Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 737
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Честит празник на всички празнуващи днес Simple Smile

# 226
  • София
Ще ви разкажа някога и за обичаите в моят род за свадбите. И понеже пък в нашият род мъж, който не може да готви няма право да се жени да взема, че да си покажа днешния експеримент.

И така по идея на една снимка, която Хадил беше поставила в един от форумите, днес направих руло в кожух от тесто и картофи с пълнеж от (уж) зърнени култури. Пиша уж, защото оризът беше заменен с арпа фиде.

Обачеее като го разрязахме ония ми ти зърнени култури се изсипаха, рулото се разчупи (по точно се срина) и всичко станаааа една галимация. Пък аз два часа си играх да го редя, първо кората от царевично брашно, па после картофи нарязани на много тънко като за чипс (лепих ги по тестото с белтък от яйце) сетне червена чушка па после шунка и накрая зърнената смес от арпа-фиде, царевица и грах. Е имаше и едно цяло сварено яйце естествено в средата (без морков защото някои членове на моето семейство не го обичат).

Та така хубаво си се изпече това руло, ама после при сервирането го поднясахме на части. А да имаше и лучен сос с топено сирене и домати, ама него пък не се сетих да ви го снимам (ама то пък какво ли да му показвам - сос като сос). А кожуха си го ядохме като хляб.

Ето ви и снимките:

Предстои явно развитие на изобретението, затова рецепта няма. Имате идеята действате и се похвалете.

# 227
bliznacite2004

Би ли споделила рецептата за пържолките със сметана, топено сирене и гъби?  bouquet

# 228
Здравейте и от мен,да покажа част от нашето коледно меню-пълнено пиле с гъби,ориз,стафиди и отстрани класиката-кисело зеле,сърмички,печен боб,родопски клин баница с ориз ,руска салата и десерт-агнеса

# 229
За днес свинско месо и наденица и останали шоколадови(fudge) елхички от Коледа.

# 230
ДинаHug  Heart Eyes чудни трапези си приготвила .   bouquet

desiniko- разбира се, начуквам пържолите, осолявам ги, в йенска тенджера нареждам - ред пържоли, върху всяка кръгчета топено сирене, гъбки.......накрая ги заливам със смес от - заквасена сметана , половин ч. чаша бяло вино и малко вода. Пека на умерена фурна около 2 часа. Стават мозък.. Simple Smile

# 231
Чудни трапези, невероятни!!! Crazy

Дина, страшно се радвам да те видя отново тук!

При нас днес имаше боб, сарми и питка по рецептата на Джемма  bouquet:

Преядох...  ooooh!

# 232
  • DE
Днес у нас
Пухкава питка със сирене и Ригатони на фурна

Спокойна нова седмица

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 00:28 от matze

# 233
При нас - свински мръвчици с лук, на фурна:

и пластмасова салатка  Confused:

# 234
Мариета, що ти е пластмасова салатата? От вкуса ли?
Но месцата изглеждат зашеметяващо апетитно  Crazy както и пържолите и наденица на Петя   bouquet

Ягодке, как да не преядеш, като питката има такива чудесни балончета вътре  Heart Eyes

beniii , много е аретитно у вас  Peace
Дина, добре си се завърнала  Hug и чудесна трапеза   bouquet

Супа топчета

Пиле а*ла Галерия

и Сарма кебап

# 235
  • При елфите ...
Мариета, месцето е разкошно, браво!

пеп-4o, менюто ти е страхотно, както винаги!

След разкошните вкусотии, които видях тук, да ви покажа и моите Милинки. Станаха много вкусни и сполучливи.

# 236
Да Пепчо, зеленчуците тук имат вкус на пластмаса, но като няма други се залъгвам с тях  Confused.

# 237
Честита Коледа!
За първи път пиша в кулинарна тема и искам да покажа и моята трапеза на Бъдни вечер!

Весело посрещане  на Новата Година!!!

# 238
  • Бургас
Питка

# 239
И от мен питка днес, за прощъпулника на сина ми:

Общи условия

Активация на акаунт