съм зесегнала някого Embarassed
Много любов пожелавам на всички ви и дано да се увенчае с така желаните плодове от нея  Praynig Praynig Praynig.
И наздраве за тия дето могат да ударят по една и по повече чашки червено винце Mr. Green Mr. Green Mr. Green.Ха дано догодина да сте на сух режим по уважителни причини.

# 482
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ КОИТО са обичани и обичат ,честит Трифон Зарезан ,обичайте се иправете деца НАЗДРАВЕ И ОТ МЕН. newsm24

# 483
Честит двоен празник и от мен   1dating

# 484
Весели празници и от мен!!!!
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 485
  • Варна
Честит празник на всички!!!! Обичайте и бъдете обичани!!!

# 486
Честит празник!   newsm51

# 487
Добро утро момичета! С малко закъснение и да се присъединя и аз към пожеланията за много любов и прошка...за разбирателство и красиви интимни мигове...Бъдете обичани и щастливи!!!
Куб 74 , благодаря за разказа пак. Hug
Да ви кажа честно и аз най -харесвам от трите празника Сирни Заговезни основно заради прошката....Тази година обаче взех само от момчето ми...и безкрайно съжалявам ,че бях на работа и не можах да ида при татко и мама... Embarassed на тяхната прошка изключително много държа...
Пожелавам ви една нова пречистена седмица...успешна и спорна !!!

# 488
Здравейте и от мен! Прошка е един от хубавите български празници празници. Чуваме се с родителите за да си простим взаимно грешките - волни и неволни. Така по-лесно се загърбват огорченията. Чувала съм, обаче, че мъж и жена не си искат взаимно прошка, защото те трябва да си прощават винаги и всичко по презумпция.

# 489
Привет на всички.
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!Годината на тигъра по китайския хороскоп.
Той е знак на необикновеното действие,изключителната съдба и ноечакваните ситуации и събития.През тази година трудолюбивите и търпеливите ще достигнат своя звезден миг.Символът на тигъра е важен за всеки дом,защото ще го предпазва от отрицателни енергии,кражби и беди.Той е знак за сила,увереност,лидерство,независимост.
Хъни-Бъни благодаря ти за пожеланията.
Лека и спорна работна седмица.

# 490
  • Видин
Привет, момичета!  bouquet

Ваче, честито от сърце за хубава новина! Hug Hug Hug

Със закъснение и аз се присъединявам към пожеланията за вчерашните празници!Нека мечтите ни се сбъднат!  bouquet

# 491
Дано всички сте преживели емоциите, които сте очаквали. Няма значение точно кой от трите празника ги е донесъл!  Wink

Danito, не си слагай излишна вина за това, че не си могла да поискаш прошка от родителите си! Аз знам, че от майка и баща, едно време прошка не се е искало. Само се скланя глава и се целува ръка безмълвно, без да се иска прошка - подразбира се, че родителите прощават всичко на децата си! Колко мъдри са били хората едно време!
По-принцип по-младите искат прошка от по-възрастните. Това - когато родът е живял заедно и дружно в една къща! Сега се прави, кой както го чувства! Но традицията е такава!
Ние бяхме у свекърва ми и всички по-млади и малки искахме прошка един на друг, според "големината"!  Laughing  Те са запазили

традицията още от техните баби и дядовци и всяка година си я спазваме. Ритуалът се извършва с греяна ракия!  Crazy Те го правят така:

взимаш чашката от масата, целуваш ръка, казваш "Прости ми /еди кой си/" и подаваш чашката на този, на който си целунал ръка.

Той казва "Господ да ти прости" и отпива от ракийката. После чашката се взима от следващия по "големина" и ритуалът се повтаря!

Е, най-добре си беше мъжът ми, че той само ръка целуна и си пийна от греяната ракийка! А аз трябваше на всички да искам,

барабар и на него!  Confused

Но вкъщи като се прибрахме видя той, Wink  кой на кого иска  hahaha

Дребния също си беше екстра, защото като му казахме да иска прошка първо на кака и т. н., той каза "няма" и си ядеше бонбони

през цялото време!

Това всичко беше доста весело и интересно за децата, така, че мисля, трябва да съхраним колкото можем традициите! Общо взето е

повод да се събере семейството и да се съхрани. А в днешното забързано и лудо време си е важно - дължим го на децата си! И на

родителите - също!

А да можеш да простиш дълбоко в сърцето си - това наистина е велико чувство и носи гоооооолямо спокойствие и духовен мир на

прощаващия!

На всички лека седмица и  Hug

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 14:53 от spasdidi

# 492
  • Варна
spasdidi  много интересно това с традициите. Бъди сигурна, че един ден децата ни няма и да са чували за такова нещо. Защото те бавно, но сигурно си отмират във вречето.За голямо съжаление. И много малко хора вече спазват традициите. Наистина както казваш, много мъдри са били едно време хората. Ние малко само от тях да имахме. Света нямаше да е толкова злоен и гаден.
Ти от Пловдив ли беше? Между другото  Simple Smile

# 493
Здравейте, момичета!
Много хубави празници минаха, надявам се да сте си изкарали хубаво, сред близки и с много любов и вино!

Vache, страхотна новина! newsm44 newsm44 newsm44
Много ме зарадва! Лека и безпроблемна бременност и накрая прекрасен пухкав и послушен бебок! Hug Hug Hug
Чакаме следващата бомбичка! Praynig
spasdidi, не се отчайвай! Задръж малко временно, остави го да се поуспокои. На мен ми отне 3 години да го навия за трето, и после като не се получаваше, направо нямаше търпение. Просто не го пришпорвай, ще се наредят нещата! Много хубаво си описала вашия празник.  bouquet
Дани, благодаря ти за кафенцето, а прошка можем да си искаме целогодишно, особено с родителите си, те винаги прощават! Heart Eyes
Куп, благодаря ти за полезната информация, за празниците и китайския календар! Hug
Жаклин, страхотен аватар! Peace
Бъни, хапнахте ли с бебо мляко с оризче? За тези, които не знаят нашето Бъни е невероятна кулинарка!  chef
Целувам ви всички за слънчева седмица! Heart Eyes Hug

# 494
spasdidi, не се отчайвай! Задръж малко временно, остави го да се поуспокои. На мен ми отне 3 години да го навия за трето, и после като не се получаваше, направо нямаше търпение. Просто не го пришпорвай, ще се наредят нещата!

Peaceсъщата работа беше и при нас  Laughing, а ти ще видиш като се роди принца ........... не е за разправяне, а при вас пък ще е още по-интересен случая  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт